Jelenlegi hely

Így válassz játékot az egyes korosztályoknak!

Mindenki tudja, hogy a játékok mennyire fontos szerepet játszanak a gyermek életében, azonban arra kevesebben gondolnak, hogy az egészséges fejlődéshez is elengedhetetlenek. Éppen ezért nem mindegy, hogy a gyermek mikor milyen játékokkal játszik.


kép forrása: canva

Egy ideális játék megfelel a gyermek életkorának, érdeklődésének és képességeinek. A választásnál továbbá figyelembe kell venni a gyermek biztonságát is, és kerülni kell a túl apró, éles vagy veszélyes alkatrészeket tartalmazó játékokat. A következőkben bemutatjuk, hogy milyen játékokat ajánlunk az egyes korosztályoknak.

Baba kor (0-1 év)

A babák a legjobban a színes, puha, zajkeltő és mozgó játékokat szeretik. Ezek a játékok segítik a látásuk, hallásuk, tapintásuk és mozgásuk fejlődését. A babajátékok közül jó választás lehet a rágóka, a csörgő, a zenélő plüss állatok, a forgó vagy zenélő mobil, a babaszőnyeg vagy a babajátszó.

Kisded kor (1-3 év)

A kisdedek már képesek önállóan játszani, és sokat tanulnak a környezetükről. Fontos, hogy a játékok ebben az életkorban serkentsék a gyerekek fantáziáját, feljesszék a beszédüket és a szociális készségeiket. A kisdedeknek jó játékok lehetnek a formaillesztők, a kirakók, a színes építőkockák, a babák és babaházak, az állatos vagy mesefigurás puzzle, az autók és vonatok, vagy az interaktív tanuló játékok.


kép forrása: canva

Óvodás kor (3-6 év)

Az óvodások már nagyon kíváncsiak és kreatívak, szeretnek alkotni és felfedezni. Az ebben az életkorban ideális játékok már bonyolultabbak és változatosabbak, hogy fejlesszék a gyerekek logikai gondolkodását, memóriáját, kézügyességét és önbizalmát. Az óvodásoknak jó játékok lehetnek a rajzoló- és festőszettek, a gyurma és az agyag, a memóriajátékok, a társasjátékok, a bűvésztrükkök, vagy az elektronikus oktatójátékok.

Kisiskolás kor (6-10 év)

A kisiskolások már önállóan tudnak olvasni és írni, és sok új dolgot tanulnak az iskolában. A játékoknak ebben az életkorban támogatniuk kell a gyerekek tanulási motivációját, koncentrációját és problémamegoldó képességét. A kisiskolásoknak jó játékok lehetnek a könyvek és színezők, a rejtvények és fejtörők, a tudományos kísérletező szettek, az okosórák, vagy az online oktatóprogramok.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Ugrás az oldal tetejére