Jelenlegi hely

Utazás gyerekkel: tippek mit kell becsomagolni

Kisgyerekkel utazni nagy kaland! Ha valaki már első kézből tapasztalta ezt a múltban, biztosan egyet fog érteni velünk. Nem számít, hogy egy hosszú útról vagy egy rövid, körülbelül egyórás távolságon belüli úti célról van szó. Az utazás időtartamától függetlenül 100 százalékban fel kell készülni minden lehetséges eseményre. Tanácsot adunk, hogy mit kell becsomagolni és mire kell felkészülni.

A fotó forrása: Halfpoint / Shutterstock.com

Utazás gyerekkel

Mielőtt rátérnénk az egyes tárgyakra és segédeszközökre, amelyeket nem szabad otthon felejteni, adunk egy praktikus tippet.

Tipp: Különíts ki egy hátizsákot, amelyben kizárólag a gyermeked számára szükséges holmik lesznek. Így mindig minden kéznél lesz.

Ami az egyes tárgyakat illeti, gondolj elsősorban a tartalék ruhákra és higiéniai termékekre. De kezdjük a listát valami mással.

Gyerek takaró

Egyes gyerekek gond nélkül utaznak, másoknak ez egy kicsit problémásabb. Nem csoda. Elhagyják azt a helyet, ahol a legnagyobb biztonságban érzik magukat. Egy gyerek takaró például, amelyet jól ismernek a szobájukból, megkönnyítheti átvészelni a tervezett kalandot. Ráadásul utazás közben melegen tartja a gyereket, éjszaka pedig teljes értékű takaróként szolgál az utazóágyban.

A fotó forrása: Biano.hu

Váltóruha

Fentebb már említettük egy kicsit, most pedig részletesebb leírással térünk vissza hozzá. Ha hétvégi vagy többnapos kirándulásra indulsz, a tartalék váltóruha magától értetődő. Ez azonban ugyanolyan fontos a rövidebb utak során is. Fontos ugyanis figyelembe venni, hogy a gyermeknek az utazás során például hányingere lehet, és emiatt hányhat. Ilyen esetben a tartalék ruhák biztosan jól jönnek. Nem is beszélve a kisebb gyerekekről, akik esetleg bepisilhetnek.

Hogy egyik sem vonatkozik rád? Mi történik, ha gyermeked vizet vagy más italt önt magára? Egyszerű, váltóruha nélkül egy lépést sem!

Higiéniai kellékek

A váltóruhák mellett egy másik nélkülözhetetlen dolog! Ha egy kisbabával utazol, különösen a nedves törlőkendők felbecsülhetetlenek. Használhatod őket a kezek és a száj megtörlésére étkezés után, intim higiéniára vagy például a fent említett „balesetek“ esetén.

Könyvek

A hosszabb és rövidebb utazások során talán a leghálásabb játék a gyermek kedvenc könyve. Képeket nézegethettek vagy olvashattok együtt, így az autóban töltött idő nagyon gyorsan eltelik. Ráadásul a könyvek remek alternatívát jelentenek a gyerekek szórakoztatására, amikor nem akarsz mobilokat vagy tableteket használni.

A fotó forrása: d13 / Shutterstock.com

Gyors „harapnivaló“

Nincsenek nagyobb „éhezők“ a kisgyermekeknél. Amint beszállsz az autóba, máris megszólal az éhes torkuk. Ezért mindig legyen egy banán vagy egy alma készenlétben. A kekszek, szeletek vagy bébiételek is jó választás lehetnek.

Tipp: Ha valami laktatóbbal szeretnéd megkínálni a gyereket, készíthetsz egészséges tízórait és uzsonnát az utazás előtt.

Bili

Az idősebb gyermekek esetében, akik már a saját szükségleteiket jelzik, a bili is kötelező utazási felszerelés. Fel kell azonban készülni a „téves riasztásokra“. Megállsz az autóval, kiveszed a gyereket az autósülésből, és a bilire ülteted, de nem történik semmi. Légy azonban megértő. A gyermekek számára stresszes lehet, ha ismeretlen helyen kell elvégezniük a szükségleteiket. Próbáld meg kellemesebbé tenni számukra ezt az időt, például azzal, hogy felolvasol a fent említett kedvenc könyvükből.

Egyéb holmik, amik nem maradhatnak otthon

A további holmikat, amelyeket az útra magatokkal visztek, igazítsd a saját gyermeked igényeihez. Magatokkal vihetitek például a babakocsit vagy a háromkerekűt. Ugyanakkor nem feledkezhetünk meg a gyerekek kedvenc plüssjátékairól, napszemüvegéről, kendőjéről, kalapjáról, sapkájáról vagy bármi másról, amit szeret. A vizes palackot pedig soha ne feledjétek otthon!

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A népmese napja és apró történetek a meséről

A népmese napja és apró történetek a meséről

Idén 17 éve, hogy szeptember 30., Benedek Elek születésnapja a népmese napja. Hoztunk Nektek sok apró érdekességet a népmesékről.
3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

Vajon mennyire figyelünk oda, hogy tele legyen a saját és társunk szeretettankja? Mennyire befolyásolják a külső események, hírek a saját szerelmi életünket? Mit tehetünk azért, hogy boldogan éljünk, szeretetben? Van még ilyen? – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Nem sok közöm volt valaha a gördeszkás sporthoz, persze hogy deszkás fiatalokról szóló könyvet sem olvastam. Ahogy felnőttként kamaszoknak szólót se. Így igazi üdítő könyves kaland volt Egressy Zoltán új, (nem csak) kamaszoknak szóló könyve, A virágot jelentő deszkák.
Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.
Ugrás az oldal tetejére