Jelenlegi hely

Csokis gesztenye tojás

Ha szereted a gesztenyepürét, akkor ez a te húsvéti sütid. Kicsit felturbózva, csokival mogyoróval, ráadásul teljesen kezdők is elkészítik negyed óra alatt.

Hozzávalók:

  • 50 g mogyoró
  • 500 g gesztenyemassza
  • 50 g + 10 g lágy margarin
  • 1 tojássárgája
  • ½ dl  rum vagy rum aroma
  • 1 + 1 ek. porcukor
  • 100 g ét tortabevonó

Elkészítés:

 

1 A mogyorót szárazon lepirítjuk, kihűlés után ledaráljuk

2.  A gesztenyemasszát habosra keverjük az 50 g margarinnal, tojássárgájával, rummal, mogyoróval

3. Egy darab sütőpapírt megkenünk margarinnal, megszórjuk porcukorral, rátesszük a masszát és 1 cm vastagra nyújtjuk


4.Kiszaggatjuk, hűtőben pihentetjük, majd a tábla csokit mikrohullámú sütőben felolvasztjuk és bevonjuk vele a tojásokat.

 

 

Jó étvágyat!

Hegedűs Hanga 10 éves a Konyhafőnök Junior nyertese

  Gyere és tarts velem a Facebookon is!