Jelenlegi hely

Közeleg a ballagás? Így válasszatok öltönyt!

A ballagás egy rendkívül fontos eseménye a felnőtt kor küszöbét épp átlépő gyermekünknek. Ezért nem mindegy, milyen öltönyt választunk számára. A méret és a szabásvonal pedig igen sokat jelent, főleg, ha emlékezetessé szeretnénk tenni az eseményt. Mire figyeljünk a választáskor?

Méretvétel – legyünk pontosak

Főleg az öltönyöknél fordul elő gyakran, hogy amíg a nadrág tökéletes, addig az öltöny például vállban túl szűk vagy épp túl bő. Ezt ne hagyjuk figyelmen kívül. Az igazán elegánsan álló öltönyöket mindig rászabják a tulajdonosára, ezért ha szükséges, vigyük szabóhoz a megvásárolt modellt. Ha ezt elhagyjuk, akkor megeshet, hogy kifejezetten „olcsó” hatása lesz a végeredménynek. Már pedig ha a gazdáján nem mutat kifogástalanul egy öltöny, akkor még a legmárkásabb modell is olcsónak hathat. A felnőtt csemeténket pedig minden bizonnyal mi sem szeretnénk ezzel zavarba hozni majd. Vegyünk tehát pontosan méretet, és olyan szettet válasszunk, ami vagy pont tökéletes, vagy könnyen méretre igazítható.

Mit nézzünk az öltönypróbán?

Amikor csemeténkkel megyünk öltönyt választani, mindig körültekintően próbálja fel ezeket a ruhadarabokat. Öltönynél általában a váll szokott szűk lenni, míg a karhossz túl kicsi vagy nagy. Ezért mindig úgy ellenőrizzük a jó méretet, hogy a gyermekünk először előre nyújtja benne a kezét, majd felfelé. Ha ezekben a pozíciókban az öltöny túl szűk vagy a válltömés nagyon felbuggyosodik, akkor az öltöny kicsi lesz. Alaphelyzetben, tehát a kezeket egyenesen a combhoz tett állapotban is ellenőrizni kell az öltönyt. A jó karhossz az, amelyik pontosan a kézfej kezdetéig ér, és takarja a csuklót még. A nadrágot is érdemes pár mozdulattal ellenőrizni. Ha például a ballagó ifjoncunk végez pár guggoló mozdulatot benne, illetve leül a nadrágban, akkor ő is érzékelni fogja, hogy mennyire lesz megfelelő az az öltöny nadrág. Itt a hossz esetén egyébként az a legjobb méret, ami bokacsont alattig ér körülbelül. A pontos méret viszont csak cipővel határozható meg jól, ezért a nadrágpróba idején mindig vigyük magunkkal a cipőt is, amit majd viselni fog a gyermekünk.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Évek óta vonattal megyünk nyaralni. Először csak kettesben a férjemmel, majd csatlakozott a fiúnk 12 éve, 7 éve a lányunk is. Ehhez hoztam jól bevált „praktikákat”, hogy stressz helyett valóban élményekkel legyen teli már az utazás is.
Irány vonattal és busszal a nyaralás! - Foglalkoztatók, kvízek, mesék, animált videók a különleges élményhez

Irány vonattal és busszal a nyaralás! - Foglalkoztatók, kvízek, mesék, animált videók a különleges élményhez

Ha vonattal, busszal tervezitek a nyaralást, és van gyerkőc a családban, érdemes felkeresni a MÁV-Volán-csoport weboldalát. Foglalkoztató füzetek, kivágható makettek, kvízjátékok, mesék  várják a legkisebbeket, hogy vidáman ismerkedhessenek a közösségi közlekedési eszközökkel, és az utazás is különleges élményt jelentsen.
Munkába visszatérés anyaszemmel – „amikor meetingen a “Boci-boci tarka” ütemes dallama zakatol a fejedben és azon izgulsz, nehogy megszólítsanak, mert képes leszel hangosan folytatni”

Munkába visszatérés anyaszemmel – „amikor meetingen a “Boci-boci tarka” ütemes dallama zakatol a fejedben és azon izgulsz, nehogy megszólítsanak, mert képes leszel hangosan folytatni”

Nem foglalkozunk eleget az "egy szempillantás alatt - mármint a cirka 9 hónap alatt - anyává váló nők lelkével"! -hallom sokszor, sok helyről, amivel abszolút egyet tudok érteni. Jómagam is a pokol legmélyebb bugyrait éltem meg elsőszülöttem érkezésével, és még azt hiszem finoman fogalmaztam. - Mezeiné Kovács Kitti írása.
Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Már négy éve nem lenne méhem, ha a nőgyógyászom lesújtó mondatai után nem találok rá véletlenül az inteneten a mióma embolizáció lehetőségére.
Ugrás az oldal tetejére