Jelenlegi hely

Napi felhő - Új könyv az autizmussal élő gyerekekről

„Úgy érzem, az autizmus tanítani szeretne valamit a világnak” – mondja Kutyifa Anikó, s hogy mit, azt a munkája során megismert, autizmussal élő gyerekek – Felhők – történetein keresztül tárja elénk.

A szerző az egyediség csodálatával, fütyörészve lépdel zászlóvivőként az élükön, s világot színesítő gazdagságukat bemutatva töri az utat számukra.

A Facebookon megjelent, anekdotázgató karcolatainak gyűjteményes kötetében humorral, derűvel, időnként a poézis nyelvén nyújt érzékenyítő „autispecifikus képzést”: módszeresen analógiát keresve tart tükröt az „átlagos” elé, s e kockázatos megmérettetés során felsejlik, hogy talán a tipikus körében sem mindig minden „felhőtlen”…

A Luther Kiadó gondozásában megjelent a Napi felhő című könyv, mely autizmussal és Asperger-szindrómával élő gyermekek hétköznapjait mutatja be derűs anekdotákon keresztül.

A Napifelhők az autizmussal élő gyerekek hétköznapi kis történeteit, sajátos világát mutatják be, melyeket a könyvben tematikusan, különböző viselkedéses és tüneti jellemzők alapján gyűjtött össze a szerző. Nekik is vannak álmaik, vágyaik. Talán másképpen viselkednek, de ugyanúgy szeretetre vágynak. A könyv mindenkinek szól, aki szeretné megismerni az autizmust.

Kutyifa Anikó: Napi felhő  - #autizmus #közösvilág #felfedezés #szerintem
Luther Kiadó, 2019

További információ

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?
Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Tudtad, hogy május első vasárnapja a nevetés világnapja is? És azt, hogy először 1998-ban Indiában egy úgynevezett nevető klubban tartották meg?
Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Egy kisgyermekes anya napja egy akciófilmbe illő kihívások sorozata: reggeltől estig pelenkacsaták, katasztrófaelhárító műveletek, békítő bírák testületi ülései és mentőexpedíciók sokasága a játszótéren. Sok sírással, bizonytalansággal, puszival és öleléssel.
Ugrás az oldal tetejére