Jelenlegi hely

Kényelem, funkció és szépség – ebben a két bútorban együtt bukkannak fel

A teljesség a lakberendezésben akkor érhető el, ha a komfort, a szemeket gyönyörködtető látvány és a használatot támogató praktikum mind stimmel. Bármelyik is hiányozzon, biztos, hogy előbb vagy utóbb az elégedetlenség felszínre tör, amivel bizony nagyon nehéz boldogulni, így jobb ezt a zsákutcát egy az egyben elkerülni.

Hova szabad leülni?

A kanapé a nappali elengedhetetlen bútora. Mindenki ide ül le általában elsőre, függetlenül attól, hogy családtagról, barátról vagy vendégről van szó. Azaz a kényelem, mint lényeges tulajdonság, nem képezheti vita tárgyát. Ugyanakkor annak hála, hogy a nappali egyik központi bútordarabjáról beszélünk, ezért a szépség, mint jellemvonás sem nélkülözhető. Ez megtestesülhet a bútor anyagában, például fa, vagy színében, azaz szürke, barna, esetleg a roppantul kényes, ám vakítóan gyönyörű fehér. A díszpárnák és egyéb takarók ténylegesen feltehetik az i-re a pontot, de a fekhelynek magában is hoznia kell azt a fajta esztétikusságot, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

A sarokkanapé tökéletes megoldás kis helységekben, míg a kanapéágy azokban a háztartásokban befutó, ahol a vendégek éjszakára elszállásolása nem ritka feladat. Utóbbi kategóriában külön figyelmet érdemelnek az ágyneműtartós variációk, amiknek a segítségével pluszban hely is megtakarítható, meg még a szép ágyazás is kivitelezhető.

Hogyan oldható meg a pakolás?

Fent említettük, hogy ebben az írásban két bútordarabot is méltatni fogunk, s most mégis a rakodás a téma? Igen, ugyanis a komódok esetében mind a nélkülözhetetlenség, mind a praktikusság érvényes. A kétajtós típusok határozottan keresettek, ugyanakkor a fiókokkal is rendelkező modellek nyújtják a legtöbb pakolási felületet. A szövet fiókkal büszkélkedő variánsok különlegesek, nem olvadnak bele csak úgy a környezetükbe, azaz mindenképpen figyelmet és vele együtt teret követelnek. A fa, például tölgy verziók népszerűsége töretlen, míg színek szempontjából a fehér, a szürke és a fekete a hármas befutó. A lényeg a színválasztásnál, hogy a nappali egészének harmóniáját célszerű erősíteni, és ehhez mérten kiszemelni a leginkább illeszkedő árnyalatot.

A fotó forrása: Photographee.eu - stock.adobe.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Ugrás az oldal tetejére