Jelenlegi hely

Folytatja tavaszi online programsorozatát a Várkert Bazár

A #várkertonline nevű tavaszi digitális programsorozat keretében a gyerekeket a Várkert Matiné várja, a felnőtteket a Képmás-estek, valamint a zene és az irodalom is fontos szerephez jut.

A Várkert Bazár a húsvéti ünnepeket követően is folytatja tavaszi digitális programsorozatát #várkertonline néven: a gyermekeknek Várkert Matiné sorozat indul, míg a felnőtteknek többek között olyan kulturális programokkal készülnek a szervezők, mint a Várkert Irodalom Petőfi-estje, valamint a Képmás-estek.

A korlátozások ideje alatt az online programok a Facebook-on, Youtube-on és a Várkert Bazár honlapján érhetőek el.

Képmás-estek

A Képmás Magazin az elmúlt három évben rendszeresen jelentkezett Képmás-est című sorozatával a Várkert Bazárban. Az esteken szakemberek és művészek bevonásával igyekeztek körbejárni fontos témákat. A Képmás-esteken készült felvételekből tekinthető meg egy hat epizódból álló válogatás minden pénteken 19 órától a Várkert Bazár facebook oldalán.

Az április 17-i első részében Oldás és kötés címmel beszélt a családi kötelékek fontosságáról a Gryllus család (Gryllus Vilmos, Gryllus Dániel és felesége, Kőváry Katalin). A szervezők célja, hogy a jelenlegi "bezárt" helyzetre reflektálva rávilágítsanak a család és értékrend szerepére. Mit enged meg és hogyan tart meg a családi kötelék? Közelít vagy távolít az érdeklődés, az értékrend, a fizikai távolság, a másfajta életciklus. Együtt és külön.

Április 24-án lesz A lemez két oldala - avagy mindennapi játszmáink című est. Janikoviszky Éva A lemez két oldala című művét Tollár Mónika állította színpadra. Ebből hallhatunk részleteket Horváth Lili és Kovács Vanda előadásában.

Hogyan változik véleményünk és viselkedésünk attól függően, hogy épp milyen szerepben vagyunk jelen egy-egy élethelyzetünkben, hogy éppen anyaként, feleségként vagy anyósként mondjuk meg a „tutit” ugyanarról a dologról? A szórakoztató, ám nagyon is ismerős jelenetek között Kozma-Vízkeleti Dániel kiképző család-pszichoterapeutát kérdezi karról, mi minden rejlik a humoros történetek mögött.

Várkert Matiné

Az ajánló szerint a Várkert Matiné kínálatában a friss Fonogram-díjas Veronaki zenekar április 23-tól csütörtökönként 14 órától a Várkert Bazár oldalán adja elő Magyarország legismertebb gyermekkönyveiből kiválasztott meséit és megzenésített verseit.

Április 25-től szombatonként 11 órakor indul a Kiskalász zenekar Dalok itthonról című videósorozata; a gyerekprogramok 6 héten keresztül láthatók majd.

Április 22-től szerdánként 11 órakor pedig az Alkossunk együtt! című kézműves foglalkozásba kapcsolódhatnak be az érdeklődők, amelynek keretében a tavaszi-nyári hónapok jeles napjaihoz illeszkedő tárgyakat készíthetnek a gyermekek. A videókban olyan alkalmakra ajánlanak kézműves és alkotó technikákat, mint a Föld napja, Anyák napja, Gyereknap, Pünkösd.

Várkert Irodalom

A Várkert Irodalom részeként tovább folytatódik a március végén indult, keddenként jelentkező #énésakönyvem sorozat, melyben Ugron Zsolna író és Juhász Anna irodalmár ajánlanak online is elérhető olvasnivalót.

Április 21-én az Aposztróf irodalmi sorozat jelentkezik a Petőfi-esttel. Juhász Annához Dés László zenész, Háy János író és Mohai Tamás színművészek csatlakoznak. Április 22-én Ugron Zsolna Jajj, írni kell! című sorozatának második részében tovább fejtegeti az írói rigolyákat, trükköket és mániákat, az írók-költők furcsaságait, szenvedélyeit.

A Várkert online sorozat további elemei és a részletes programterv a Várkert Bazár honlapján és Facebook-oldalán érhető el.

Forrás: MTI

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Ugrás az oldal tetejére