Jelenlegi hely

A nyomtatás szabadságát csak néhány szabály korlátozza!

A nyomtatás ma már nem olyan nagy ügy. Régen kiváltságnak számított, lévén a hétköznapokban leginkább az intézmények és cégek rendelkeztek megfelelő elektronikai háttérrel. A készülékek ára borsosnak számított, s bizony a különböző festékkazetták sem kívántak keveset anyagi muníció szintjén. Ám ez a helyzet mára teljesen átalakult, s gyakorlatilag bárki megteremtheti otthoni vagy irodai nyomtató-paradicsomát. Az árak sem rémisztőek, s tényleg csupán pár jótanács akad, amiket érdemes betartani a gondmentes és örömteli nyomtatás érdekében.

Hogyan előzhető meg a nyomtató meghibásodása?

Mindenekelőtt úgy, hogy csak és kizárólag a nyomtatóval kompatibilis kiegészítőket vásárolunk és használunk.

A patronok a nyomtatás alapvető kellékei, így aztán ezen feladat teljesítésére hívattak. Na, de az már abszolút nem mellékes, hogy milyen típusú gépbe melyik variáció kerül. A méltán kedvelt Canon toner kizárólag meghatározott modellekhez passzol. Tehát hiába viseli a gyártó márka nevét, akkor sem feleltethető meg akármilyen eszközzel.

Ezt az aprónak tűnő, ám komoly jelentőségű részletet felejtik el sokan, pedig túlzás nélkül állítható, hogy a rendszer egészsége múlik rajta. Mert hogy mi történik akkor, ha nem megfelelő patron kerül a gépezetbe? Bizony akár a konstrukció végéhez is vezethet ez a kis feledékenység vagy figyelmetlenség. Nem éri meg tehát kockáztatni. Nyilván a görcsös odafigyelés nem vezet jóra, így a legmegfelelőbb a laza, ugyanakkor precíz hozzáállás.

Mire érdemes még hangsúlyt fektetni?

A festékkazetta megvásárlásánál nem mellékes, hogy a kiszemelt termék milyen minőségű. Az eredeti Xerox toner önmagában, a meglétével biztosítékot jelent. Vagyis minőségi alkalmazást, s ezzel együtt hosszú élettartamot borítékol.

A kétes származású, ki tudja milyen forrásból érkező variációk ugyan vélhetően kedvező bekerülési költséggel kecsegtetnek, csak az a kérdés, hogy mi az ára ennek a döntésnek? És főleg hosszabb távban gondolkodva? Mert lehet, hogy első ránézésre nem derül ki, hogy kilóg a lóláb. De mondjuk a használat sokadik körében a patron megadja magát, azaz az élettartama nem kicsit rövidebb a vártnál, reméltnél. És ami még ennél is súlyosabb, viszont reális veszély, hogy a nyomtató nem viseli jól a kevéssé megbízható termék jelenlétét, és azon túl, hogy nem működik vele együtt, egyéb meghibásodás is felszínre kerülhet.

Ezért érdemes mindenkor szaküzletben vásárolni, vagy hivatalosan bejegyzett viszonteladó partnereknél jó minőségű eredeti, vagy alternatív terméket. Így egészen biztosan nem érhet bennünket csalódás és nem jelenthet kihívást a nyomtatás!

A fotó forrása:
Andrey_Popov / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

Te is tudsz ilyen „jó szándékú”, de romboló mondatokat? Nekem a „kedvenceim” az „Engedd el!” a „Másoknak sokkal nehezebb” és a „Tudom, mit érzel”. Ilyenkor szívesen visszakérdeznék: Tényleg tudod?! Szerintem fogalmad sincs…
Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Pályázat típusa: fotó- és videó pályázatBeküldési határidő: 2022. március 30.
Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Pályázat típusa: sci-fi novellák írásaBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Pályázat típusa: makettépítő pályázatBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Ugrás az oldal tetejére