Jelenlegi hely

Nyáron sem lankadhat a figyelmünk - a gázkazán egész éves gondozása

Végre itt a nyár! A hőmérők tartósan 30 fok felett mérnek a szabadban és sokan otthonukban is megtapasztalják a hőséget. Kinek jut ilyenkor eszébe a gázkazánnal foglalkozni? Mindenkinek! Legalábbis mindenkinek kéne, akinek fontos, hogy a baj ne üssön be váratlanul, a legrosszabb időben.

A nagy meleget sokan nehezen viselik. A háztartási készülékek sem kivételek ez alól, ráadásul megváltozott üzemben dolgoznak ilyenkor. Egész nap megy a légkondi, több vizet használunk el, azonban vélhetően kevesebbet üzemel a tűzhely és a sütő. Minden más ilyenkor nyáron, a figyelmünk azonban egy pillanatra sem lankadhat, hiszen háztartási eszközeinket is megviselheti a hőség. Akár a meleg hőmérséklet, akár a megváltozott használati szokások miatt, de kiemelt figyelmet kell fordítanunk még a legnagyobb melegben is készülékeinkre. Akkor is, ha egyébként nem jutna eszünkbe ilyenkor a gázkazánunk.

Aki gázkazánt használ, az tudja, mennyire fontos a lakás rendszeres szellőztetése. Részben a készülék optimális működése indokolja ezt, részben pedig a szén-monoxid mérgezés elkerülése. Nyáron persze kevesebbet hallunk eféle tragédiákról, mégis óvatosnak kell lennünk ilyenkor is.

A szellőztetés ráadásul azért is fontos ilyenkor, hiszen a kéményünk jóval alacsonyabb hőfokú, mint a külső hőmérséklet, aminek köszönhetően könnyen előfordulhat az égéstermék visszafelé áramlása. Végső esetben megtörténhet, hogy a kazán ennek köszönhetően bemondja az unalmast, és leáll.

Ugyan nyáron kevésbé esünk kétségbe, ha ilyen probléma történne, ráadásul ma már online is könnyedén vásárolhatunk kazánt (pl. a webkazan.hu oldalon), illetve könnyebben juthatunk szakemberhez is, de senki nem szeretne hosszabb távon melegvíz nélkül maradni.

Hiába vagyunk el könnyebben a nyári melegben hideg vízzel is, és persze örülünk, hogy a szerelő is ráér… Mégsem érdemes megvárni a bajt.

A rendszeres időközönkénti szellőztetés mellett érdemes a gyanús jelekre is felfigyelni. Nyár végén akár szakértő segítségével, akár magunknak érdemes átnézni a rendszert, hogy meg tudjuk előzni a bajt időben.

Ebben az időszakban ráadásul kedvezőbb áron is juthatunk szakértői segítséghez - érdemes élni vele.

A nyár más szempontból is kiemelt időszak: sokan újítják fel otthonukat, aminek gyakran része a nyílászárók cseréje is. Ilyen jelentős változásoknál különösen fontos a figyelem, hiszen a mai modern műanyag ablakok jóval megbízhatóbban szigetelnek elöregedett társaiknál. Örülhetünk az új ablakunknak, de fontos, hogy változtassunk szellőztetési szokásainkon is, ezzel biztosítva saját magunk és a kazánunk épségét.

Egyszóval tehát, hiába van nyár, szem előtt kell tartanunk: a gázkazán nem játék.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Ugrás az oldal tetejére