Jelenlegi hely

Anya-magzat kapcsolatanalízis Szegeden

A magzat szívritmusa mérhetően megemelkedik, ha az anya hangosan beszélni kezd hozzá - de akkor is, ha az anya csak gondol rá. Tudományos kutatások igazolják, hogy a magzat megérzi, hogy édesanyja várja-e őt, milyen érzésekkel gondol rá, mennyi stresszt él át: az anya és a baba együtt örül, fél vagy szenved.

Mi a kapcsolatanalízis?

A kapcsolatanalízis egy különleges módszer, amelynek segítségével a várandós anya megtanulhat kapcsolatba lépni és kommunikálni a kisbabájával már a méhen belül. Relaxált állapotban képessé válik üzeneteket küldeni a magzatnak képek, gondolatok formájában, és képes lesz a baba üzeneteit fogadni.

A kapcsolatanalízissel született babák lelki egészsége már a méhen belül megalapozódik, később védettebbek lesznek a pszichoszomatikus megbetegedésekkel szemben, kiegyensúlyozottabbak, érzelmileg fejlettebbek.

A kapcsolatanalízis során az anya lelki munkája nem maradhat ki a folyamatból. A problémák okainak feltárása és a mentális síkon történő beavatkozás csak együttesen hozhatnak eredményt.

Kinek ajánlott?

  • aki szeretné már méhen belül megalapozni bensőséges kapcsolatát születendő babájával, és jobban megérteni a baba jelzéseit,
  • aki szeretné megkönnyíteni a szülést és születést önmaga és a babája számára is,
  • aktuális stresszes élethelyzet, szülési félelmek esetén,
  • akinek korábbi terhessége vagy szülése során negatív tapasztalatai voltak (vetélés, nehéz szülés, koraszülés),
  • aki szeretné megelőzni a terhességi komplikációkat (fenyegető vetélés, koraszülés, méhlepény öregedése, méhszáj idő előtti nyílása, farfekvés stb.),
  • aki legkésőbb a várandósság ideje alatt letenné azokat a generációs mintákat és terheket, amelyeket nem szeretne továbbadni gyermekének,
  • mesterséges megtermékenyítés esetén és inszemináció előtt, vagy fizikai okok nélküli sikertelen teherbeesés, vetélés esetén is segítséget nyújt ez a módszer.

Bucsai-Juhász Anikó

klinikai szakpszichológus és kapcsolatanalitikus

 
Elérhetőségeim
0630/489-5243

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Ugrás az oldal tetejére