Jelenlegi hely

Épp a gyerekszobát újítjátok? Erre figyeljetek oda!

Akármilyen felújításba is kezdünk, az mindig óriási munka lehet, ha nem megfelelően készülünk elő rá. Ezért érdemes pár apróságra odafigyelnünk akkor is, ha épp a gyerekszoba kerül felújításra.

A dizájn alapos megtervezése is fontos

A tervezés sosem felesleges folyamat, pláne ha a gyermekünk szobájának kinézetéről van szó. Már akár hónapokkal előre elkezdhetjük az ötletelést, ami segít a költségvetés kialakításában is. A dizájn pedig akkor a legjobb, ha időben nekiállunk, hiszen hetekkel később teljesen más lehet a véleményünk az egészről. Ezért nem árt alaposan ráfeküdni a témára, ahogyan a megfelelő eszközök beszerzésére sem.

Készítsünk pontos költségvetést

Érdemes akár heteket is rászánni arra, hogy alapos költségvetést készítsünk. Az internet világában pedig ez már nem olyan bonyolult. Listázzuk ki az áruházak kínálatát és jó előre keressük ki, hogy mit hol tudunk beszerezni, illetve milyen árakon. Ezzel elejét vehetjük annak, hogy a művelet alatt kellemetlen meglepetés érjen minket a kiadások miatt.

Mi állunk neki a munkának, vagy megkérünk egy szakembert?

Nagyon nem mindegy, melyik opciót választjuk. Előbbi esetben bizony számba kell vennünk, hogy milyen eszközeink vannak a felújításhoz. Ha csak egy festés hiányzik, akkor könnyű dolgunk lehet, viszont még ekkor sem érdemes megfeledkeznünk a kényelmes és összekoszolható öltözékről. A munkás póló lehet egy használt felső is, amit már nem viselnénk sehová, de akár be is szerezhetünk egyet, ha épp nincs kéznél ilyen. A kedvenc felsőnkben viszont semmiképp ne akarjunk még egy apróbb festésbe se belekezdeni, sokféle festék és anyag ugyanis egyáltalán nem jön ki a textilből.

Ha komolyabb átalakítást akarunk, akkor mindenképp beszéljünk szakemberrel!

Ha a gyerekszoba átalakítása komolyabb munkálatokat is igénybe vesz, akkor mindenképp el kell gondolkodni egy szakember segítségén. Például a falak kiverése, egy új ablak cseréje már balesetveszélyes is lehet, amihez nem árt a komolyabb eszközök bevetése, de még a munkavédelmi bakancs sem. Ezért ha otthon nem áll ilyesmi rendelkezésre, akkor inkább hívjunk egy profi szakembert. Ha pedig még ezek után is mi szeretnénk nekivágni a felújításnak, mindenképp gondoljunk a biztonságunkra elsősorban.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Ugrás az oldal tetejére