Jelenlegi hely

Közeleg a ballagás? Így válasszatok öltönyt!

A ballagás egy rendkívül fontos eseménye a felnőtt kor küszöbét épp átlépő gyermekünknek. Ezért nem mindegy, milyen öltönyt választunk számára. A méret és a szabásvonal pedig igen sokat jelent, főleg, ha emlékezetessé szeretnénk tenni az eseményt. Mire figyeljünk a választáskor?

Méretvétel – legyünk pontosak

Főleg az öltönyöknél fordul elő gyakran, hogy amíg a nadrág tökéletes, addig az öltöny például vállban túl szűk vagy épp túl bő. Ezt ne hagyjuk figyelmen kívül. Az igazán elegánsan álló öltönyöket mindig rászabják a tulajdonosára, ezért ha szükséges, vigyük szabóhoz a megvásárolt modellt. Ha ezt elhagyjuk, akkor megeshet, hogy kifejezetten „olcsó” hatása lesz a végeredménynek. Már pedig ha a gazdáján nem mutat kifogástalanul egy öltöny, akkor még a legmárkásabb modell is olcsónak hathat. A felnőtt csemeténket pedig minden bizonnyal mi sem szeretnénk ezzel zavarba hozni majd. Vegyünk tehát pontosan méretet, és olyan szettet válasszunk, ami vagy pont tökéletes, vagy könnyen méretre igazítható.

Mit nézzünk az öltönypróbán?

Amikor csemeténkkel megyünk öltönyt választani, mindig körültekintően próbálja fel ezeket a ruhadarabokat. Öltönynél általában a váll szokott szűk lenni, míg a karhossz túl kicsi vagy nagy. Ezért mindig úgy ellenőrizzük a jó méretet, hogy a gyermekünk először előre nyújtja benne a kezét, majd felfelé. Ha ezekben a pozíciókban az öltöny túl szűk vagy a válltömés nagyon felbuggyosodik, akkor az öltöny kicsi lesz. Alaphelyzetben, tehát a kezeket egyenesen a combhoz tett állapotban is ellenőrizni kell az öltönyt. A jó karhossz az, amelyik pontosan a kézfej kezdetéig ér, és takarja a csuklót még. A nadrágot is érdemes pár mozdulattal ellenőrizni. Ha például a ballagó ifjoncunk végez pár guggoló mozdulatot benne, illetve leül a nadrágban, akkor ő is érzékelni fogja, hogy mennyire lesz megfelelő az az öltöny nadrág. Itt a hossz esetén egyébként az a legjobb méret, ami bokacsont alattig ér körülbelül. A pontos méret viszont csak cipővel határozható meg jól, ezért a nadrágpróba idején mindig vigyük magunkkal a cipőt is, amit majd viselni fog a gyermekünk.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!
Ugrás az oldal tetejére