Jelenlegi hely

Alapozó tippek és trükkök a profiktól

A sminkelés egy olyan szakma, amihez nem elegendő a tehetség. A kellő tudás, tapasztaltság, gyakorlottság biztosítja azt a hozzáértést, amivel például a sminkmesterek rendelkeznek. Viszont az is igaz, hogy a sminkelés akár mindennapos tevékenységnek is tekinthető, vagyis mint ilyen, lényeges, hogy sikerélménnyel társuljon. Ennek az egyik alapja kétségtelenül a minőségi sminkkozmetikumok alkalmazása, amik nem pusztán szépséget borítékolnak, hanem annál sokkal többet: egyediséget, ellenállhatatlan fellépést és utánozhatatlan kisugárzást.

Mivel kezdődik mindez?

Az alapozó az egyik legfontosabb dekorkozmetikai kellék, ám mivel a jelentősége óriási, így egyúttal a megfelelő típus kiválasztása nem egyszerű. Ennek legfőképpen az az oka, hogy az az ideális készítmény, ami a bőrtípushoz teljes mértékben passzol. A cél ugyanis a bőrhibák elfedésén túl az egységes látvány elérése, amihez nélkülözhetetlen az a fajta, ami az adott helyzetből a legjobbat képes kihozni. Egyetlen elvétett választás szabad szemmel jól látható sikertelenséghez vezethet, mert ha az alapozók közül véletlenül olyan variáció kerül kézbe, s főleg arcra, ami egyébként tulajdonságait tekintve nem megfelelő, akkor nyomban láthatóvá válik a baj. Nem mellékes a termék textúrája, színárnyalata, és az sem, hogy az érintett gyártó konkrétan milyen bőrtípusra ajánlja.

Nézzük a triumvirátust!

Ahhoz, hogy végül a személyre szabott termék landoljon a virtuális kosárban, elengedhetetlen górcső alá venni azt a három nagyágyút, melyek egy az egyben meghatározzák az adott termék milyenségét. Ez a három fő tulajdonság a textúra, a fedőképesség és az árnyalat.

De hogyan lehet rátalálni, pláne online, a tökéletes alternatívára? Igazság szerint interneten jobb a bevásárlást intézni, ellenben a nézelődést megéri személyesen megejteni, mert a parfümökhöz hasonlóan jelen helyzetben is aranyat ér a tapasztalatszerzés. A legfőbb jellemvonás a bőrszínhez passzoló árnyalat. Ez az, aminek minden körülmények között stimmelnie kell, ellenkező esetben nem bőrhibáktól mentes egységes végeredmény jön létre, hanem egy maszkszerű képződmény, amiről ordít, hogy alapozó generálta nem kicsit félresikerült megjelenés. Igen ám, de a megfelelő árnyalat aligha választható ki a képernyőn keresztül. Kétféleképpen, mondhatni két szinten is jó ötlet letesztelni azt a típust, ami ránézésre befutónak tűnik. Ehhez kikerülhetetlen a kedvenc drogéria felkeresése, ahol nyugodtan kipróbálhatóak a termékek. Az alapozót érdemes első körben a kézfejre felvinni, már ekkor egyértelműé válhat, hogy megvan-e a hőn áhított összhang. Ha nincs, akkor felesleges is tovább próbálkozni, viszont ha megvan, akkor mindenképpen ildomos a kiszemeltet az arcbőrre is felvinni, mert ez az a teszt, amin ha a készítmény átmegy, akkor garantáltan megfelel minden felmerülő igénynek! Fontos, hogy a próbálgatás megvilágítását természetes fény biztosítsa, mert a neonok tükröződése nem azt adja vissza, ami reális. Ezen túl a jó hír az, hogyha megvan a vágyott árnyalat, akkor az nagy valószínűség szerint az összes nagy márkánál megtalálható, szóval a jövőbeni beszerzés roppantul leegyszerűsíthető.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Ugrás az oldal tetejére