Jelenlegi hely

Pelenka újszülöttek számára

Óriási esemény egy újszülött érkezése és sokszor hosszú hetek, ha nem hónapok kellenek ahhoz, hogy beszerezzük a legszükségesebb kiegészítőket a már meglévő babaholmik és - bútor mellé.

Pelenka nagy mennyiségben

Sokáig lesz szükség pelenkára, így jó, ha ez mindig elegendő mennyiségben van otthon és nem kell folyton a boltba futni, ha elfogyott. A pelenka, ami ugye eléggé nagy fogyóeszköz, ugyancsak megterhelheti a pénztárcánkat, ezért jó, ha tudjuk, hol lehet beszerezni a nagy kiszerelésű pelenkás csomagokat, illetőleg pelenkás dobozokat, popsitörlőket és egyéb szükséges babaterméket a legjobb akciós áron. Segítséget tud nyújtani ebben például az Lidl akciós újság is, ahol könnyen és gyorsan tudunk eligazodni az online leértékelések gyűjteményében.

Milyen pelenkát válasszunk?

Mindenképpen megbízható pelenkába fektessünk pénzt, ennek akciós kiválasztásában az Lidl újság is megoldást nyújthat. Manapság a pelenka gyártásánál is figyelembe veszik a fenntarthatóságot, jelen esetben a felelős erdőgazdálkodást, ugyanúgy, mint a digitalizált formátumú szórólapoknál. Nem árt ellenőrizni a pelenka csomagolásán, hogy vajon bőrgyógyászatilag tesztelve van-e és rendelkezik-e megfelelő védelmi tanúsítványokkal, ami a mai világban már elvárás egy ilyen terméknél.

Mire figyeljünk a pelenka kiválasztásakor?

Amire szükség lesz, az a kifejezetten puha, bársonyos tapintású légáteresztő anyagokból készült pelenka. Külön figyelmet érdemel a pelenka köldök közeli része, hiszen az újszülötteknél a köldök gyógyulása akár heteket is igénybe vehet, így oda még finomabb anyagok kellenek a pelenka elülső részének a kialakításában.

Ezen kívül odafigyelést igényel, hogy szivárgásmentes legyen a pelenka derékgumírozás része és ne irritálja az újszülött érzékeny bőrét. Nagyon fontos kritérium, hogy a pelenka tartalmazzon úgynevezett nedvességjelző csíkot, hogy időben ki lehessen cserélni egy szárazra az újszülött higiéniája és komfortérzete érdekében. Ha nem cseréljük elég gyakran a pelenkát, a nedvesség egy idő után már nem marad a pelenkában, hanem kiszivárog belőle és ez zavarhatja kisbabánk bőrét. Nézzük meg, hogy az újszülöttnek melyik méretű újszülötteknek való pelenkára van szüksége, mert többféle méretben árusítják azokat. Az 1-es és a 2-es méretű pelenkák általában védelmet nyújtanak a köldök teljes gyógyulásáig és ideálisak 2-8 kg közötti kisbabák számára.

Sok pelenka márka testápoló anyagokat is tesz a pelenkák szövetébe, ami ugyancsak tapasztalást igényel, hogy az újszülöttünk mennyire érzékeny ezekre a kémiai anyagokra kezdetben. Figyelnünk kell, hogy ha testápolóval itatott pelenka használatakor észreveszünk pirosodást, netán allergiás reakciót a kisbaba érzékeny bőrén, forduljunk a gyermekorvoshoz vagy a védőnőhöz tanácsért. Vannak testápolómentes, újszülötteknek készült pelenkák, így az elején talán jobb, ha azokból szerzünk be nagyobb mennyiséget és ahogy nő a kisbabánk, úgy váltunk másikra. A rugalmasság egy másik fő szempont, amit ellenőriznünk kell, mert a baba méretéhez tökéletesen illik illeszkednie úgy, hogy az számára kényelmes legyen és ne okozzon semmiféle diszkomfortot.

Nézzük meg azt is, hogy milyen a pelenka belsejében a védőgátak kialakítása, hiszen ez a pelenka magja, amely ha éppenséggel két védőgáttal is rendelkezik, biztosíthat minket arról, hogy az adott pelenkának igen nagyfokú a nedvszívó képessége és szivárgásbiztos is egyben. A legpraktikusabb, ha a védőgátak elhelyezkedése a combok körül történik. Ebben is lehetnek variációk típusonként. Fontos, hogy megfelelően át tudjon lélegezni a pelenka anyaga és ne okozzon bepállást a folyadék felgyülemlése se. Amikor az állítható füleket vizsgáljuk, nézzük meg, hogy pontosan illeszkednek-e többszöri állítás után is, hiszen ellenkező esetben az illeszkedés nem lesz megfelelő és a pelenka idő előtt lecsúszhat, vagy elmozdulhat a kisbabáról.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Mire jó a csend?

Mire jó a csend?

Túl nagy a zaj a világban, rengeteg inger, üzenet jut el hozzánk, állandóan szól valami. Értékessé vált a csend, hiszen a rohanó hétköznapokon kevés adatik belőle. Amikor nyáron egy hétre kiürült a lakásunk – táborozó gyerekek, üzleti úton lévő férj – „megcsendült a csend”.
„Elereszti a hasizmokat úgy, hogy a hasa kissé lesüllyedjen, majd elgondolkozik azon, hogy már megint milyen kövér lett az utóbbi időben”- avagy a nő és férfi közötti különbségek

Szégyenlős vagy csábító - avagy a nő és a férfi közötti különbségek a zuhanyzóban

Micsoda rendkívüli kihívást jelent az, ha valaki úgy dönt, megosztja sorsát, vagy inkább a fürdőszobáját egy ellenkező neművel... 
Hol zöldebb?

Zöldnek lenni trendi! Magyarország zöld térképe

Egy nagyon kedves olvasónk, Gábor kérésére most egy olyan hazai gyűjteményt hoztam el Nektek, amiben térképes és tematikus kereső segítségével tudjátok fellelni azokat a helyeket és szolgáltatókat, akik egy kicsit zöldebbé teszik mindennapjaitokat.
Amit mond és amit gondol - 15 férfi-mondat

Amit mond és amit gondol - 15 férfi-mondat

A férfiak sohasem fogják megérteni a nőket, és a nők sohasem fogják megérteni a férfiakat...
Ugrás az oldal tetejére