Jelenlegi hely

Tippek az iskolai szorongás, vizsgadrukk enyhítésére

Alig több, mint két hónap van az írásbeli középiskolai felvételiig. Ez kinek elég, kinek kevés idő.

Sokan már szeptember elejétől készülnek lázasan, hogy minél több pontot sikerüljön összeszedni, összevarázsolni ezen az egy napon, jobban mondva abban a pár órában.

Nem szeretnék belemenni a felvételi rendszer milyenségében, a lényeg, hogy szerintem kijelenthetjük, jelentős stresszfaktor a középiskolába készülő diákok és szüleik számára ez a megmérettetés.

Emlékszem elsőszülött gyermekünkkel mi is pánikban voltunk annak ellenére, hogy jól tanult. Az iskolában azonban szeptembertől már csak erről volt szó, hogy milyen jelentősége van és az is szorongott, akinek nem lett volna félnivalója, többek között ő is.

A felvételi előtt már nem is a tananyagra treníroztuk, hanem arra, hogy nyugodt maradjon és a legtöbb tudást elő tudja hozni abban a pár órában idegen iskolában, idegen pedagógusok és diákok között tudván, hogy minden pont számít.

Tanulás módszertani ötleteket nem tudok adni, illetve varázslatot, hogy a tudást, hogy lehet egyszerűen és gyorsan bevarázsolni a fiatalok fejébe.

Van azonban egy nagyon könnyed módszer: az Access Bars, ami segíthet a vizsga előtti szorongás, alvászavar csökkentésében. A tanév folyamán is nagy segítség, de a felvételi vizsgák előtt még nagyobb a jelentősége.

Ebben segíthet, megkönnyítve a tanulók és szüleik hétköznapjait:

- beilleszkedési nehézségek

- viselkedési problémák

- hiperaktivitás

- figyelemzavar

- nyugtalanság

- önbizalom hiány, szorongás

- érzelmi zavarok, depresszió

- tanulási nehézségek

- stressz

- hormonális változások (tini korban)

- ezenkívül hozzájárul az ADD, ADHD, OCD tüneteinek csökkenéséhez is.

Mi is a Bars és hogyan történik?

A fejen lévő 32 pont finom érintése történik fekvő, kényelmes helyzetben, nem kell közben beszélni sem.

Ezek a pontok különböző életterületekhez tartoznak és az érintés hatására az úgynevezett Bar-ok futnak, mely során a területhez tartozó fixált nézőpontok törlődnek, ami nem jár kellemetlen érzéssel, inkább ellazító, pihentető.

Általában 60 perc egy kezelés, de a gyerekek kezelésére elegendő általában 30 perc, mivel a Bar-jaik hamarabb lefutnak. Náluk még nincs annyi fixált nézőpont, viselkedési minta, ítélet, jóval inkább a “megengedés és a kíváncsiság” teréből működnek.

Persze, ha a szülő előáll a javaslattal, nem biztos, hogy első hallásra „aláveti magát” gyermeke a kezelésnek., Ha szeretnél neki segíteni, hogy az iskolai léte, a megmérettetésekkor könnyedebben helyt álljon, ha teheted, vidd el Barsra.

Berkesné Szabó Andrea

telefon/WhatsApp: 06-20/618-0635

Facebook/Messenger: Berkes Andi-Mompower

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Ugrás az oldal tetejére