Jelenlegi hely

A nyomtatás szabadságát csak néhány szabály korlátozza!

A nyomtatás ma már nem olyan nagy ügy. Régen kiváltságnak számított, lévén a hétköznapokban leginkább az intézmények és cégek rendelkeztek megfelelő elektronikai háttérrel. A készülékek ára borsosnak számított, s bizony a különböző festékkazetták sem kívántak keveset anyagi muníció szintjén. Ám ez a helyzet mára teljesen átalakult, s gyakorlatilag bárki megteremtheti otthoni vagy irodai nyomtató-paradicsomát. Az árak sem rémisztőek, s tényleg csupán pár jótanács akad, amiket érdemes betartani a gondmentes és örömteli nyomtatás érdekében.

Hogyan előzhető meg a nyomtató meghibásodása?

Mindenekelőtt úgy, hogy csak és kizárólag a nyomtatóval kompatibilis kiegészítőket vásárolunk és használunk.

A patronok a nyomtatás alapvető kellékei, így aztán ezen feladat teljesítésére hívattak. Na, de az már abszolút nem mellékes, hogy milyen típusú gépbe melyik variáció kerül. A méltán kedvelt Canon toner kizárólag meghatározott modellekhez passzol. Tehát hiába viseli a gyártó márka nevét, akkor sem feleltethető meg akármilyen eszközzel.

Ezt az aprónak tűnő, ám komoly jelentőségű részletet felejtik el sokan, pedig túlzás nélkül állítható, hogy a rendszer egészsége múlik rajta. Mert hogy mi történik akkor, ha nem megfelelő patron kerül a gépezetbe? Bizony akár a konstrukció végéhez is vezethet ez a kis feledékenység vagy figyelmetlenség. Nem éri meg tehát kockáztatni. Nyilván a görcsös odafigyelés nem vezet jóra, így a legmegfelelőbb a laza, ugyanakkor precíz hozzáállás.

Mire érdemes még hangsúlyt fektetni?

A festékkazetta megvásárlásánál nem mellékes, hogy a kiszemelt termék milyen minőségű. Az eredeti Xerox toner önmagában, a meglétével biztosítékot jelent. Vagyis minőségi alkalmazást, s ezzel együtt hosszú élettartamot borítékol.

A kétes származású, ki tudja milyen forrásból érkező variációk ugyan vélhetően kedvező bekerülési költséggel kecsegtetnek, csak az a kérdés, hogy mi az ára ennek a döntésnek? És főleg hosszabb távban gondolkodva? Mert lehet, hogy első ránézésre nem derül ki, hogy kilóg a lóláb. De mondjuk a használat sokadik körében a patron megadja magát, azaz az élettartama nem kicsit rövidebb a vártnál, reméltnél. És ami még ennél is súlyosabb, viszont reális veszély, hogy a nyomtató nem viseli jól a kevéssé megbízható termék jelenlétét, és azon túl, hogy nem működik vele együtt, egyéb meghibásodás is felszínre kerülhet.

Ezért érdemes mindenkor szaküzletben vásárolni, vagy hivatalosan bejegyzett viszonteladó partnereknél jó minőségű eredeti, vagy alternatív terméket. Így egészen biztosan nem érhet bennünket csalódás és nem jelenthet kihívást a nyomtatás!

A fotó forrása:
Andrey_Popov / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Ugrás az oldal tetejére