Jelenlegi hely

Így válassz játékot az egyes korosztályoknak!

Mindenki tudja, hogy a játékok mennyire fontos szerepet játszanak a gyermek életében, azonban arra kevesebben gondolnak, hogy az egészséges fejlődéshez is elengedhetetlenek. Éppen ezért nem mindegy, hogy a gyermek mikor milyen játékokkal játszik.


kép forrása: canva

Egy ideális játék megfelel a gyermek életkorának, érdeklődésének és képességeinek. A választásnál továbbá figyelembe kell venni a gyermek biztonságát is, és kerülni kell a túl apró, éles vagy veszélyes alkatrészeket tartalmazó játékokat. A következőkben bemutatjuk, hogy milyen játékokat ajánlunk az egyes korosztályoknak.

Baba kor (0-1 év)

A babák a legjobban a színes, puha, zajkeltő és mozgó játékokat szeretik. Ezek a játékok segítik a látásuk, hallásuk, tapintásuk és mozgásuk fejlődését. A babajátékok közül jó választás lehet a rágóka, a csörgő, a zenélő plüss állatok, a forgó vagy zenélő mobil, a babaszőnyeg vagy a babajátszó.

Kisded kor (1-3 év)

A kisdedek már képesek önállóan játszani, és sokat tanulnak a környezetükről. Fontos, hogy a játékok ebben az életkorban serkentsék a gyerekek fantáziáját, feljesszék a beszédüket és a szociális készségeiket. A kisdedeknek jó játékok lehetnek a formaillesztők, a kirakók, a színes építőkockák, a babák és babaházak, az állatos vagy mesefigurás puzzle, az autók és vonatok, vagy az interaktív tanuló játékok.


kép forrása: canva

Óvodás kor (3-6 év)

Az óvodások már nagyon kíváncsiak és kreatívak, szeretnek alkotni és felfedezni. Az ebben az életkorban ideális játékok már bonyolultabbak és változatosabbak, hogy fejlesszék a gyerekek logikai gondolkodását, memóriáját, kézügyességét és önbizalmát. Az óvodásoknak jó játékok lehetnek a rajzoló- és festőszettek, a gyurma és az agyag, a memóriajátékok, a társasjátékok, a bűvésztrükkök, vagy az elektronikus oktatójátékok.

Kisiskolás kor (6-10 év)

A kisiskolások már önállóan tudnak olvasni és írni, és sok új dolgot tanulnak az iskolában. A játékoknak ebben az életkorban támogatniuk kell a gyerekek tanulási motivációját, koncentrációját és problémamegoldó képességét. A kisiskolásoknak jó játékok lehetnek a könyvek és színezők, a rejtvények és fejtörők, a tudományos kísérletező szettek, az okosórák, vagy az online oktatóprogramok.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére