Jelenlegi hely

A leggyorsabb otthoni fánk

Ez az isteni, kipróbált túrós fánk, hosszas kelesztés és a formázás nélkül készül, elég csak az alapanyagokat összekeverni. Így méltán tarthat számot a leggyorsabban elkészülő fánk díjára. Ha egyszer kiosztanak egy ilyen díjat.

Tudjuk, hogy mindennek ára van. Ebből az adagból kb. 50 kisebb daran jön ki, egy kalóriatartalma kb. 115 kcal. 

Ezek ellenére mégis finom puha, a túró és a burgonya miatt nem nehezül el az olajtól, frissen kell sütni és persze sárgabaracklekvárral a legfinomabb! Mivel szaggatás közben az olajba kerülő tésztadarabkának vékony kis „farkincája” marad, nagymamám egérkének is hívta.

Sajnos saját fotóval nem tudom illusztrálni a receptem, nincs az az anyuka aki gyorsabban fotózna, mint ahogy esznek a gyerekeim.

Hozzávalók:

  • 25 dkg főtt burgonya
  • 4 dkg vaj
  • 25 dkg krémes túró
  • 20 dkg liszt
  • 3 kk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 3 egész tojás
  • 10 dkg kristály cukor
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítés

A még meleg, de nem forró főtt burgonyát krumplinyomóval összetörjük, hozzátörjük a vajat és a túrót is. Ha túl darabos a túrónk, előtte érdemes pl. egy botturmix-al kicsit homogenizálni.

A tojást fehéredésig keverjük a cukrokkal, majd hozzákeverjük a krumplis-túrós alapunkba.

A lisztbe belekeverjük a sütőport, a sót, és azt is hozzádolgozzuk a már tojásos-krumplis masszához.

Sütés

A fánkok sütése külön odafigyelést igényel, kényes munka, külön fejezetet érdemel a recept ismertetésénél. Magas falú, jó hőtartású edénybe olajat melegítünk, és kanállal diónyi galuskákat szaggatunk bele. Alacsony hőfokon, 3-5 perc alatt aranybarnára sülnek. Sülés közben megdagadnak, ne szaggassunk túl sokat egyszerre. Sülés közben meg is kell egyszer forgatni őket.

Papírra szedve felitatjuk róluk az olajat, és hűlni hagyjuk.

Savanykás gyümölcslekvárt kis rummal, cukorral, citromlével összeforralunk, ha kihűlt, ebbe márthatjuk a fánkokat.

Ha kicsit variálni szeretnétek, lehet belekeverni kis áztatással megpuhított, apróra vágott szárított áfonyát, meggyet, vagy más savanykás bogyósokat.

ADL - Debrecenimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan ünnepelhetitek meg a hóemberek világnapját?

Hogyan ünnepelhetitek meg a hóemberek világnapját?

A hóemberek világnapját január 18-án ünnepelhetjük, és ez kiváló alkalom arra, hogy kreatívan és vidáman töltsük el a napot. Íme néhány ötlet, hogyan lehet ezt a napot emlékezetessé tenni:
Ünnepeld Te is a hóemberek világnapját!

Ünnepeld Te is a hóemberek világnapját!

A hóemberek világnapját január 18-án ünneplik. Azért esett erre a napra a választás, mert a 18-as szám vizuálisan emlékeztet egy hóember formájára: a "1" a kezében lévő seprűre, a "8" pedig a két hógolyóból álló testére.
Nem kérek sokat, csak hogy vigyázz rám! - Így vigyázz rám szilveszter éjjelén!

Nem kérek sokat, csak hogy vigyázz rám! - Így vigyázz rám szilveszter éjjelén!

Tudom hihetetlen, hogy én ennyire félek tőle…, persze, mert te tudod, hogy nem bánt, látod, hogy szép és színes, és fel is készülsz rá, de én nem! Én minden felkészülés nélkül kapom ezeket a hangokat, amire nem úgy reagálok, mint egy ember, hanem szaladok… hogy hová? Nem tudom!
Szilveszteri kényeztetés: házi likőrök egyszerűen

Szilveszteri kényeztetés: házi likőrök egyszerűen

Az ünnepi időszak tökéletes alkalom arra, hogy különleges finomságokkal lepjük meg magunkat és szeretteinket. Mi lehetne jobb, mint egy saját készítésű likőr, ami egyszerre melengeti a szívet és csempész egy kis luxust a mindennapokba? Négy egyszerű, de ínycsiklandó receptet hoztunk, amelyek garantáltan feldobják a szilvesztert – akár egy vidám összejövetel, akár egy meghitt, kanapén töltött este a terv.
Ugrás az oldal tetejére