Jelenlegi hely

Helyi hírek

Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Képzerdő: Szeged első intelligens játszóháza

Képzerdő: Szeged első Intelligens Játszóháza

A Képzerdő Szeged első Intelligens Játszóháza, a belváros szívében. Arra törekszünk, hogy új utakat ismertessünk meg a fiatalokkal a szabadidő hasznos és élvezetes eltöltésére. Nálunk a játékosság és a képzelet van a középpontban:

  • A dráma, kézműves, amerikai angol és alkotói energiákat megmozgató foglalkozásaink mellett számos asztali társasjátékot lehet kipróbálni illetve kölcsönözni tőlünk.
  • Ps4 Pro konzolokkal, virtuális (VR) szemüveggel és szimulátor székkel felszerelt Tech szobánkban mindenki megtalálja a magának való szórakozást legyen az egyéni vagy kooperatív játék.
  • Szülinapi zsúrok, nyári táborok, privát rendezvények szervezésével is foglalkozunk.

Októbertől színjátszó foglalkozásokkal, alkotó és előkészítő kurzussal, képregénykészítéssel  és zenélő-daloló foglalkozással várunk minden kicsi és nagy gyereket!

Betegségek nélkül átvészelt tanévkezdés? Igen, lehetséges!

Betegségek nélkül átvészelt tanévkezdés? Igen, lehetséges!

Ismét becsöngetnek a szegedi bölcsődékben, óvodákban, iskolákban. Sajnos ez egyúttal azt is jelenti, hogy közösségbe kerülve a gyermekek védekezőképességének nagy mennyiségű, makacs kórokozóval kell megküzdenie. Mindezzel egybe esik az őszi allergiaszezon kezdete is, amelynek tüneteivel sajnos már óvodás kortól számolni kell. Ennek tudható be, hogy napokon belül már tüsszög, köhög is a gyerek, ami gyakran – a rendszeres felülfertőződések miatt – krónikus állapotot eredményez és akár tavaszig is eltart, amíg sikerül kimászni ezekből a betegségekből. A gyermekorvosi rendelőkben ilyenkor hosszú sorban állásra kell számítani, a szülő pedig gondolkodhat, hogyan oldja meg a betegállományt, ha fogytán a szabi és nincs, aki otthon tud maradni. Bizony nem egyszerű feladat a beteg kisgyerek ellátása, különösen a hosszú nyári szünet után.

Miért éppen Alaszka? Tedd Tündi mesél az alaszkai életről

Miért éppen Alaszka? Tedd Tündi mesél az alaszkai életről

Tedd Tünde családjával Alaszkába költözött, igaz még nem olyan régóta élnek ott, de már nagyon vártuk az élménybeszámolóját, suliról, kalandról és egy boldog élet kezdetéről mesélt nekünk!

11 természetes fürdőhely Szegeden és a megyében: akár ingyen is strandolhatunk

11 természetes fürdőhely Szegeden és a megyében: akár ingyen is strandolhatunk

Tombol a kánikula, irány a strand! Ha szereted a szabad vízi strandokat és egy kis tengerparti hangulatra vágysz, netán egy ingyenes lehetőségre, akkor összegyűjtöttük nektek, hová is mehettek és milyen ott a víz minősége idén. Ne feledd: a kijelölt fürdőhelyek kivételével a folyók belterületi szakaszán a fürdőzés tiltott!

Több mint egymilliárd forintot fordítanak a koraszülöttek támogatására a Dél-Alföldön

Több mint egymilliárd forintot fordítanak a koraszülöttek támogatására a Dél-Alföldön

Három évre szóló, 1,2 milliárd forint összegű támogatást kapott a Széchenyi 2020 program keretén belül az a pályázat, amelyben koraszülöttek és családjaik számára alakítanak ki mentorházakat és mentorhálózatot a dél-alföldi régióban - közölte az MTI-vel a Miniszterelnökségi Sajtóiroda kedden.

Segíts 3 szegedi közöségnek, hogy programja megvalósulhasson!

Segíts 3 szegedi közösségnek, hogy programja megvalósulhasson!

A DM által kiírt "Jótettekkel egy jobb világért" program keretében 3 szegedi közösség is bekerült a döntőbe és lehetőséget kapott, hogy 500.000 forint támogatással kezdeményezése megvalósulhasson. Segítsd szavazatoddal a projekteket! Szavazni a pályázatnál megjelenő ikonra kattintva tudsz (lásd kék kör, ahol az aktuális szavazatállás is megjelenik). Regisztrálni nem kell, és egy IP címről 1 szavazat adható le. Szavazni 2017. július 15-ig lehet. Ugye Te is segítesz?

Mosható Pelenka Kuckó Szegedre érkezett!

Mosható Pelenka Kuckó Szegedre érkezett!

Egyre több édesanya választja a mosható pelenkákat az eldobhatók helyett. Nagy öröm, hogy júniusban végre Szegedre érkezett a Mosható Pelenka Kuckó. Boltnyitásuk kapcsán beszélgettem Sólyom-Varga Ágival, aki mindezt megálmodta és meg is valósította.

Múzeumok Éjszakája gyerekekkel! - a legjobb Csongrád megyei programok egy helyen

Múzeumok Éjszakája gyerekekkel! - a legjobb Csongrád megyei programok egy helyen

Igazi családi programmá válik idén is a Múzeumok Éjszakája a megyében június 24-én, ugyanis a részt vevő intézmények nagy része gyerekprogramokkal is várja a látogatókat a legnagyobb kulturális rendezvényén. Ezen az Éjszakán így nem csak a felnőttek, hanem a legkisebbek is részesei lehetnek a múzeumi kalandoknak.

8+1 infó a megváltozott szegedi parkolásról

8+1 infó a megváltozott szegedi parkolásról

2017. június 6-tól megváltozott a parkolás Szegeden. Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat.

3 napra Sezgedre jön az IKEA - ne maradj le Te sem!

3 napra Szegedre jön az IKEA - ne maradj le Te sem!

Valljuk be, nagyon sokan örülnénk neki, ha Szegeden is nyitna az Ikea egy áruházat, én biztos napokig csodálnám azt a sok kiegészítőt, amiből képtelenség választani. És most ha nem is nyílik áruház, de egy kicsit mi is élvezhetjük a fővárosi feellinget. Ugyanis péntek délutántól vasárnap estig Szegedre költözik az IKEA.

Startupok a gyerekekért és a családokért – Játék az angol tanulás!

Startupok a gyerekekért és a családokért – Játék az angol tanulás!

Ajándék angol nyelvórákat kínál gyermeknap alkalmából AlGharawi M. Attila, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) Be Smart nyertes startupjának vezetője. A Xeropan akciójában a prémium kódot aktiválók az egész nyári szünetre elegendő, gyermekek (és felnőttek) számára izgalmas anyagot érhetnek el az applikációban. 

Szezonnyitás a Lupa tónál!

Szezonnyitás a Lupa-tavi szuperstrandon!

A hétvégén megnyitotta kapuit a Lupa-tó tavaly átadott, fehér homokos szuperstrandja. Élnézve ezeket a képeket, nemcsak a strandimádóknak jön meg a kedve a tropical beach-hez.

Fedezd fel Budapestet különleges járműveken!

Fedezd fel Budapestet különleges járműveken!

Május elejétől szeptemberig utazhattok a BKK hajójáratain, a fedélzetről csodálatos panoráma látható. Különleges élmény a főváros nevezetességeinek felfedezése a régi idők járművein is, a Duna és a Termál villamossal, valamint nosztalgiabusszal, ill. a Hófehérke nosztalgiahajó útvonalán.

Születés Hete Szeged 2017

Születés Hete Szeged 2017

A rendezvényen bemutatkozik a Szegedimami weboldal is, ahol megismerhetitek a legújabb, kisbabás családok életét megkönnyítő szolgáltatását is!

Merészek, ügyesek, újratervezők - Az év anyavállalata Csongrád megyei verseny jelöltjei

Merészek, ügyesek, újratervezők - Az év anyavállalata Csongrád megyei verseny jelöltjei

2 Csongrád megyei édesanya gondolt egy merészet, kilépett a komfortzónájából és indult az Év Anyavállalata 2017 versenyén. Nem csupán merészek, de rettentően ügyesek, kreatívak és példaértékűek, hiszen utat mutatnak nekünk, anyáknak, hogy igen, így is lehet csinálni!

Babakunyhó Várandósok Napja Szegeden

Babakunyhó Várandósok Napja Szegeden

Végre Budapesten kívül is megrendezésre kerül a Babakunyhó Várandósok Napja és Vásár, ahol a szakértői előadásokon túl, szinte mindent megvehetsz, amire születendő gyermekednek és Neked szükséged lehet. Emellett szaktanácsadók is személyesen rendelkezésedre állnak majd.

Bemutatkozik a Tótágas és Szitakötő Családi Bölcsőde

Bemutatkozik a Tótágas és Szitakötő Családi Bölcsőde

Várjuk gyermekét Újszegeden, a Verseny u. 7. szám alatt található Családi Bölcsődénkben, a Bérkert Utcai Óvoda szomszédságában.

10 gyönyörű kastély a főváros környékén

10 gyönyörű kastély a főváros környékén

Az országban nagyon sok varázslatos kastély található, ahol megáll az idő, ami szépségével, rejtett kincseivel magával ragadja a látogatókat, történetével egy letűnt korról mesél. Családi kirándulás, romantikus séta vagy fotózás helyszínének is ideálisak. Bemutatunk néhány felfedezni való helyet.

Óvodai beiratkozás Szegeden - 2016

Óvodai beiratkozás Szegeden - 2017

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának óvodáiba a 2017/2018. nevelési évre az alábbi időpontokban lehet beíratni gyermekeiket:

Beiratkozás a szegedi bölcsődékbe - 2017. május 2-5.

Beiratkozás a szegedi bölcsődékbe - 2017. május 2-5.

A bölcsődei beiratkozás 2017. május 2-5. között lesz. Jelen beiratkozás azon szülők részére lesz, akik 2017. szeptember 1-től 2017. november 30-ig szeretnék gyermeküket beszoktatni a bölcsődébe. Beiratkozni a kiválasztott Bölcsődében kell.

Szegeden a fogászati szűrőbusz

Szegeden a fogászati szűrőbusz

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbusza az OTP Bank Fogászati Roadshow keretében évek óta járja az országot. A Szolgálat önkéntes fogorvosai a korábbi évekhez hasonlóan idén is több vidéki városban, a fővárosban és Erdélyben biztosítanak ingyenes fogászati szűrést, kezelést és szaktanácsadást gyermekek részére. A programot idén is támogatja a Colgate-Palmolive Magyarország, akik a gyerekeknek fogkefét és fogkrémeket ajándékoznak, segítve ezzel a helyes fogápolási szokások kialakítását.

Legyen Csongrád megyei az Év Védőnője! Segítesz?

Legyen Csongrád megyei az Év Védőnője! Segítesz?

2017-ben is meghirdetik az ÉV Védőnője jelölést. Áldozatos munkájuk tiszteletre méltó, legyen egy Csongrád megyei védőnő az Év Védőnője! Gyertek, segítsétek őket és jelöljetek, hisz büszkén kimondhatjuk, Csongrád megyében nagyon sok olyan védőnő van, aki elfogultság nélkül, de megkaphatná ezt a díjat!

A komfortzónán kívül – Vándorina az El Caminón

A komfortzónán kívül – Vándorina az El Caminón

3500 km-t gyalogolt a szülővárosából, Kaposvárról Spanyolországba Santiago de Composteláig. Miért indult útnak? Milyen utat járt be testben és lélekben? Álmokról, határok átlépéséről, elfogadásról, önismeretről, szenvedéllyel végzett munkáról, és a zarándoklaton megélt csodákról beszélgettünk Jakusovszki Dorinával.

Indul a bababörze szezon Szegeden is!

Indul a bababörze szezon Szegeden és környékén is!

Te is azzal szembesültél, hogy a gyerkőc tavalyi őszi ruhái, cipői ismét dobozolhatók, elajándékozhatók? Ne ess kétségbe a várható kiadásoktól, egy kis leleménnyel és utánajárással sokat spórolhatsz.

Elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát Szegeden is

Elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát Szegeden is

Elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát Botka László (MSZP) polgármester hétfő délután Szegeden, így keddtől péntekig ingyenes a helyi közösségi közlekedés a Tisza-parti városban - tájékoztatta az önkormányzat sajtófőnöke az MTI-t.

Oldalak