Jelenlegi hely

Itt a Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikáció - amivel a családod idegenvezetője lehetsz

Van egy ilyen mondás, „ha kirándulni mész hagyd otthon a mobilod!”, általában én is ezt szoktam mondani a családomnak, de most egy olyan alkalmazást hoztam nektek, ami miatt mégis csak kivételt kell tennem. Persze, hogy egy hasznosságot, ami, kiváló lehetőséget nyújt a térség turizmusának feltérképezésére, esetleg ha vendégeket várunk és őket szeretnénk "kirándultatni",  de természetesen a térségben élők számára is remek ötletekkel szolgál a szabadidő hasznos eltöltésére.

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület által működtetett ingyenesen használható turisztikai mobilapp-ot „Kecskemét és térsége” néven találjátok.

Ha a környékre mennétek nyaralni, vagy csak egy kicsit kirándulnátok a „pusztában”, nagyon jó segítség lehet a mobilapplikáció! Hiszen itt egyben mindent megtaláltok, kirándulási ötleteket, látnivalókat és szálláslehetőségeket is, a hotelektől egészen az eldugott kis tanyákig! De ugyanúgy megtaláljátok benne a gasztronómiai ékszerdobozainkat, mint a csárdákat, éttermeket, cukrászdákat, vagy a jó kis kávézókat.

Az alkalmazás 21 település programkínálatát mutatja be átlátható módon

Találhatók benne még látnivalók, természeti értékek, szórakozási lehetőségek, programok, mozik, színházak, a települések helyi értékeik, strandok és fürdőhelyek is. Évszaktól és kortól függetlenül mindenki talál a maga számára pénztárcabarát, megfelelő szabadidős kikapcsolódási lehetőséget, akár több napra is. Egy központi szállással az egész környék bejárható, akár minden nap más-más településsel ismerkedhetünk meg. Természetesen az információk, a programok folyamatosan bővülnek az applikációban.

Megkönnyíti a használatot, hogy össze van kötve a Google útvonaltervezőjével is, így bármi, amit kiválasztunk az appban, egyből látjuk, hogy az az épp aktuális helyzetünktől hány kilóméterre fekszik, és ha megfelel az úticél a Google útvonaltervezőjével máris irányba tehetjük magunkat.

Légy a családod idegenvezetője

Amit még ajánlanék a figyelmetekbe, az az ünnep tiszteletére újonnan megjelent Trianon 101 – Kecskemét Online Emlékséta – ami az app segítségével könnyedén bejárható.

Az applikáció bemutatja a kecskeméti helyszíneket, ahol a Tiranonnal kapcsolatos események történtek. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház művészeinek narrációjával pedig minden információt megkaphatunk ezekről a helyszínekről. Nem kell félnünk mert nem fogunk eltévedni, hiszen az útvonaltervező mutatja mindig a következő „állomást”, amit könnyen gyalogszerrel tehetünk meg. Így a család a friss levegőn sétálva bővítheti történelmi ismereteit, vagy szeptembertől osztályoknak is bátran ajánlják, hiszen egy tanórába bele fog férni!

Új séták is indulnak

Augusztustól havonta jelentkeznek majd új települési sétákkal, melyeket be is mutatnak egy közös (valós) séta alkalmával, ezekhez mindig valami aktuális rendezvény is társul majd, amit az applikációban megtaláltok.

A sétaútvonalak első állomása Tiszakécske lesz, témája nyár lévén a természetes vizek, de terveik szerint sütnek majd buktát Szentkirályon, és ősszel a szüretet sem fogják kihagyni a séták során. Ezek a sétaútvonalak egyénileg is bejárhatók lesznek és pecsétgyűjtéses játék is társul majd hozzájuk. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház művészházaspárja, Hegedűs Zoltán és Danyi Judit népszerűsíti majd a települési sétaútvonalakat, érdemes lesz Facebook oldalukat figyelni!

Hogy töltheted le?

A Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikációt az Androidos operációs rendszerű készülékekkel a Play Áruházból, az IOS operációs rendszerű készülékekkel pedig az AppStore-ból lehet letölteni Kecskemét és térsége névre keresve, illetve letölthető az aranyhomok.hu honlapon keresztül is.

Jó túrázást!

Makai Marianna - Kecskemétimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Képregény, táblakép, futás... a közös pont: a Himnusz

Képregény, táblakép, futás, ismeretlen szerelmes ... a Himnusz és Kölcsey titkai

Gondolnád, hogy január 22-én ünnepeljük a Himnusz születésnapját? És azt tudtad, hogy képregény is készült belőle? Vagy azt, hogy Kölcsey nem is tartotta jó versnek?
23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

Te is tudsz ilyen „jó szándékú”, de romboló mondatokat? Nekem a „kedvenceim” az „Engedd el!” a „Másoknak sokkal nehezebb” és a „Tudom, mit érzel”. Ilyenkor szívesen visszakérdeznék: Tényleg tudod?! Szerintem fogalmad sincs…
Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Pályázat típusa: fotó- és videó pályázatBeküldési határidő: 2022. március 30.
Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Pályázat típusa: sci-fi novellák írásaBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Ugrás az oldal tetejére