Jelenlegi hely

A téli hónapok sztárja: a pizsama

Az egyik legérdekesebb ruhadarab, ami majdnem biztos, hogy mindenkinek megfordult már a ruhatárában, az kétségtelenül a pizsama. Ami többek között a különlegességét adja, hogy bár eredendően alváshoz tervezték, ám már ott tartunk, hogy nem egy kollekció az utcára is kikívánkozik. Elnézve a stílusosságukat, ez nem csoda, ugyanakkor mégis furcsának hathat, hogy egy ruhanemű ilyen kanyargós utat járhat be. S vélhetően ennek az útnak itt még nincsen vége.

Honnan jött és hová tart?

Kevesen tudják, hogy a pizsama Indiából származik, és hosszú úton érkezett meg Európába, mint férfi viselet. Vagyis a nők ekkor még nem ismerték ezt a ruhadarabot. A férfiak gardróbjából eleinte kiszorította a hálóingeket, de valahogy, ki tudja miért, végül ez a fazon feledésbe merült. A XIX. századig kellett arra várni, hogy újra felbukkanjon a színen, és ekkor a férfi pizsama mellett megjelent a női pizsama is. Innentől már nem volt megállás. Napjainkban pedig ott tartunk, hogy azon sem kell meglepődni, hogyha egy stílusos utcai szett részeként látni viszont az alvóruhákat.

Alapvetően nem évszakfüggő viselet, hiszen létezik belőle rövid és hosszú fazon is. A szatén pizsama az enyhébb idők sztárja, ráadásul a jelenléte elképesztően kényeztető. Nincs az a nő, aki ellen tudna állni a csábításának.

Télen a hosszú variációk aratnak. A flanel pizsama, valamint a pamut pizsama a két legkeresettebb variáns, nem véletlenül. Mindkettő kitűnő paraméterekkel rendelkezik, optimális szellőzést biztosítanak, illetve meleget adnak még a legzordabb éjszakákon is.

Mindez nem jelenti azt, hogy akkor a hálóing végképp leköszönhet, és azt sem, hogy a fehérnemű éjszaka felesleges. De az tény, hogy a pizsama hordása, különösen ősszel, télen, nagyon kényeztető, praktikus, és tagadhatatlan, hogy kényelmes is egyben. Ami külön jó hír az esetében, hogy a kínálat tagjai nemes egyszerűséggel szemrevaló stílusjegyekkel büszkélkednek. Mert igen, egy pizsama igenis nézhet ki jól! Sőt mondhatjuk úgy is, hogy ez már alap elvárás!

Mi jöhet a pizsama fölé?

Például egy pihe-puha köntös. Az utóbbi évek felfedezettje, aki jött, látott, és gyakorlatilag letarolta a vásárlókat a mikroplüss köntös. Nemcsak jól cseng a neve, egyszerűen elképesztően kényeztető érzés a viselése. Az csak egy dolog, hogy meleg köntös lévén egyetlen perc didergés sem esélyes a társaságában. Ám az a fajta puhaság, bársonyosság, amit a mikroplüss kínál, szavakkal aligha írható körül, így megtapasztalásra vár.

Sokan még mindig bizonytalanok abban, hogy vajon szükségük van-e köntösre, vajon megéri-e megvenniük a kinézett modellt? Bár ezekre a kérdésekre mindenki maga ismerheti a választ, egy valami biztos: aki úgy határozott, hogy a vásárlás és hordás mellett dönt, nem bánta meg. A köntös kényelmes, stílusos, kényeztető, gondoskodó jelenlétével bearanyozhatja az estéket, igaz sokan reggel is ebbe bújnak bele a legszívesebben. Elegendő egyszer felvenni, megtalálni a helyét a napi rutinban, s onnantól kezdve tényleg nagyon nehezen tehető le, mert komfortosságán túl vitathatatlanul praktikus ruhanemű is egyben.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére