Jelenlegi hely

Mit tehetsz a petefészek ciszta felszívódásának elősegítése érdekében?

A petefészek ciszta sok nő életét nehezíti meg napjainkban, hiszen a felgyorsult, stresszel teli világnak, valamint a megváltozott életmódunknak köszönhetően jóval nagyobb valószínűséggel alakul ki ez a meddőséget is okozó női probléma. Hogy is lehet megelőzni és mit lehet tenni a petefészek ciszta felszívódásának elősegítése érdekében? Mutatjuk!

Mi vezethet a petefészek ciszta kialakulásához?

A petefészek ciszta kialakulásának elsődleges oka az ösztrogén túlzott jelenléte a női testben. A női hormon túltengésének köszönhetően a petesejt nem tud megfelelően kitörni a tüszőből, így a petefészekben marad. Ennek köszönhetően alakulhat ki a petefészek ciszta, hiszen a petesejt nem távozik a petefészekből, így cisztásodás lép fel.

A petefészek ciszta kialakulásának fő oka a modern nő életmódja. Ebben a felgyorsult világban egy hölgy folyamatos stressznek, bizonytalanságnak van kitéve, amely sok esetben önmagával szembeni elégedetlenséghez vezet. Egy ilyen folyamatos feszültségi állapot mellett már csak olaj a tűzre mindaz a sok vegyszer és anyag, amit nap mint nap beviszünk szervezetünkbe. Így ahhoz, hogy minél kisebb esélye legyen a petefészek ciszta kialakulásának, egy hölgynek érdemes lassítania, kibékülnie saját magával, valamint megvizsgálnia a mindennapi élete során étkezéskor, takarításkor és szépségápoláskor bevitt anyagokat, azok hatásait.

Petefészek ciszta felszívódásának elősegítése

Ha egyszer kialakult a petefészek ciszta, nagyban megnehezítheti egy nő életét, hiszen alhasi fájdalmakkal, menstruációs problémákkal, valamint meddőséggel is járhat. Nem csoda tehát, hogy a hölgyek egyből megoldás után kutatnak a diagnózis után. A petefészek ciszta felszívódásának elősegítése érdekében fontos az orvosi segítség, azonban a kezelések mellett természetes módon is segíthetünk női szervünk helyreállításában.

A petefészek ciszta felszívódásának elősegítése érdekében ma már léteznek olyan gyógynövényes teák, amelyek rendszeres fogyasztása csodát tehet cisztásodás esetén. Ezek iszogatásával, valamint az orvosi kúra betartásával nagyban megnő a gyógyulás esélye is. Épp ezért mindenképp javasolt a megfelelő orbáncfüves, valamint az aranyvesszőfüves petefészek tea beszerzése, ha téged is érint a petefészek ciszta.

Petefészek ciszta felszívódásának elősegítése - mit tehetsz még?

A petefészek ciszta felszívódásának elősegítése érdekében az orvosi és a természetes kezelés mellett saját magunk kezelése és fejlesztése is javasolt. Ez azt jelenti, hogy el kell fogadni és meg kell tanulni szeretni magunkat, igyekezni kell csökkenteni az életünkben jelenlévő külső és belső feszültségeket, valamint több én-időt kell beiktatni mindennapjainkba.

A petefészek ciszta kialakulása tehát elsősorban a modern életmódunknak köszönhető, azonban egy-két szokásunk megváltoztatásával könnyen tehetünk ellene. A már kialakult petefészek ciszta felszívódásának elősegítése pedig elsősorban életmódváltással, orvosi kezeléssel, valamint természetes gyógynövény tea forrázatokkal történhet meg.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Évek óta vonattal megyünk nyaralni. Először csak kettesben a férjemmel, majd csatlakozott a fiúnk 12 éve, 7 éve a lányunk is. Ehhez hoztam jól bevált „praktikákat”, hogy stressz helyett valóban élményekkel legyen teli már az utazás is.
Irány vonattal és busszal a nyaralás! - Foglalkoztatók, kvízek, mesék, animált videók a különleges élményhez

Irány vonattal és busszal a nyaralás! - Foglalkoztatók, kvízek, mesék, animált videók a különleges élményhez

Ha vonattal, busszal tervezitek a nyaralást, és van gyerkőc a családban, érdemes felkeresni a MÁV-Volán-csoport weboldalát. Foglalkoztató füzetek, kivágható makettek, kvízjátékok, mesék  várják a legkisebbeket, hogy vidáman ismerkedhessenek a közösségi közlekedési eszközökkel, és az utazás is különleges élményt jelentsen.
Munkába visszatérés anyaszemmel – „amikor meetingen a “Boci-boci tarka” ütemes dallama zakatol a fejedben és azon izgulsz, nehogy megszólítsanak, mert képes leszel hangosan folytatni”

Munkába visszatérés anyaszemmel – „amikor meetingen a “Boci-boci tarka” ütemes dallama zakatol a fejedben és azon izgulsz, nehogy megszólítsanak, mert képes leszel hangosan folytatni”

Nem foglalkozunk eleget az "egy szempillantás alatt - mármint a cirka 9 hónap alatt - anyává váló nők lelkével"! -hallom sokszor, sok helyről, amivel abszolút egyet tudok érteni. Jómagam is a pokol legmélyebb bugyrait éltem meg elsőszülöttem érkezésével, és még azt hiszem finoman fogalmaztam. - Mezeiné Kovács Kitti írása.
Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Már négy éve nem lenne méhem, ha a nőgyógyászom lesújtó mondatai után nem találok rá véletlenül az inteneten a mióma embolizáció lehetőségére.
Ugrás az oldal tetejére