Jelenlegi hely

Szegedi ÓVI Földmíves Utcai Óvodája

Cím: 6725 Szeged, Földmíves u. 3.
Telefon: 62/442-248, 20/249-0878

Intézményvezető: Biténé Harmat Erika
Fenntartó: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata
 
A Szegedimami 2012. őszi "A mi óvodánk" című pályázata keretében 426 szülő osztotta meg gyermeke óvodájával kapcsolatos tapasztalatait.

RÓLUNK MONDTÁK:

Jól felszerelt az óvoda és odafigyelnek az óvó nénik a gyermekekre.
Mert jó a közösség, a legjobb óvó nénik és dadusok vannak ebben az oviban, közel van és mert a gyerekünk szeret oda járni.
Mert ismerjük már az óvónéniket, dadusokat, közel van és jó a közösség.
Mert gyorsan beszokott, szeret oda járni, rendesek az óvónők.
Azért mert kedvesek az óvónők környezetvédelemre , állatok szeretetére nevelik a gyermekeket.
Jól felszerelt. Sok programot szerveznek a gyermekeknek. Környezetvédelem az elsődleges. Kedvesek, felkészültek az óvónők, dadusok. Már a nagy testvér is szeretett ide járni. Hangulatos környezet. Közel van az otthonunkhoz.
Nagyobb testvérek is szerettek ide járni. Kedvesek, jól felkészültek az óvónők és dadusok. Sok programot szerveznek a gyermekeknek. Jól felszereltek a csoportszobák.
Azért szeretünk ide járni, mert kiválóak a nevelők, mindent megtesznek azért, hogy a gyerekek örömmel járjanak ide, és a szülők is elégedettek legyenek. Mivel jó a környék, a csoport értelmes, kedves gyerekekből áll.
Meg kell nézni az ovit kivül-belül, mindenkit meg fog győzni, a látottak és tapasztaltak önmagukért beszélnek.
A lehetőségeikhez mérten mindig igyekeztek a lehető legtöbbet kihozni programok terén a gyerekeknek.
Linett mindeen nap örömmel megy a Tücsök csoportba Andi nénihez és Zsani nénihez. Mondják a név kötelez és ez náluk adott is és meg fognak kapni mindent A-tól Zs-ig. Még alig kezdődtek el a beszoktatás utáni "hétköznapok" máris élmény élmény hátán: állatok hete programsorozat, színház, autómentes napi programok ( a teljesség igénye nélkül).

Köszönet a vezetésnek és az összes dolgozónak a sok odafigyelést és munkát!

A barátaink gyerekei is ide járnak.
A nevelők nagyon kedvesek és segítőkészek.
Két rendezett, jól felszerelt tágas dupla udvara van: biztonságos gumitéglával kirakott játszótér + természetközeli füves udvar. Ezen kívül tágas, nagy belmagasságú csoportszobáiban is van életterük a gyerekeknek.
Nagyon jó a közösség és kedvesek az óvónők/nevelők.
Mert sok jó közös programot szerveznek a gyerekeknek és családoknak.

Hozzászólások

A  Szegedimami 2015/16. évi „A mi óvodánk” pályázatában szülők adtak választ arra a kérdésre, hogy „Miért szeretitek gyermeked óvodáját?” A válaszok itt olvashatók.

Nagyon jól felszerelt óvoda.Segítőkész és szakmailag jól felkészült pedagógusok,valamint dadusok várják a gyerekeket.Fontos,hogy nagy hangsúlyt fektetnek a környezet megóvására,védelmére,erre tanítják a kicsiet.

Sok tartalmas program és a környezetvédelemre való nevelés (Szegeden az egyetlen örökös zöld óvoda címmel rendelkező ovi!)

Aranyosak az óvónénik, dadusok. Rengeteg a program, és ovin belül is szervezett plusz program lehetőséget biztosítanak.

Ez egy nagyon jó óvoda. Nyugodt vagyok, hogy a lányom boldog és szeretik őt akkor is, amikor én nem lehetek vele napközben.Szuper családi és napközbeni programok vannak, és több választható foglalkozás is van.

Családias légkörű, gyermekközpontú óvoda, amely figyelembe vesz egyedi kéréseket is. Nyílt nap alkalmával lehetőségünk volt betekintés nyerni, hogyan foglalkoznak "irányítottan" a gyerekekkel, ugyanakkor elsődleges a gyermekek számára a szabad játék. Érdekesek a tematikus napok/hetek - egészséghét, Föld Napja, Víz világnapja, környezetvédelem, és természetesen az ünnepek.

Az óvónénik és a dadus is figyelmesek a gyerekekkel. Segítőkészek, játszanak a gyerekekkel, határozottan irányítják őket, de szeretetteljesen.  A szülőket informálják, együttműködőek. Felszabadult légkör, a kislányom nagyon szeret ide járni.

Gergő a Napsugár csoportba jár, nagyon szereti Ágota és Erika nénit és a három kispajtását akikkel tuti klikket alkotnak. Az ovi szép, jól felszerelt, tágas nagy udvarral. Tetszik, hogy a gyermekeket már ilyen korán a környezetvédelemre nevelik.

Nagyon jó óvoda. Belépéskor kellemes légkör fogad, a falakon a gyerekek művei és díszletek az adott ünnephez, témához kapcsolódóan. A Napsugár csoport pedagógusai, Ágota és Erika néni tökéletesen felkészültek és nagyon kedvesek. A dadus nénik is nagyon aranyosak, az épületben minden dolgozóról elmondható, hogy kedves, segítőkész, mindig van egy kedves szavuk a gyerekekhez. Az ünnepeket szépen ünneplik, sok programot szerveznek. A légkör nyugodt, családias, nagy hangsúlyt fektetnek a közös szabad játékra. 

Mindenki mosolygós és kedves :) úgy érzem biztonságban van a gyermekem, hozzáértő és gondoskodó óvónénik kezében. A koruknak megfelelő játékokkal nagyban hozzájárulnak a gyermekem megfelelő testi és szellemi fejlődéséhez. Továbbá nagyon színes az óvoda érződik, hogy szívüket-lelküket beleteszik hogy a gyerekek jól érezzék magukat. Szívből ajánlom mindenkinek!

Nekünk vannak a legjobb óvó nénijeink és dadusaink! Imádjuk őket és ők is a gyerekeket!

Amikor a téli szünet végén már óvónéni hiánya van a lányomnak, az mindent elárul! :)

Mert nagy figyelmet fordítanak a gyerekekre, hogy minél zökkenőmentesebb legyen a beszokás. Utána pedig a fejlesztésük során nagyon sokféle feladatot találnak ki a gyerekeknek. Igyekeznek minden szokást az életkoruknak megfelelően megismertetni a kicsikkel. Amint azt az idő engedi viszik ki a gyerekeket a levegőre játszani. Fontos a környezetvédelem, hiszen Zöld Óvoda! Fontos számukra hogy egészséges értékrendet adjanak a gyerekeknek!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen
Ugrás az oldal tetejére