Jelenlegi hely

Kistelepülési iskolák mosdóit újítják fel az új tanév kezdetére

A szünidő végére felújítja öt kistelepülési általános iskola mosdóhelyiségeit egy élelmiszereket, kozmetikumokat és háztartási tisztítószereket gyártó cég, a beruházásra 11 millió forintot fordítanak.

Hanesz József, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnöke szerdán az egyik érintett településen, a Komárom-Esztergom megyei Szomor községben tartott sajtótájékoztatón elmondta: egy év alatt csaknem egymilliárd forintot költenek a kezelésükben lévő hatvanezer mosdó karbantartására, és ehhez minden hozzájárulást köszönettel fogadnak.

Czunyiné Bertalan Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára példaértékűnek nevezte az érintett cég társadalmi felelősségvállalását, és kiemelte, hogy a tisztaságra nevelés jelen van az iskolai életben.

A megújult mosdókat a tervek szerint még az augusztus 20-i hétvége előtt átadják Szomorban, valamint a Baranya megyei Baksa, a Békés megyei Bucsa, a Csongrád megyei Maroslele és a Zala megyei Szentpétertúr általános iskolájában.

Az Unilever cég képviselője, Aranyi László elmondta: az öt felújítandó iskola közül négyet pályázat alapján a társaság szakemberei és a Klik munkatársai közösen választották ki, az ötödik iskoláról a kampány médiapartnerének olvasói szavazással dönthettek.

 

Forrás: MTI

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?
Ugrás az oldal tetejére