Jelenlegi hely

Hátrakötött kézzel lekváros kenyérevés, vidám gyerekek, fesztivál hangulat....Miért gyereknap a gyereknap?

Színes lufik, zsákba ugrálás, kötélhúzás, hátrakötött kézzel lekváros kenyérevés, vidám gyerekek, vidám szülők, fesztivál hangulat…, Bizony, szeretettel gondolok vissza ezekre a felhőtlen boldog gyereknapi emlékekre.

A gyerekek már egészen hamar tudják, hogy május utolsó vasárnapja valami különlegeset tartogat a számukra. De azért mégse az egymást túllicitáló ajándékokról szóljon, tegyük tényleg kicsit különlegessé, emlékezetessé ezt a májusi vasárnapot!

Természetesen ajándékozzuk meg őket, de ne a tárgyakra helyezzük a hangsúlyt, (mondom én, aki idén kivételesen egy trambulint vett a gyerekeinek, na de nincs minden évben ilyen :)) hanem olyan együttlétet tervezzünk, amit máskor nem szoktunk, vagy a megszokott programokat „dobjuk fel” valamivel!

Elmehetünk közösen egy gyerekeknek szóló rendezvényre, ahol ő van a középpontba, de figyeljünk rá, hogy tényleg együtt legyünk és ne csak egymás mellett, morogva, hogy haladjunk már, nem kell az neked, ne kiabálj…és hasonlók.

Vagy menjünk el kirándulni, annyi felfedezésre váró szuper hely van Magyarországon:

És ha a fővárost akarjátok felfedezni​:

De ha nem tudjuk elvinni valami klassz, városi rendezvényre, akkor rendezzünk neki otthon gyereknapot. Díszítsük fel a lakást lufival, csináljunk otthon kötélhúzást, célba dobást, zsákba futást (persze csak ha, kertes házban lakunk) vagy csináljunk olyat, amit nem szoktunk, építsünk sátrat, süssünk neki tortát, együnk lekváros kenyeret hátrakötött kézzel. Bármit, a lényeg, hogy érezze a gyerek, hogy fontos, hogy ez egy különleges nap számára! Hoztunk nektek tippeket is hozzá: Játsszunk a gyerekkel otthon!

És ne felejtsük azt sem el, hogy a tinédzser gyerek is gyerek! Meg fogják hálálni ezt a napot, hiszen, majd, ha nekik lesz családjuk, ők is fontosnak érzik, hogy ezt a napot különlegessé tegyék számukra!

A Gyereknap nem új keletű divat, hogy minél többet költsünk, ez valami egészen másról szól, másról kell, hogy szóljon.

Nemzetközi Gyermeknapot világszerte tartanak, bár a legtöbb országban június 1-én köszöntik az apróságokat - ezt a dátumot 1925-ben, a genfi Gyermekjóléti Konferencián jelölték ki. Az első ünnepet 1920-ban rendezték Törökországban, majd 1954-ben tett javaslatot az ENSZ közgyűlése az Egyetemes Gyermeknapra, melynek célja, a világ gyermekeinek testvériségéről történő megemlékezés, a kölcsönös megértés, és a gyermekek jólétéért folytatott szakadatlan küzdelem.

Elsőként hazánkban az Országos Gyerekvédő Liga rendezte meg a gyereknapot, 1906-ban. Majd 1931-ben, szintén májusban rendezték meg a gyermekek hetét, Magyarországon mai formájában – május utolsó vasárnapján - 1950 óta ünneplik a Gyermeknapot.

A Gyereknap több üzenetet is hordoz, felhívja a figyelmet a gyerekek jogaira, sajátos értékeikre és világukra, rajtunk áll, hogy milyen jövőt teremtünk nekik!

Makai Marianna - Kecskemétimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Ez a probléma férfiaknál és nőknél egyaránt előfordulhat, sőt csecsemőknél is kialakulhat, mégis legtöbbször a várandóssággal kapcsolatban találkozunk vele. A terhes kismamák esetén általában már a második trimeszterben elindul a hasfal „szétnyílása”. Kezelésével kapcsolatban erősen megoszlanak a vélemények. A magánklinikák gyakran műtétet javasolnak, de nem biztos, hogy minden esetben indokolt – hívta fel a figyelmet Karóczi Csilla a Sherlock Rehab gyógytornásza, manuálterapeutája.
Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Ugrás az oldal tetejére