Jelenlegi hely

Ha anya boldog, mindenki boldog

Talán közhelyes a cím, de én azt gondolom nagyon is igaz. Ugyanígy, a fordítottja is, ha anya nem boldog, akkor senki nem boldog igazán.

A Nő a család lelke, mozgatórugója. Ez amennyire magasztosan hangzik, annyira nagy teher is lehet helytállni, figyelni mindenki igényeire, szükségleteire, mindig kedvesnek és türelmesnek lenni.

Vagy, ha azt a helyzetet vesszük, amikor anya vagy apa beteg ... ha anya lebetegszik nem állhat meg az élet, anya akkor is teszi a dolgát, a „gépezetnek” mennie kell tovább. 

Én a rendszeres migréneim alatt tapasztaltam meg (amik általában akkor jöttek elő, ha nem figyeltem magamra, foggal, körömmel tettem a dolgom), hogy ha csendre vágyva, kínszenvedések közepette, elhúzódva töltöttem fél napot, megfeneklett a hangulat és a "családi gépezet".

Hogy anya mitől lehet boldog, az persze egyénenként változhat és nem szeretnék most minden lehetőséget számba venni, az új cipőtől kezdve a gyertyafényes vacsorán át a tengerparti nyaralásig. 

Amikre én gondolok, mint kulcsfontosságú tényezők (akkor is, ha anya vagyok és a gyerekeim az elsők):

  • nem helyezem magam mások mögé mindig
  • tisztelem magam, kiállok magamért,
  • tisztelem a testem jelzéseit, igényeit, vigyázok rá
  • amikor érzem, hogy szükségem van rá, időt szakítok magamra, hogy töltekezzek, akár a testem, akár a lelkem igényli
  • próbálom felismerni és megváltoztatni azokat a családi, generációs női mintákat, amik gátolnak, elnyomnak és méltatlanok hozzám
  • nem hasonlítom magam másokhoz 
  • a legfontosabb, hogy megengedő vagyok magammal és kedves, nem ítélem meg magam akkor sem, ha épp nem vagyok jó passzban és rossz anyának érzem magam.

Jó, de ezt mégis hogyan?

Igen, ezeket egyik pillanatról a másikra nehéz megvalósítani, meg kell ismernünk magunkat, a valódi vágyainkat, mozgató rugóinkat. Lehetnek olyan helyzetek, amikor szakember segítségére van szükség, de hidd el, hogy megéri a befektetett energia.

Szintén közhelyes, de igaz, hogy „Üres korsóból nem lehet mások poharát megtölteni.”

Milyen más módszerek segíthetnek abban, hogy feltöltődj, jobb legyen a közérzeted, netán megnyílj a változásra?

Olyan módszerekkel foglalkozom, amelyek kényelmes, ellazult állapotban nemcsak a pihenés által töltenek, energizálnak, de segítik, hogy saját magaddal kapcsolódhass. Így egyre jobban felismered, hogy mik azok a mozgatórugók az életedben, amikre más nincs szükséged, gátolnak és mik azok, amik valóban előre visznek. Így felszabadultabb, könnyedebb és örömtelibb, önazonosabb életet élhetsz.

Belly Revolution® hasmasszázs

Egy olyan módszer, ami a test azon területét kényezteti, ami valljuk be nőkét, anyaként elég kritikusan kezelünk, sok ítéletnek van kitéve. A rendszertelen, kapkodó étkezések következtében pedig sokaknál emésztési panaszok jelentkeznek, mint például a puffadás.

Képzeld el, hogy ellazultan fekszel, közben kellemes, halk zene szól és finom mozdulatokkal szeretgetik, kényeztetik a hasad. Javulhat az emésztésed, a közérzeted, a hasadban elraktározott blokkok is oldódhatnak, a tested jelzéseire éberebb leszel és szeretettel tudsz rá tekinteni.

Access Bars®

Kényelmesen fekve, a fejeden lévő 32 pont finom érintésével olyan változások indulhatnak el, amely során relaxált állapotba kerülhetsz, segít a stressz oldásában. Olyan nézőpontokat tudsz elengedni, törölni, amik benne tartanak abban, hogy nem tudod megélni az életedben a könnyedséget, örömöt. Sőt elakadás formájában megjelennek az életed valamelyik területén.

A kezelés hatására elkezdesz rálátni a saját, valódi vágyaidra, valóságodra és egyre inkább azt élni. Kevesebbet teszel, mégis hatékonyabbá válsz a mindennapokban, egyre több mindent leszel képes befogadni, a problémás életterületeid elkezdenek megoldódni.

Access Energetikai Facelift®

Egy kényeztető, finom érintéseken alapuló energetikai kezelés a dekoltázson, az arcon és a fejen. Megváltoztatja a testtel, öregedéssel kapcsolatos ítéleteket, hiedelmeket és berögződéseket. Fiatalítja a külső megjelenést és a gondolkodást is, kisimultabb lesz a tested és a lelked. Kevésbé leszel önmagaddal, a testeddel ítélkező.

Berkesné Szabó Andrea

telefon/WhatsApp: 06-20/618-0635

Facebook/Messenger: Berkes Andi-Mompower

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére