Jelenlegi hely

Kefires fánk: a farsangi időszak egyik legkönnyebben és leggyorsabban elkészíthető fánk félesége

A kefires fánk nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető. Ha a farsangi fánk készítése még nehéznek vagy bonyolultnak tűnik neked, akkor ez a te farsangi édességed.

Kefires fánk recept

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók

15 – 20 kisebb méretű fánkhoz

  • 2 kis pohár kefir
  • 2 tojás
  • 1 sütőpor
  • 20-25 evőkanál liszt (tájékoztató adat, mivel függ a kefir állagától, a tojás nagyságától és a liszt minőségétől)
  • 1 csipet só
  • olaj és egy nagyobb lábos a kisütéshez,
  • baracklekvár vagy narancslekvár a tálaláshoz

Tipp: Ha úgy érzed, hogy ez a mennyiség sok lesz, vedd a felét (én is azt tettem, látod a képeken)!

Előkészítés

  • A kefirt és a tojást egy órával a készítés előtt vedd ki a hűtőből.

Kefires fánk készítése

Kevert tészta készítése

  • A kefirt, a tojást, a sütőport és a sót egy tálban összekevered.

  • Hozzáadod a lisztet – először csak 10 kanállal – mert a szükséges mennyiség a liszt fajtájától függően változhat. Annyi lisztet kell hozzákeverned, hogy a nokedlitésztánál valamivel keményebb legyen (a képen megpróbáltam érzékeltetni, hogy milyennek kell lennie.

Fánkok sütése

  • Végezd a sütést egy nagyobb lábosban, aminek van fedője (jó, ha üvegfedő, mert akkor látod, mi történik). Serpenyőt ne használj, mert egyrészt nem tudsz bele elég olajat tölteni, másrészt az egyik oldalát fedő alatt kell sütni, hogy az alatta kialakult melegben szépen feljöjjön a tészta.
  • Ne legyen túl forró az olaj, mert akkor nem tudnak a fánkok szépen feljönni és jól átsülni.
  • Egy teáskanállal beleszaggatod a fánkokat. A fenti mennyiség egy nagyobb lábosban kétszerre süthető ki.
  • Fedd le a lábost.

  • A fánkok felemelkednek, közben az egyik oldaluk meg is sül. Vedd le a fedőt. Vigyázz, hogy a fedőn összegyűlt víz ne csepegjen vissza az olajba (kifröccsenhet).
  • Fordítsd meg a fánkokat és süssd meg a másik oldalukat is (fedő nélkül).
  • Amikor mindkét oldal megsült, a fölösleges olaj eltávolítására szedd ki papírtörlőre. Ezek a fánkok nem lesznek olyan szépek, mint a szalagos farsangi fánk, de az ízük finom és a gyorsaság kárpótol.

Kefires fánk tálalása

Frissen a legfinomabb, barack- vagy narancslekvárral tálalva.

További fánkreceptek

Farsangi fánk

Csöröge fánk

Amerikai fánk

Étel, recept (Körtvélyessy Andrea receptje alapján) és képek: Pap Zsuzsa, Háztartás-Ma.Hu

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan legyünk penge arcok a karácsonyi ajándékozáskor a kamasz gyerekeinknél?

Hogyan legyünk penge arcok a karácsonyi ajándékozáskor a kamasz gyerekeinknél?

Kis vagy nagykamasz? Egyben tuti megegyeznek. Minden ciki, és a válaszuk nem tudom, ha a karácsonyi kívánságaikról faggatjuk őket.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 75. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
5 tipp, hogy a szülőség mellett magunkra is maradjon időnk

5 tipp, hogy a szülőség mellett magunkra is maradjon időnk

Szülőnek lenni csodálatos és hálás feladat, ami ugyanakkor számos lemondással és kihívással együtt jár: miközben egy másik emberi lény szükségleteiről gondoskodunk, sokszor érezhetjük úgy, hogy nem jut idő saját magunkra. Ne felejtsük el azonban, hogy az énidőre mindenkinek szüksége van, olykor tehát egy kicsit törődjünk saját magunkkal is.
Hogyan segíthetünk a rászorulóknak? - Tippek nem csak az ünnepi időszakra

Hogyan segíthetünk a rászorulóknak? - Tippek nem csak az ünnepi időszakra

A rászorulók támogatása nemcsak karácsonykor, hanem egész évben fontos, de az ünnepi időszak különösen jó lehetőséget teremt a segítésre. Hoztam pár ötletet, hogy milyen módokon tehetünk jót:
Ugrás az oldal tetejére