Jelenlegi hely

Lencsesaláta

Vajon ez kinek a kedvence? Nem árulom el, de szerintem ő bevallja. "Csináltam lencsesalit." "Jöhet!"

Az ötletet a babsaláta adta. Én bizony régen a bablevesbe simán belefőztem a fél kg gyöngybabot és a "felesleget" kiszedve készült a saláta. 

Hozzávalók:

  • lencse
  • lilahagyma
  • tejföl
  • majonéz
  • ecet/citromlé
  • cukor
  • bors

A lilahagymával kezdem. A fél kg lencséhez 4 fej lilahagymát egészen apró kockákra vágok és lesózom. A legjobb, ha van ideje, de ha csak annyit áll külön, amíg a lencse megfő, akkor sincs baj. 

Ezután a lencsét megfőzöm. Na itt számtalan praktikát mondhatnék, ès felettébb kínos emlékképeket eleveníthetnék fel, főleg az áztasd be előző este és öntsd le az első levét ajánlások kapcsán. Nekem az jött be, hogy megmosom a lencsét és felteszem főni. Szokásosan ottfelejtem, időnként rákukkantok, ha elfőtte a levét teszek még rá vizet. Gyakorlatilag akkor veszem le, amikor kezdi ledobni a héját. Sót egyáltalán nem teszek hozzá, azt majd a hagymától kapja. Szóval ha kellően puha, szűrőkanállal lecsepegtetem és egy tálban hagyom hűlni. Amikor bizonyosan kihűlt, hozzáöntöm a lilahagymát, 6-8 evőkanál tejfölt, 2-3 evőkanál majonézt, kevés cukrot, borsot és 2-3 tk ecetet vagy citrom levét. 

Ennek a finomságnak is a kedvenc lilahagyma a lelke. 

Elvetemült tipp: ha a lencse számodra nehezen emészthető, főzés után fagyaszd le! (Két legyet egy csapásra - nem fúj fel, mint Harry Potterben a nagynénit, és bármikor előkaphatod a félkész alapanyagot a fagyasztóból.)

Gutheil Gabriella - Kaposvárimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Kézjel és koktél - segélykérés bántalmazás esetén

Kézjel és koktél - segélykérés bántalmazás esetén

A legutóbb történt, kiskorút ért bántalmazás esete mellett szülőként sem mehetünk el szó nélkül, fel kell vennünk a kesztyűt és felkészítenünk gyermekeinket az ilyen helyzetekre is.
Kémia a konyhában - avagy: Hogyan főzz jobban, okosabban?

Kémia a konyhában - avagy: Hogyan főzz jobban, okosabban?

Ételt készíteni nem annyira bonyolult, mint embert juttatni a Marsra. De rengeteg olyan tipp és trükk létezik, amitől vagy a végeredmény lesz jobb, vagy az életed könnyebb. Ezekből mutatunk most néhányat.
Mit egyek, hogy egészséges legyek? Ismerd meg a Hormonkontroll étrendet!

Mit egyek, hogy egészséges legyek? Ismerd meg a Hormonkontroll étrendet!

Változni, soha nem könnyű! A berögzült szokások, a napi rutin gördülékennyé teszik a mindennapokat. Az étkezésünkön változtatunk szinte a legnehezebben! Megszoktunk bizonyos ételeket, ízeket, és a hétköznapi rohanásban sokszor úgy gondoljuk, nincs idő az egészséges ételekre. Ha jobban belegondolunk, az egészség, a szép bőr, és a megfelelő testsúly titka is éppen itt kezdődik - a tányérunknál.
A szívünk nem felejt - mi se feledkezzünk meg róla!

A szívünk nem felejt - mi se feledkezzünk meg róla!

Szeptember 29-én a világ minden táján a szív egészségére hívják fel a figyelmet. A Szív világnapja jó alkalom arra, hogy megálljunk egy pillanatra, és átgondoljuk: vajon mi mindent tehetünk saját szívünkért és szeretteink szívének egészségéért. A szív nemcsak a test motorja, hanem életünk, energiánk és mindennapi aktivitásunk alapja.
Ugrás az oldal tetejére