Jelenlegi hely

A puzzle nemes egyszerűséggel legenda!

Hogy mi jellemzi az igazi legendákat? Lelkesedés, egy kis misztikum, izgalmas történet és persze újra és újra elmesélés. Ilyen értelemben a kirakós biztos, hogy legendás játékszer, mert megunhatatlan, generációk hosszú sora óta tart a sikere és amúgy izgalmakban sincsen hiány az esetében. Még a felnőtteket is képes levenni a lábukról!

Hol érdemes beszerezni a tökéletes variációt?

A kiválasztott puzzle online is beszerezhető, mégpedig teljes könnyedséggel. Arra a felvetésre, azonban képtelenség általános érvényűen válaszolni, hogy mi az, ami “tökéletes”, ami joggal viselheti ezt a jelzőt. Ugyanis ez mindenkinek más. Nem az a lényeg, hogy univerzálisan létrejöjjön egy definíció, hanem az, hogy mindenki rátaláljon a neki tetsző verzióra.

A kulcs tehát az egyediség! Vagyis ahány gyerkőc, annyi érdeklődési kör. Van, aki imádja az állatokat, megint más az épületekért rajong, és akkor ez csak két terület a számtalan közül. Milyen jó, hogy ez így van, lévén a sokszínűség alapját képezi mindez. De, hogy visszatérjünk a kiválasztás folyamatára: mindenképpen célszerű alaposan körbejárni, hogy mely tematikák jöhetnek számításba. Ha a lista megvan, akkor onnantól kezdve a válogatás már pofonegyszerű, nem okozhat sem nehézséget, sem fennakadást.

A korcsoport szerinti vásárlás mindenképpen kifizetődő ötlet. Hogy ez mit jelent? Azt, hogy a darabszámot életkorhoz ildomos igazítani, ahogy az adott típus részletgazdagságát is. Az, ami egy tíz éves lurkót elragadtatással tölt el, egy hat éves gyermeknek megfejthetetlen, megugorhatatlan kihívás, ami éppen ezért csalódottsághoz vezethet. Egyetlen egy csalódás pedig bőven elegendő ahhoz, hogy az egész puzzle világa tiltólistára kerüljön. Szóval ezt nem érdemes semmiképpen sem megkockáztatni! A fő a minél több sikerélmény biztosítása úgy, hogy azért közben dolgozzanak azok a bizonyos agytekervények is.

Melyik a legkedveltebb márka?

Kinek-melyik?! Itt sem hagyható szó nélkül, hogy mennyire fontosak az egyéni kritériumok. Viszont az vitathatatlan tény, hogy a közkedvelt Clementoni puzzle nem véletlenül nyerte és nyeri el gyermekek millióinak tetszését. Az aprólékos kidolgozás, az izgalmas témák, a látványos megvalósítás, a még pont jól kezelhető darabszám együttesen borítékolják azt az odaadást, lendületet, lelkesedést, amik a hibátlan kirakáshoz elengedhetetlenek.

A fotó forrása: EshanaPhoto / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Évek óta vonattal megyünk nyaralni. Először csak kettesben a férjemmel, majd csatlakozott a fiúnk 12 éve, 7 éve a lányunk is. Ehhez hoztam jól bevált „praktikákat”, hogy stressz helyett valóban élményekkel legyen teli már az utazás is.
Irány vonattal és busszal a nyaralás! - Foglalkoztatók, kvízek, mesék, animált videók a különleges élményhez

Irány vonattal és busszal a nyaralás! - Foglalkoztatók, kvízek, mesék, animált videók a különleges élményhez

Ha vonattal, busszal tervezitek a nyaralást, és van gyerkőc a családban, érdemes felkeresni a MÁV-Volán-csoport weboldalát. Foglalkoztató füzetek, kivágható makettek, kvízjátékok, mesék  várják a legkisebbeket, hogy vidáman ismerkedhessenek a közösségi közlekedési eszközökkel, és az utazás is különleges élményt jelentsen.
Munkába visszatérés anyaszemmel – „amikor meetingen a “Boci-boci tarka” ütemes dallama zakatol a fejedben és azon izgulsz, nehogy megszólítsanak, mert képes leszel hangosan folytatni”

Munkába visszatérés anyaszemmel – „amikor meetingen a “Boci-boci tarka” ütemes dallama zakatol a fejedben és azon izgulsz, nehogy megszólítsanak, mert képes leszel hangosan folytatni”

Nem foglalkozunk eleget az "egy szempillantás alatt - mármint a cirka 9 hónap alatt - anyává váló nők lelkével"! -hallom sokszor, sok helyről, amivel abszolút egyet tudok érteni. Jómagam is a pokol legmélyebb bugyrait éltem meg elsőszülöttem érkezésével, és még azt hiszem finoman fogalmaztam. - Mezeiné Kovács Kitti írása.
Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Már négy éve nem lenne méhem, ha a nőgyógyászom lesújtó mondatai után nem találok rá véletlenül az inteneten a mióma embolizáció lehetőségére.
Ugrás az oldal tetejére