Jelenlegi hely

Praktikus tanácsok a gyerekszoba berendezéséhez

A gyerekszoba berendezésekor a praktikum és a biztonság a két legfontosabb szempont, csupán ezután következik a sorban a dizájn. Mutatjuk, hogy pontosan mire kell figyelni a gyermekek szobájának kialakítása során.

Törekedni kell a praktikus elrendezésre a gyerekszobában

A gyerekszoba berendezése során mindenképpen törekedni kell a praktikus elrendezésre, és el kell különíteni azokat a helyeket, ahol a gyermek játszani, tanulni és aludni fog. Továbbá érdemes elkerülni a túlzsúfoltságot a bútorok elhelyezése során. A gyermekbútorok kiválasztásakor kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy minőségi anyagból készüljenek és biztonságosak legyenek. Érdemes a lekerített szélű változatok mellett dönteni az esetleges sérülések elkerülése érdekében. Továbbá célszerű különleges szőnyegeket választani, amelyek feldobják a helyiség hangulatát és teret adnak a kényelmes játéknak. A sok játék könnyen káoszt eredményezhet, szóval mindenképpen érdemes elegendő tárolóhelyet is biztosítani a gyerekszobában. A népszerű mesekönyvek számára pedig javasolt néhány fali polcot is felhelyezni a falra.

Varázslatos környezet teremthető a különleges gyerekszobai dekorációkkal

A gyermekbútorok mellett a mesterséges fények is kiemelt figyelmet érdemelnek a gyerekszobák esetében. A mennyezeti lámpák mellett érdemes beszerezni egy asztali lámpát és egy állólámpát is. Továbbá a gyerekek szobájában természetesen az éjszakai fényekről sem szabad megfeledkezni. Az íróasztal és a szék kiválasztása során pedig arra kell figyelni, hogy tökéletes legyen a kialakításuk, valamint hozzájáruljanak a gyermek gerincének fejlődéséhez. Továbbá arra is figyelni kell, hogy az asztallap mérete megfelelő legyen, és minden elférjen rajta, amire szüksége lehet a gyermeknek a tanulás közben. A szoba egyedivé varázsolásában pedig a gyerekszoba dekorációk nyújtanak segítséget. Mindenképpen arra kell törekedni, hogy a kiegészítők tökéletes harmóniát teremtsenek és elnyerjék a gyerkőc tetszését.

A fotó forrása:
Followtheflow / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen
Ugrás az oldal tetejére