Jelenlegi hely

Tápiókapuding gránátalmával és pisztáciával

A tápiókapuding első kóstolásra családunk kedvence lett. Ezek a kis gyöngyök amikor elkezdjük főzni, áttetszővé válnak, zselészerűek lesznek. Kókusztejjel készítve finom, krémszerű, kókusz ízű pudingot kapunk, egészen különleges desszertünk lesz. 
A gránátalma tele van antioxidánssal, lassítja az öregedést, sok benne a C-vitalmin, immunrendszerünk jóbarátja.

Hozzávalók: 

  • 1 nagyobb bögre (3 dl) tápiókagyöngy
  • 1 gránátalma
  • 1 marék sótlan pisztácia (megpucolva, durvára törve)
  • 1 doboz kókusztej (400 ml)
  • 3 dl tej 
  • 3-4 evőkanál barna cukor (ízlés szerint)
  • 1/2 tk. vanília aroma
  • víz (amibe beáztatjuk a tápiókagyöngyöt)

 


 

A tápiókagyöngyöt beáztatjuk 15 percbe annyi vízbe, hogy két újjnyira ellepje. Közben a kemény kis gyöngyök szépen megpuhulnak. Leöblítjük és lassan főzzük az összes hozzávalóval, a gyümölcs kivételével.

Amíg megpuhul, addig neki is láthatunk a gránátalmából a magokat kivarázsolni. Ebben a gyerekek is tudnak segíteni, pici kezükkel ügyesen tudják a kis hártyákat a magokról leszedni, addig tudunk beszélgeti.
 

Akkor lesz jó a tápióka, ha áttetszővé válnak a gyöngyök, kóstoljuk meg 15-20 perc elteltével, hogy megpuhult-e. Ha készen van a pudingunk, picit hagyjuk hűlni. 
Önthetünk még hozzá egy kis tejet, ha nagyon sűrű lenne.  Langyosan poharakba szedjük, rátesszük a gránátalmát és a pisztáciát. Fogyaszthatjuk hidegen is, nekünk épphogy kihűlve ízlik legjobban. 

Bármilyen gyümölcsöt tehetünk a tápiókapuding tetejére, áfonyát, mangót, meggyet, epret, a kedvenc gyümölcsünket. Ebből a mennyiségből hat adag tápiókapudingunk lesz. 

 

Jó étvágyat!

 

May Andi - Monorimami