Jelenlegi hely

Otthoni munka kismamáknak: 5 lehetőség részmunkaidőben

Tudtad, hogy sok nő pontosan a szülési szabadság alatt fedez fel új távlatokat és pénzkeresési módokat? A szülési szabadság kirángatja a nőt a hivatali élet rutinjából, a szokásos karrier ingoványából. Szörnyű vagy nagyszerű? Mint minden drasztikus változás az életben, a kismamaság szorongást és aggodalmat kelt egy dolgozó nőben:

Lesz elég pénze a családomnak?

Tudok-e később munkát találni?

Hogyan reagálnak a munkáltatók egy gyermek jelenlétére?

Nem avul-e el tudásom és készségeim, nem vész-e el a végzettség… Tedd félre a pánikot. A szülési szabadság egy lehetőség arra, hogy egy kis szünetet tartsunk a karrier patkányversenyében, és körülnézzünk... vagy talán az otthoni anyáknak való munka sokkal jövedelmezőbb, kényelmesebb, pénzben és ígéretesebb irány? Lehet, hogy sokkal többet fogsz keresni, ha ezermester, freelancer, szövegíró, internetes edző, blogger, tervező, fordító leszel? Például az állásportálokon, mint a Jooble, sok otthoni állást találhatsz akár Szegeden is. 

Talán a szülési szabadság alatti távmunka pont az az esély, amire soha nem figyeltél volna oda, ha nem történik boldog esemény a családodban: egy baba érkezése.

5 KARRIERTIPP KISMAMÁK SZÁMÁRA

  1. Reriting: 

Új szövegeket fogsz írni az ügyfél által biztosított anyagok alapján. Ez egy népszerű szolgáltatás, amelyet a webhelytulajdonosok rendelnek meg, akik olcsó és jó minőségű tartalmat szeretnének elérni. Arra kérnek, hogy a tartalom eltorzítása nélkül írd át más oldalak szövegeit saját szavaiddal. És így tartalmat szereznek projektjeikhez.

  1. Szövegírás: 

Az internetes szövegírás azt jelenti, hogy cikkeket vagy szövegeket írunk nagyszámú forrás felhasználásával, a szerző személyes tapasztalatai alapján. Ezek színvonalasabb, kidolgozottabb szövegek, mint az újraírásnál, és többet fizetnek értük.

A szövegírás külön fajtája a reklámszöveg. Például értékesítési oldalak (leszállások), online áruházak szövegei. Ezek megírásához érteni kell a reklámozást és a marketinget.

  1. Fénykép retusálás: 

A fényképeket Photoshopban kell feldolgozni. Például az esküvői fotók retusálását gyakran rendelik, hogy tökéletes megjelenésűek legyenek. Az emberek megrendelik a régi és archív fotók restaurálását, amelyeknek különféle hibái vannak.

  1. Közös vásárlások

A szülési szabadságon lévő anyák körében ez népszerű módja az otthoni pénzkeresetnek. Vásárolsz nagykereskedelmi terméket, majd kis felárral eladod barátainak a kiskereskedelemben. Ez egy érdekes munkalehetőség, ha nagy ismeretségi körrel rendelkezel.

  1. Munka szülési szabadságon lévő anyáknak a közösségi hálózatokon: 

Számos munkalehetőség létezik a szülési szabadságon lévő nők számára ezen a területen:

csoport adminisztrátor, csoport moderátora, SMM szakember. Futtathatod saját projektjeid a közösségi hálózatokon, és kereshetsz a hirdetésekből.

Az utóbbi években az online és távmunka elterjedtségének köszönhetően egyre több lehetőség közül választhatunk, így nem kell akkor sem lemondanunk az anyaság örömeiről, ha továbbra is dolgozni szeretnénk.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Évek óta vonattal megyünk nyaralni. Először csak kettesben a férjemmel, majd csatlakozott a fiúnk 12 éve, 7 éve a lányunk is. Ehhez hoztam jól bevált „praktikákat”, hogy stressz helyett valóban élményekkel legyen teli már az utazás is.
Irány vonattal és busszal a nyaralás! - Foglalkoztatók, kvízek, mesék, animált videók a különleges élményhez

Irány vonattal és busszal a nyaralás! - Foglalkoztatók, kvízek, mesék, animált videók a különleges élményhez

Ha vonattal, busszal tervezitek a nyaralást, és van gyerkőc a családban, érdemes felkeresni a MÁV-Volán-csoport weboldalát. Foglalkoztató füzetek, kivágható makettek, kvízjátékok, mesék  várják a legkisebbeket, hogy vidáman ismerkedhessenek a közösségi közlekedési eszközökkel, és az utazás is különleges élményt jelentsen.
Munkába visszatérés anyaszemmel – „amikor meetingen a “Boci-boci tarka” ütemes dallama zakatol a fejedben és azon izgulsz, nehogy megszólítsanak, mert képes leszel hangosan folytatni”

Munkába visszatérés anyaszemmel – „amikor meetingen a “Boci-boci tarka” ütemes dallama zakatol a fejedben és azon izgulsz, nehogy megszólítsanak, mert képes leszel hangosan folytatni”

Nem foglalkozunk eleget az "egy szempillantás alatt - mármint a cirka 9 hónap alatt - anyává váló nők lelkével"! -hallom sokszor, sok helyről, amivel abszolút egyet tudok érteni. Jómagam is a pokol legmélyebb bugyrait éltem meg elsőszülöttem érkezésével, és még azt hiszem finoman fogalmaztam. - Mezeiné Kovács Kitti írása.
Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Már négy éve nem lenne méhem, ha a nőgyógyászom lesújtó mondatai után nem találok rá véletlenül az inteneten a mióma embolizáció lehetőségére.
Ugrás az oldal tetejére