Jelenlegi hely

Melyek a legegészségesebb ülőbútorok?

Amikor az ülőbútorok között válogatunk legtöbben csak belehuppanunk pár másodpercre a nekünk szimpatikus modellbe, vagy pusztán a designt nézve online kiválasztjuk a nekünk leginkább tetsző kanapét, azt azonban már csak kevesen gondolják át, hogy hosszú használat mellett vajon egészséges e a kiválasztott bútor.

Mire érdemes odafigyelni?

Mindig vegyük figyelembe, hogy mennyi időt fogunk az adott ülőgarnitúrán vagy széken eltölteni, és hogy ez alatt milyen tevékenységet fogunk végezni. Tévénézéshez, vagy rövid pihenéshez szinte minden ma gyártott fotel és a sarokkanapék nagy része is tökéletesen megfelel. 

Figyeljünk arra, hogy ülés közben lábfejünket teljes egészében le tudjuk tenni a földre, és hogy olyan mélységű kanapét válasszunk, amely combunk hosszával megegyezik. A háttámla esetében fontos, hogy az ne csak a vállunking érjen, hanem a nyakat és a fejet is támassza.

Ha laptopunkon szeretnénk dolgozni, vagy olvasnánk, minden esetben vegyünk ölünkbe egy párnát, hogy ne kelljen túlzottan előre hajolnunk, de a leghelyesebben akkor járunk el, ha a pár percnél hosszabb munkákat már íróasztalnál végezzük.

Alternatívák

A klasszikus fotelek legjobb alternatíváját a mára széles körben elterjedt babzsákok nyújtják. Ezek használat során igazodnak a gerinc formájához, így csökkenthetik a krónikus gerinc, derék és ízületi fájdalmakat is. Babzsákfoteleket ma már mindenféle méretben és kivitelben kaphatunk, így választásnál leginkább arra kell törekedni, hogy a méret ne legyen túl kicsi, hanem kényelmesen ellazulhassunk benne.

Az irodai bútorokat már évek óta az ergonómia követelményeit figyelembe véve alakítják ki, de az egyszerű ülőgarnitúráknál még mindig a szín- és formavilág fontosabb, ezért a mi feladatunk, hogy saját egészségünknek megfelelő kanapét és fotelt válasszunk.

A fotó forrása: New Africa / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére