Jelenlegi hely

Hogyan rendezd be home office-odat?

A home office elterjedésével rengetegen engedhetik meg maguknak, hogy munkaidejük egy részét otthon töltsék. Nem csoda, hogy ennyire népszerű megoldás, hiszen nagy szabadságot biztosít, valamint sok időt és pénzt spórolhatunk meg segítségével. Mielőtt azonban belevágunk a home office munkába, fontos otthonunkat megfelelően kialakítani a biztonságos, egészséges és hatékony munkavégzéshez. Ebben a cikkben nagyszerű tippeket találhatsz, hogy hogyan rendezd be home office-odat.

Alapvető szempontok

Amikor a home office kialakításáról beszélünk, néhány alapvető szempontot kell majd figyelembe venned. Ezek közé tartozik a megfelelő bútorok beszerzése, azaz egy ergonomikus szék, valamint egy irodai asztal kiválasztása. A bútorok mellett fontos szempont lesz a hatékony tárolás, valamint az egyéb környezeti tényezők biztosítása.

Ergonomikus szék

A ergonomikus irodai székek célja, hogy maximális kényelmes és személyre szabható használatot tegyenek lehetővé az ülőmunka során. De vajon mit is jelent ez a gyakorlatban? A maximális kényelem részeként puha és párnázott üléssel, valamint háttámlával látják el ezen székeket. Rengeteg darab rendelkezik extra fejtámasszal, amely a nyak terhelését csökkenti. A személyre szabható jelleg lényege, hogy különböző beállítások közül választhatunk. Elsődlegesen, az ülésmagasság beállításának köszönhetően saját magasságunkhoz, valamint íróasztalunk magasságához állíthatjuk székünket. Emellett ezen székek többsége több különböző dőlés szögben rögzíthető, tehát a háttámla is az egyedi igényekhez igazítható. Végezetül pedig a karfa mozgatható kialakítása is a teljes személyre szabhatóságot biztosítja majd.

Állítható magasságú asztal

Az ergonomikus szék mellett természetesen érdemes lehet egy állítható magasságú íróasztalt is beszerezned. Ezek legnagyobb előnye – amellett, hogy a használt irodai székhez igazítható -, hogy az ülőmunka mellett az álló munkát is lehetővé teszi. Mivel az ülőmunka számos egészségügyi kockázattal jár, sokan ajánlják, hogy a hosszú ülést szakítsuk meg rövidebb álló időszakokkal.

Megfelelő környezet

A bútorok mellett fontos a megfelelő környezeti tényezők biztosítása. Ezek közé tartozik az ideális szellőzés és fényviszonyok, valamint a rendezett környezet és praktikus tárolás megléte.

Az ideális szellőzést és fényviszonyokat könnyedén elérhetjük, amennyiben asztalunkat egy ablak mellé helyezzük el. Ezzel ugyanis mindkét tényezőt biztosítjuk, melyek bizony szükségesek az egészséges munkavégzés szempontjából. Végezetül, érdemes pár szót ejteni a tárolási lehetőségekről is. Amennyiben te is nagyobb mennyiségű papír dokumentummal dolgozol, jó ötlet lehet egy fiókos tároló konténert beszerezned. 

Miután a Liftor oldalán megtaláltad a tökéletes bútorokat, a fenti környezeti tényezők figyelembevételével egészséges és biztonságos munkakörnyezetet teremthetsz magadnak.

Szponzorált tartalom

A fotó forrása: 22Imagesstudio - stock.adobe.com

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére