Jelenlegi hely

Minimalista díszlécek: a modern otthon dekorációi

A minimalizmus az a lakberendezési stílus, amely bukását sokan megjósolták már, de továbbra sem valószínű, hogy a közeljövőben megtörténik. Fókuszában a letisztultság és egyszerűség áll, ugyanakkor nem vet el minden díszítőelemet. A díszlécek például kifejezetten gyakori részei a minimal design belső tereknek!

A minimalizmus

A minimalizmus fő jellemzői az egyszerűség, a letisztult vonalak és formák és az egységes színek. Gyakran nagy nyitott terekkel, a lehető legtöbb természetes fénnyel és monokróm színpalettával dolgozik. A berendezési tárgyak funkcionalisták, egyszerűek és nem jellemző a bútorok „zsúfoltsága”, azaz a megmarad a terek önmagában vett varázsa.

Amennyiben otthonod a minimalizmus jegyében van berendezve, de még hiányzik egy kis részlet, látogass el az ANRO webáruházába. Díszléc kínálatukban tucatnyi profilból válogathatsz, de akár egyedi darabok kialakítására is van lehetőséged!

Minimal design díszléc

A minimalista díszlécek leggyakrabban egyszerű szögletes vagy letisztult íves formájúak – hiányoznak belőlük a díszlécekre gyakran jellemző díszítőelemek, motívumok. A stílus alapvető színpalettájához illeszkedve fehér színűek, ugyanakkor a legtöbb darab festhető, így a szokásostól valamivel eltérő minimalista terek számára is megfelelő választás lehet. Funkcióját tekintve pedig – mivel a minimalizmusban a díszítőelemeknek is feladata van – általában négy dologra használhatjuk őket.

Mennyezet lezárása, díszítése

Hogy a falak illeszkedése simább legyen, a díszléceket nagyon gyakran a mennyezetek tövében helyezik el. Ha ezen felül is szeretnénk feladatot adni a léceknek, könnyedén helyezhetünk el fényforrásokat rájuk, így akár színes, akár fehér mennyezetmegvilágítást, hangulatfényeket kaphatunk.

Karnis elrejtése

Amennyiben nem szívesen nézzük az ablak fölött húzódó karnisokat, a díszlécek lehetőséget biztosítanak ezek elrejtésére. Amennyiben a motívumot az egész helyiségben megjelenítjük, a szobához természetesen csatlakozó részletté válhatnak a függönykarnisok is.

Kábelek elrejtése

Ha a szobában vannak kábelek, amelyek nem a padló mentén futnak, – azaz nem rejthetők el szegélyekkel – nagyszerű rejtekhely lehet számukra a díszléc. Természetesen senki nem nézi szívesen a fal mentén futó „madzagokat”, a minimalista stílusba pedig kiváltképp nem illik ez a látvány, így tökéletes választás lehet a minimal design díszléc.

Falpanelek kialakítása

Végül, de nem utolsó sorban a díszléc segítségével falpanelek alakíthatók ki, amelyek azután a környező fal színére festve rendkívül dekoratív, mégis letisztult megjelenést biztosítanak. Ezek alkalmazhatók akár egy hálószobai ágy fölött, egy közösségi térben, de még közlekedők és folyosók falán is!

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére