Jelenlegi hely

Milyen gyerekbútorokat válasszunk?

Hasonlóan lakásunk bármely más pontjához, a gyerekszobát is érdemes odafigyeléssel és körültekintéssel berendezni. A kényelmes bútorok beszerzése valamint a praktikus tárolás biztosítása gyermekeink számára ugyanolyan fontosak, mint számunkra. Fontos tehát, hogy a megfelelő darabokat válasszuk ki, melyek praktikusak és esztétikusak is.

Szerencsére ma már az üzletek kínálatában végtelen lehetőség közül választhatunk, így mind a saját, mind pedig gyermekünk igényeit könnyedén figyelembe tudjuk venni a választás során. Mindez igaz az ágyak, szekrények és polcok, valamint egyéb kisebb bútorok esetén is. Nézzük tehát, hogy mi alapján érdemes választani.

Alapvető bútorok

A gyerek bútorok között természetesen alapvető a megfelelő ágy beszerzése. Ágyak tekintetében fontos a helyes méret – azaz hossz, szélesség és magasság megállapítása. Szerencsére itt számos opció közül választhatunk, hiszen egyszerű és emeletes, kihúzható, valamint tároló fiókokkal ellátott darabokat is találunk. Mindezeken felül a gyártók az egyedi igényeket is figyelembe veszik, tehát extra funkciókban is bővelkednek. A kisebbek számára védőkorláttal ellátott darabokat, a praktikusságot kedvelőknek pedig kihúzható pótággyal kombinált darabokat is választhatunk. 

Tárolás

A megfelelő tárolás talán még nappalinknál is fontosabb gyermekeink szobája esetén. Hiszen ne felejtsük el a számtalan játékot, plüss figurát, babákat és autókat, melyek a megfelelő bútorok hiányában szanaszét hevernének a szobában. Azt pedig nem várhatjuk egy gyerekeinktől, hogy polcok és szekrények nélkül tartsanak rendet. A tároló bútorok kiválasztásakor a tárolandó holmik mennyiségét és jellegét kell figyelembe vennünk. Hiszen amíg egy nyitott polc megfelelő lehet nagyobb elemek tárolására, kisebb játékokhoz sokkal praktikusabb a polcos és fiókos kialakítás. Mivel a kicsi játékok minden gyerekszobában megtalálhatók, érdemes lehet a gyermek komódok között szétnézni. Ezek számtalan méretben és elrendezésben találhatók meg, tehát könnyedén tudunk az egyéni igényeinhez illőt találni. 

Láthatjuk tehát, hogy a kényelem és a praktikusság egyaránt fontos tényezők a bútorok kiválasztásakor. Emellett azonban nagyon fontos a hangulatot is figyelembe vennünk, azaz, hogy gyerekeink ténylegesen jól érezzék magukat szobájukban. Mindezt pedig a megfelelő színek kiválasztása mellett a gyerekszoba dekorációk segítségével tudjuk biztosítani. Ezt természetesen a gyerekek is bátran kiválaszthatják maguknak!

A fotó forrása: Photographee.eu / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A népmese napja és apró történetek a meséről

A népmese napja és apró történetek a meséről

Idén 17 éve, hogy szeptember 30., Benedek Elek születésnapja a népmese napja. Hoztunk Nektek sok apró érdekességet a népmesékről.
3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

Vajon mennyire figyelünk oda, hogy tele legyen a saját és társunk szeretettankja? Mennyire befolyásolják a külső események, hírek a saját szerelmi életünket? Mit tehetünk azért, hogy boldogan éljünk, szeretetben? Van még ilyen? – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Nem sok közöm volt valaha a gördeszkás sporthoz, persze hogy deszkás fiatalokról szóló könyvet sem olvastam. Ahogy felnőttként kamaszoknak szólót se. Így igazi üdítő könyves kaland volt Egressy Zoltán új, (nem csak) kamaszoknak szóló könyve, A virágot jelentő deszkák.
Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.
Ugrás az oldal tetejére