Jelenlegi hely

Teljesen idegenek – Titkok és hazugságok

Életünk fekete doboza, a mobiltelefon sok titkunkat őrzi. Mi történne, ha mesélni tudna? Veszélyes az őszinteség, inkább hazugságban élünk? Valóban ismerjük a szeretteinket? A Teljesen idegenek című film kíméletlen tükröt tart elénk.

Egy baráti társaság közös vacsorán találkozik az egyik pár lakásában. A három házaspár közül Roccónak és Evának tini lányuk van, Lele és Carlotta kisgyerekesek, Cosimo és Bianca nemrég jegyezték el egymást, Peppe pedig egyedülálló.

Egyikük kitalál egy játékot: mindenki kiteszi az asztalra a mobiltelefonját, az este folyamán érkező hívásokat kihangosítják, az érkező üzeneteket felolvassák, együtt megnézik. Mert ugye a közeli barátoknak és társaknak nincs titkolni valójuk egymás előtt.

A nagy őszinteségből hatalmas dráma és kavarodás lesz. Lelepleződnek a kisebb-nagyobb füllentések, elhallgatások, mindenki eltér attól a képtől, amit mutat magáról. Kibeszéletlen problémák, sértettségek, rejtett konfliktusok kerülnek felszínre.

Lelének szeretője van, a feleség, Carlotta virtuális kapcsolatban pótolja a hiányzó intimitást, a 16 éves Sofia nem bízik az anyjában, Rocco pszichológushoz jár, amit szégyell bevallani, Cosimo teherbe ejti a korábbi barátnőjét, Eva titokban mellplasztikára készül, Carlotta a férje tudta nélkül idősotthont keres az anyósának. Ez csak a bevezető.

A harminc-negyvenéves korosztályt foglalkoztató dilemmák jönnek elő: Hogyan találjam meg a hangot a kamasz gyerekemmel? Tényleg szükséges a mellplasztika 40 éves kor felett? Ismerjük azt, akivel egy ágyban alszunk? Mikor jön el az ideje a szüzesség elvesztésének? Mit üzenünk erről a kérdésről a gyerekünknek?

Szót értünk egymással? Tudunk mélyen beszélgetni vagy csak felszínesen csevegünk? Toleránsnak hisszük magunkat, de mennyire fogadjuk el, ha egy régi jóbarátunk a saját neméhez vonzódik?

Valóban túl törékenyek vagyunk, hogy kitudódjanak a titkaink?

Hétköznapi élethelyzetek kerülnek szóba, ilyen az anyós-menye, após-veje konfliktus, a féltékenység, házastársi hűség, gyereknevelés, barátság témája is. Bemutatja, hogy kiüresednek a házasságok, a barátságok, ha nem érdeklődünk igazán a másik iránt, nincs időnk, kedvünk ápolni a kapcsolatainkat.

Ha már csak megbeszélünk, de nem beszélgetünk. Azt is érinti, hogyan alakította át az emberi kapcsolatokat a digitális technika és az internet. Az okostelefon megváltoztatta az életünket.

A hangulat az elején olaszosan vidám, élettől teli, ami egyre feszültebbé válik, a vígjáték keveredik a drámai elemekkel.  Egy poén a filmből: "A férfi olyan, mint a PC: olcsó és vírusokat szed össze. Egyszerre csak egy dologra képes, különben lefagyna. A nők Mac-ek. Intuitívak, gyorsak, elegánsak, drágák és csak egymással kompatibilisek. Függőséget okoznak."

A párbeszédek közvetlenek, szókimondóak, időnként humorosak, máskor megdöbbentően szomorúak. Izgalmas, fordulatokban gazdag a sztori, szívbemarkoló jelenetekkel, könnyed stílusban előadva. A szereplők tökéletlenek, esendőek, de így is szerethetőek.

Időnként magunkra ismerünk bennük. Hőseink szembe néznek önmagukkal és a többiekkel, végül rájönnek, hogy teljesen idegenek egymás számára.

A történet vége is tartogat meglepetést, úgy fejeződik be, mintha nem játszották volna ezt a játékot. A kellemes este után hazamennek, és az életük a megszokott módon folytatódik tovább. 

A nézőre bízza a kérdést: Tényleg érdemes leleplezni a titkainkat? Inkább válasszuk a kisebb-nagyobb hazugságokat vagy kockáztassuk a kapcsolatainkat kíméletlen őszinteséggel?
A saját életutunkkal válaszolunk erre.

Teljesen idegenek (Perfetti sconosciuti), Paolo Genovese
Olasz vígjáték, filmdráma, 2016
Forgalmazza a Cinenuovo

Halász Kinga
- Budapestimami - 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére