Ha szereted az olajos magvakat, tegyél bele a mazsola mennyiségének rovására! Étcsokoládé darabokkal és egy kis kakaóporral pedig a csokis ízvilágot is bele tudod varázsolni. Én még a zabpehely egy részének puffasztott amaranttal vagy chia maggal való kiváltásával is kísérleteznék, hogy minél többféle gabona legyen benne.
Hozzávalók 7 nagyobb darabhoz:
- 120g nagyszemű zabpehely
- 60g teljeskiőrlésű liszt
- 125g aprószemű mazsola
- 120g méz
- 2 evőkanál juharszirup
- fahéj ízlés szerint
Elkészítés:
Egy nagy tálba kimérem a zabpelyhet, a lisztet, a fahéjat és a mazsolát, majd az egészet összekeverem. Közben egy lábasban felmelegítem a mézet. A meleg mézet hozzácsurgatom a zabpelyhes keverékhez, hozzáadom a juharszirupot, majd jól összekeverem.
Sütőpapírral kibélelek egy tepsit, ráhalmozom a masszát, elegyengetem a felszínét és a 180 fokra előmelegített sütőbe csúsztatom kb. 20 percre.
Sütés után várjuk meg míg kihűl, majd egy éles késsel szeletelhető is!
Jó étvágyat!
Forrás: Táplálkozz okosan
Nagy Nóra Zsófia
Dietetikus
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges