Jelenlegi hely

Milyen fejlesztő játékok vannak 2 évesek számára?

A játék tulajdonképpen egyenlő a fejlesztéssel. Mert amikor öntudatlanul formálódnak, változnak a készségek, képességek, akkor a tanulás leghatékonyabb szakasza aktivizálódik. A tudatos fejlődés is természetesen eredményes, de a kezdeti, játék inspirálta átalakulás a leglátványosabb.

Mikor érkezik el a játszás ideje?

A gyermekek a maguk módján, nyelvén már a kezdetektől fogva játszanak. Amikor ismerkednek a világgal, amikor tapasztalatokat gyűjtenek tapintás, ízlelés, látás és hallás útján, akkor megannyi ingerrel találkoznak. Ez a szociális időszak hosszan tart, de a kezdeti élmények mindig meghatározóak. A fejlesztő játékok 2 éveseknek speciálisnak mondhatóak abban az értelemben, hogy úgy tervezték meg őket, hogy nagyban hozzájáruljanak a lurkók gondmentes, gördülékeny, sőt örömteli fejlődéséhez.

Az építés például kétségtelenül számtalan idegpályára hat. A finommotorika, a koncentrációs képesség, a logikai készség, hogy csak párat emeljünk ki, kivétel nélkül definiáltabbá válik. Nem kell hozzá más, csak idő, türelem, és persze olyan játékszer, ami a fejlődést támogatja.

Az életkor szerinti vásárlás ezért annyira jó ötlet, mert ha a gyerkőcök túl nehéz feladattal találják szemben magukat, akkor csalódás lehet a próbálkozás vége. Ezt mindenképpen célszerű elkerülni, mert a kezdeti sikertelenségek, ha folyamatosak, újra és újra ismétlődnek, az megakadályozhatja a felhőtlen, felfedezési vággyal teli játszást. Ugyanakkor a túlságosan egyszerű kihívások sem optimálisak, mert az unatkozás nem igazán segít hozzá a fejlesztés eredményességéhez.

Az évek száma mindennél fontosabb?

Nem feltétlenül, inkább iránymutatásként szolgál. A fejlesztő játékok nehézségi fokát az egyéni kvalitásokhoz érdemes belőni, így elkerülhetőek a negatív meglepetések. Ráadásul a játék típusát is ildomos az egyéni sajátosságok, erősségek és gyengeségek figyelembevételével kiválasztani. Ezáltal a jelenlegi „fehér foltok” kiszínezhetők, az amúgy is erőteljes készségek és képességek pedig tovább árnyalhatóak mindenki legnagyobb örömére!

Szponzorált tartalom

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?
Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Tudtad, hogy május első vasárnapja a nevetés világnapja is? És azt, hogy először 1998-ban Indiában egy úgynevezett nevető klubban tartották meg?
Ugrás az oldal tetejére