Jelenlegi hely

Töltött bagett - olcsó és könnyű vacsora gyorsan

Nemrég egy élelmiszeráruház-lánc hűtőpultjában találkoztunk az előre elkészített fűszervajas bagettel, amit csak a sütőbe kellett tenni. A lányaimmal elhatároztuk, hogy mi is elkészítjük itthon - saját ízlésünk szerint.

Gyors vacsora vagy hétvégi ebédgondok esetén jó ötlet a töltött bagett házi variációja. Egy rövid bevásárlás, 10 perc konyhatündérkedés és egy kis várakozási idő a sütésre.

Lássuk az alapanyagokat, mi kell hozzá?

- bagett
- vaj
- tömlős sajt (ha van)
- fél vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- ha van- sajt
- maradék felvágott vagy kolbász
- vegeta
- snidling
- petrezselyem
- bazsalikom

Töltött bagett1. A bagettet 3 egyenlő részre vágjuk, hogy beférjen a tepsibe.
A kb 4 evőkanál vajat összekeverjük az apróra felvágott hagymával, az áttört fokhagymával, egészen apróra vágott húsfélével (ez akár el is maradhat), és a fűszerekkel, reszelt sajttal.
 

 

Töltött bagett

2. A bagettet kb. 1 cm -es távolságban bevagdossuk úgy, hogy alul ne essen szét és a résekbe 1 teáskanálnyi tölteléket teszünk.

 

 

 

Töltött bagett

3. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a bagettek tetejét fűszeres vajjal megkenjük.Ennek elkészítése: 2 evőkanál vajat felolvasztunk (mikrohullámú sütőben) és kevés vegetát, majorannát, snidlinget, apróra vágott vagy száríott petrezselymet teszünk hozzá, kenőtollal vagy szilikon kenővel egyenletesen bekenjük a bagettek tetejét és oldalát.

 

Töltött bagett

4. A bagetteket kb. 20 percig 180-200 fokos sütőben megsütjük. Szeletekre vágjva tálaljuk

 

 

 

 

Töltött bagett

 

 

 

 

 

 

Jó étvágyat!

Szombathelyimami

Képek: Szombathelyimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Kézjel és koktél - segélykérés bántalmazás esetén

Kézjel és koktél - segélykérés bántalmazás esetén

A legutóbb történt, kiskorút ért bántalmazás esete mellett szülőként sem mehetünk el szó nélkül, fel kell vennünk a kesztyűt és felkészítenünk gyermekeinket az ilyen helyzetekre is.
Kémia a konyhában - avagy: Hogyan főzz jobban, okosabban?

Kémia a konyhában - avagy: Hogyan főzz jobban, okosabban?

Ételt készíteni nem annyira bonyolult, mint embert juttatni a Marsra. De rengeteg olyan tipp és trükk létezik, amitől vagy a végeredmény lesz jobb, vagy az életed könnyebb. Ezekből mutatunk most néhányat.
Mit egyek, hogy egészséges legyek? Ismerd meg a Hormonkontroll étrendet!

Mit egyek, hogy egészséges legyek? Ismerd meg a Hormonkontroll étrendet!

Változni, soha nem könnyű! A berögzült szokások, a napi rutin gördülékennyé teszik a mindennapokat. Az étkezésünkön változtatunk szinte a legnehezebben! Megszoktunk bizonyos ételeket, ízeket, és a hétköznapi rohanásban sokszor úgy gondoljuk, nincs idő az egészséges ételekre. Ha jobban belegondolunk, az egészség, a szép bőr, és a megfelelő testsúly titka is éppen itt kezdődik - a tányérunknál.
A szívünk nem felejt - mi se feledkezzünk meg róla!

A szívünk nem felejt - mi se feledkezzünk meg róla!

Szeptember 29-én a világ minden táján a szív egészségére hívják fel a figyelmet. A Szív világnapja jó alkalom arra, hogy megálljunk egy pillanatra, és átgondoljuk: vajon mi mindent tehetünk saját szívünkért és szeretteink szívének egészségéért. A szív nemcsak a test motorja, hanem életünk, energiánk és mindennapi aktivitásunk alapja.
Ugrás az oldal tetejére