Jelenlegi hely

Tippek az iskolai szorongás, vizsgadrukk enyhítésére

Alig több, mint két hónap van az írásbeli középiskolai felvételiig. Ez kinek elég, kinek kevés idő.

Sokan már szeptember elejétől készülnek lázasan, hogy minél több pontot sikerüljön összeszedni, összevarázsolni ezen az egy napon, jobban mondva abban a pár órában.

Nem szeretnék belemenni a felvételi rendszer milyenségében, a lényeg, hogy szerintem kijelenthetjük, jelentős stresszfaktor a középiskolába készülő diákok és szüleik számára ez a megmérettetés.

Emlékszem elsőszülött gyermekünkkel mi is pánikban voltunk annak ellenére, hogy jól tanult. Az iskolában azonban szeptembertől már csak erről volt szó, hogy milyen jelentősége van és az is szorongott, akinek nem lett volna félnivalója, többek között ő is.

A felvételi előtt már nem is a tananyagra treníroztuk, hanem arra, hogy nyugodt maradjon és a legtöbb tudást elő tudja hozni abban a pár órában idegen iskolában, idegen pedagógusok és diákok között tudván, hogy minden pont számít.

Tanulás módszertani ötleteket nem tudok adni, illetve varázslatot, hogy a tudást, hogy lehet egyszerűen és gyorsan bevarázsolni a fiatalok fejébe.

Van azonban egy nagyon könnyed módszer: az Access Bars, ami segíthet a vizsga előtti szorongás, alvászavar csökkentésében. A tanév folyamán is nagy segítség, de a felvételi vizsgák előtt még nagyobb a jelentősége.

Ebben segíthet, megkönnyítve a tanulók és szüleik hétköznapjait:

- beilleszkedési nehézségek

- viselkedési problémák

- hiperaktivitás

- figyelemzavar

- nyugtalanság

- önbizalom hiány, szorongás

- érzelmi zavarok, depresszió

- tanulási nehézségek

- stressz

- hormonális változások (tini korban)

- ezenkívül hozzájárul az ADD, ADHD, OCD tüneteinek csökkenéséhez is.

Mi is a Bars és hogyan történik?

A fejen lévő 32 pont finom érintése történik fekvő, kényelmes helyzetben, nem kell közben beszélni sem.

Ezek a pontok különböző életterületekhez tartoznak és az érintés hatására az úgynevezett Bar-ok futnak, mely során a területhez tartozó fixált nézőpontok törlődnek, ami nem jár kellemetlen érzéssel, inkább ellazító, pihentető.

Általában 60 perc egy kezelés, de a gyerekek kezelésére elegendő általában 30 perc, mivel a Bar-jaik hamarabb lefutnak. Náluk még nincs annyi fixált nézőpont, viselkedési minta, ítélet, jóval inkább a “megengedés és a kíváncsiság” teréből működnek.

Persze, ha a szülő előáll a javaslattal, nem biztos, hogy első hallásra „aláveti magát” gyermeke a kezelésnek., Ha szeretnél neki segíteni, hogy az iskolai léte, a megmérettetésekkor könnyedebben helyt álljon, ha teheted, vidd el Barsra.

Berkesné Szabó Andrea

telefon/WhatsApp: 06-20/618-0635

Facebook/Messenger: Berkes Andi-Mompower

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére