Jelenlegi hely

Kismama- és szülésre felkészítő torna Szegeden - Nagy Sarolta gyógytornász

A várandóság egy áldott állapot, ami bizony nagy testi, fizikai változásokkal jár. Ezért tartom fontosnak, hogy az ember foglalkozzon ekkor is testével. A tornák alatt az egész testet átmozgatjuk, az izmok erejét és az állóképességet szinten tartjuk. Valamint megtanuljuk a speciális légzéstechnikákat, mely a vajúdást és a szülést tudja megkönnyíteni.

A kismama torna – sok más mellett - fontos részét képezi a szülésre való felkészülésnek. A terhesség 12. hetétől akár a várandósság végéig folytathatjuk a tornát. A kismamaság alatt a női szervezet igen nagy változásokon megy keresztül, ezért is fontos hogy torna segítségével megőrizzük fizikai teljesítőképességünket és mentális egyensúlyunkat.

Fontos a kismama torna, avagy mi történik a testemmel várandósság alatt?

  • A fogamzás pillanata után a szervezetben összehangolt hormonális változások mennek végbe, melyek az embrió számára a megfelelő környezet biztosításáért felelősek. A hormonháztartás megváltozása miatt lazulnak az ízületi szalagok, tokok, ezáltal az ízületek lazábbak lesznek és a nem kívánatos sérülések veszélye nagyobb.
  • A fokozódó testsúly miatt kialakulhat bokasüllyedés, derékfájás, csípőfájdalom illetve fáradékonyabbak lehetünk.
  • A gerinc görbületei a hasunk és melleink növekedésével folyamatosan változnak, melyek a helyes testtartás megéreztetésével és izomerősítéssel kiküszöbölhetőek.

A leírt változások következtében: megváltozik a súlypont ezért a helyzetérzékelés, egyensúlyozás is nehezebbé válhat.

Mi történik a kismama tornán?

  • Az egyik legfontosabb dolog, hogy egy kis mozgást vigyünk az életünkbe várandósság ideje alatt is, ezáltal a nem kívánatos és kellemetlen tünetek csökkenthetők, megszüntethetők.
  • A kismama tornán nincsenek ugrálással, nagy megerőltetéssel járó mozdulatok. Itt a nyugodt környezet megteremtésére és az egész testet átmozgató, lassú mozdulatokból álló tornára törekszünk, mellyel a leginkább igénybe vett izmokat erősítjük, nyújtjuk.
  • Talán az egyik legsarkalatosabb pontja a várandós tornának a speciális légzéstechnika elsajátítása, mely megkönnyíti a vajúdás és szülés időszakát.
  • A bedagadt végtagok okozta tünetek enyhítésére keringésjavító, vénás tornát tanulunk és emellett odafigyelünk a gátizmaink karbantartására egy kis gátizom torna segítségével.

Egyéni vagy kiscsoportos torna? Dönts Te!

Lehetőség nyílik egyéni és kis csoportos tornára is. Várlak szeretettel az egyéni tornán, ha azt szeretnéd, hogy csak rád figyeljek egy nyugodt környezetben. Vagy válaszd a csoportos tornát, ahol találkozhatsz más kismamákkal, anyukákkal, akik hasonló problémákkal, kételyekkel küzdenek, vagy hasonló gondolatok foglalkoztatják, mint téged.

Lassíts le egy kicsit a rohanó világban és töltődj fel egy nyugodt környezetben, hiszen ezzel adhatsz a legtöbben babád és saját magad részére!

További információ:

Nagy Sarolta gyógytornász: 30/347-3152

6724 Szeged, Francia u. 21. (Scoliart Gyógytorna)

www.nagysaroltagyogytornasz.hu

Facebook: Nagy Sarolta - Gyógytornász

 

Program időpontja: 
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!