Jelenlegi hely

Kacsamellek, kacsacombok sütése nem bonyolult feladat. Ha szeretnéd, hogy igazán finom legyen, néhány dologra figyelned kell. Itt megtalálod.

Kacsamellek, kacsacombok sütése praktikus és gazdaságos. Praktikus, mert a nagybaromfi, így a kacsa is könnyebben és gyorsabban megsüthető darabokban, mint egészben.

Kacsamellek, kacsacombok sütése

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 4 vagy 6 személyre a kacsák méretétől függően
  • 2 db kacsamell
  • 6 db kacsacomb (ha otthon szeded szét, akkor 4 db kacsacomb és 4 db kacsaszárny)

  • 2 evőkanál kacsazsír
  • 1 teáskanál só
  • 1 lapos teáskanál bors
  • 2 evőkanál majoránna
  • 1 kávéskanál kakukkfű

Megjegyzések:

  • Ha otthon bontod fel a kacsákat, a fent nem említett részekből (nyak, farhát, esetleg, ha van, aprólék) kiváló leves készülhet.

Előkészítés

  • A kacsa darabokat megtisztítod, leöblíted. Ha zsírréteg van a bőre alatt, a bőrt keresztben és hosszába bevagdalod. Ez segíti a bőr alatti zsír kiolvadását.

  • A sütés előtti napon, de legalább egy órával a sütés előtt a bőr nélküli részt borssal, majoránnával, kakukkfűvel befűszerezed. A sózást csak közvetlenül a sütés előtt végezd el a darabok mindkét oldalán, a bevágott bőröknél beledörzsölve. Azért ne előbb, mert a só elvonja a húsból a lét (levet ereszt), és a hús száraz lesz.

Kacsamellek, kacsacombok sütése

  • Melegítsd elő a sütőt 140 fokon.
  • Egy nagyobb lábasban vagy serpenyőben olvaszd fel és forrósítsd fel a zsírt, tégy a forró zsírba annyi darabot, hogy még kényelmesen meg tudd fordítani, és süsd 1-2 percig a húsok mindkét oldalát. Erre azért van szükség, mert a felületen összehúzódott bőr védi meg a húsokat a kiszáradástól.

  • Ezután bőrös felükkel felfelé tedd a kacsa darabokat a mélyebb gáztepsibe, öntsd alájuk a zsírt, amiben kisütötted, és még kb. 1 dl vizet. Ebből fejlődik majd a gőzt, ami a húst megpuhítja.

  • Takard le alufóliával.

  • Tedd a sütőbe, és párold, amíg a hús megpuhul. (Ez eltarthat akár 2 óráig is.) Közben negyed óránként nézd meg, és pótold az elpárolgott vizet.
  • Amikor a hús megpuhult, vedd le az alufóliát és süsd meg. A bőrét a sütő lével és sörrel locsolgathatod, akkor ropogósabb lesz. Ha van grill a sütődben, azzal is rápiríthatsz a tetejére néhány percig.

Elkészítési idő (a pácolási idő nélkül):

Előkészítés: 15 perc

  • Darabok elősütés: 15 perc
  • Párolás: 2 óra
  • Sütés: 15 perc

Összesen: 2 óra 45 perc

Tálalás

A kacsasült klasszikus köretei:

Ha szeretnél ettől eltérni, tálalhatod:

  • sült céklával

  • sült sütőtökkel

  • szilvamártással

 


Linkek:
www.haztartas-ma.hu/
http://www.haztartas-ma.hu/index.php/etelreceptek/koret/parolt-lilakapos...
http://www.haztartas-ma.hu/index.php/etelreceptek/koret/krumplipure/

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az anyaság szívhangjai – Gondolatok a szülés utáni érzelmi hullámzásról

Az anyaság szívhangjai – Gondolatok a szülés utáni érzelmi hullámzásról

Az anyaság nem csupán egy új szerep, az anyaság egy átalakulás. Testben, lélekben, és olyan mélységekben, amiről talán soha nem hittük, hogy bennünk léteznek.
Játékos családi ötletek, amikkel ti is feltalálók lehettek!

Játékos családi ötletek, amikkel ti is feltalálók lehettek!

Tudtátok, hogy június 13. a Magyar Feltalálók Napja? Ezen a napon tisztelgünk a magyar találékonyság és kreativitás előtt, hiszen hazánk számtalan zseniális feltalálót adott a világnak. Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas tudósunk ezen a napon jegyeztette be a C-vitamin felfedezését, ezért emlékezünk meg évről évre a magyar találmányok és ötletek világáról. Ez egy szuper alkalom arra, hogy otthon ti is egy kicsit feltalálók lehessetek!
Magyar Feltalálók Napja - amikor a magyar észjárásra büszkék vagyunk

Magyar Feltalálók Napja - amikor a magyar észjárásra büszkék vagyunk

Tudtátok, hogy van egy nap, ami csak a magyar feltalálóké? Minden év június 13-án ünnepeljük a Magyar Feltalálók Napját, amikor a világot formáló magyar elmék előtt tisztelgünk. Ez egy remek alkalom arra, hogy a gyerekekkel együtt felfedezzük, milyen találmányok születtek hazánkban, és hogy mennyi mindent köszönhetünk ezeknek a zseniális ötleteknek.
Tiszta víz, tiszta élmény – kirándulás iható forrásokhoz a családdal

Tiszta víz, tiszta élmény – kirándulás iható forrásokhoz a családdal

Magyarország tele van szebbnél szebb forrásokkal, ahol a természet csendje és a tiszta víz varázsa együtt ad élményt. Hoztam pár igazán hangulatos helyet.
Ugrás az oldal tetejére