Jelenlegi hely

Szeretetbe kapaszkodva – Házasság hete 2023

Az idei Házasság Hetén színes programok lesznek: előadások, beszélgetések népszerű párokkal és szakemberekkel, randik, tántanulás.

2023. február 12-19. között lesz a Házasság hete. Az országos rendezvénysorozat célja, hogy pozitív példákkal segítse a házasságra készülőket a felkészülésben, a közös értékek megtalálásában, segítséget nyújtson a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek, ugyanakkor megerősítést is adjon azok számára, akik házasságban élnek. 

Az idei házasság hete témája, hogyan lehetünk egymás számára a nehézségekben a szeretetből, az összetartozásból, az egymás iránti bizalomból táplálkozó erőforrás.

Hogyan működjünk együtt, hogyan értékeljük, hogy vagyunk egymásnak, és hogy hogyan tudunk a nehézségek idején is a szeretetbe kapaszkodva közösen fejlődni, közösen erőt meríteni a hétköznapok kihívásaihoz.

Ezért lett az idei mottó: Szeretetbe kapaszkodva

A mozgalom 1997-ben Nagy-Britanniából indult, Magyarország 2008-ban csatlakozott hozzá, idén már 4 kontinens 21 országban ünneplik. Itthon és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség is részt vett a kezdeményezésben, kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt. A rendezvénysorozatot minden évben Bálint-nap környékén tartják. A központi programok fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök és férje, Veres István.

A rendezvénnyel szeretnék megszólítani azokat is, akik talán az előző generációk rossz példái miatt nem merik vállalni a házassággal járó elköteleződést. Nekik jó példák bemutatásával szeretnék vonzóvá tenni a házasságot, megmutatni, hogy a házasság nem ódivatú, hanem a családot és a társadalmat erősítő érték.

Nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat, valamint a teljes helyreállás reményét ébren tartani azokban, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok miatt megszakadt.

Idén a programok egy legnagyobb része az online térben is elérhető lesz, így otthonról csatlakozhatunk az eseményekhez. Országszerte számtalan program szerveződik a hétre – a településenként beküldött programok listája folyamatosan bővül.

Központi programok

2023. február 13. – Szeretetbe kapaszkodva
Előadó: Tapolyai Emőke pszichológus, a Kandela Központ alapítója és szakmai vezetője. 
Helyszín: Online előadás, kezdés: 18.00

2023. február 15. – Őszintén a házasságról – Páratlan beszélgetés közismert párokkal
Résztvevők: Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója és felesége, Máthé Zsuzsa, a Szent István Intézet igazgatója; Hűvösvölgyi Ildikó színművész és férje, Kisfaludy András filmrendező, producer; Tolnay Lajos szülész-nőgyógyász főorvos és felesége, Tolnayné Csattos Márta gyógypedagógus. Moderátor: Mohay Bence sportriporter.
Helyszín: KRE Hittudományi Kar, Tóth Kálmán díszterem, 1092 Budapest, Ráday u. 28., I. em. 111.
A beszélgetés élőben is követhető lesz a Házasság hete Facebook-oldalán.

2023. február 16. – Család és hivatás konferencia a házasság hetén a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szervezésében
Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia, 1051 Budapest, Széchenyi István tér 9., kezdés: 10.00
A program regisztrációhoz kötött.

2023. február 17. – A kiemelkedően eredményes házasságok 7 szokása. Hogyan alakítsunk ki időtálló házasságot időtálló alapelvekkel?
Előadó: Dr. Gerberné Farkas Zsuzsanna mentálhigiénés tréner, párkapcsolati coach, kezdés: 18.00
Helyszín: Online előadás

2023. február 18. – Védelmező kapcsolat
Előadók: Gödör István és Gödörné Csontos Zita, a Bibliai Házassággondozó Szolgálat munkatársai.
Helyszín: Pasaréti református templom, 1026 Budapest, Torockó tér 1., kezdés: 14.00
Az alkalom online is elérhető lesz a pasaréti református gyülekezet YouTube-csatornáján: youtube.com/@PasaretiReformatusGyulekezet

További budapesti programok

  • A szerelem hullámvasútján - Krízisek és katarzisok – Helyszín: Kispesti Önkormányzat díszterme, Időpont: 2023. 2. 11., 16.00–17.00
  • Pál Feri atya, mentálhigiénés szakember előadása: Hogyan őrizzük meg az életkedvünket? címmel – Helyszín: 1048 Budapest, István út 17-19., Időpont: 2023. 2. 11., 19.00
  • Tedd gyümölcsözővé a házasságod! – Helyszín: Krisztus Szeretete Egyház, Időpont: 2023. 2. 12., 9.30–11.00
  • 5szeretetnyelv kiállítás – Helyszín: Wesselényi utcai Baptista Imház, Időpont: 2023. 2. 12., 12.00
  • "Tánctanulás, Randi-idő" Erdőfi Dániellel és Annával – Helyszín: Reménység Katolikus Általános Iskola és Óvoda, 2023. 2. 12., Időpont: 16.00–19.00

  • Áldással egybekötött zenés istentisztelet a Zelzah Ifjúsági Együttes közreműködésével – Helyszín: Deák téri evangélikus templom, Időpont: 2023. 2. 14.,18.00–19.30
  • Párka Valentin-nap! - Randizz a pároddal! – Helyszín: Balance stúdió, Időpont: 2023. 2. 14., 19.00–20.30
  • Szerelmesek miséje – Helyszín: Országúti Ferences Plébánia, Időpont: 2023. 2. 14., 19.00–20.00
  • Házas esték - Hogyan lehetünk újra szerelmesek társunkba? – Helyszín: Országúti Ferences Plébánia, Időpont: 2023. 2. 16., 19.30–21.00
  • Egységben Veled – Helyszín: Kispesti Nagyboldogasszony Főplébánia közösségi terme, Időpont: 2023. 2. 18., 19.00–20.30
  • Szerelemből-szeretetbe kapaszkodva – Helyszín: Svábhegyi Református Gyülekezet temploma, Időpont: 2023. 2. 19., 17.00–18.30

Vidéki programok településenként

További információ

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére