Jelenlegi hely

Csatlakozz Te is a Tisztább Szegedért kezdeményezéséhez!

Amikor a szemétről van szó, két csoportra oszlanak az emberek (többnyire) - akiket zavar ugyan, de hangsúlyozzák, hogy erre van az adófizetők pénze, amiből aztán a Kht. kifizeti az alkalmazottait és közmunkásait, illetve azokra, akiket annyira zavar a palack, üveg, zacskó és csikkhalom, hogy inkább lehajolnak és felszedik. Nos, Larival az utóbbi csoportba tartozunk.

Kattints a képre a részletekért!

Zambo Kocic Larisa és Fischer Mónika, a Tisztább Szegedért “alapítói” vagyunk, amely egy “elegünk van, csináljuk meg!” érzés lendületéből egy meleg májusi napon született, és a következő hónapban már szedtük is a szemetet.

Szám szerint úgy tűnhet, hogy kevesen vagyunk, de pont elegen ahhoz, hogy hatékonyan szedjük a szemetet az általunk kijelölt helyen. A negyedik alkalommal már “statisztikát” is tudtunk felállítani, miszerint hárman harminc perc alatt három zsák szemetet szedtünk.

Természetesen nincs arra sem idő sem tér, hogy kitérjünk az okokra és lehetséges megoldásokra, de a mi kezdeményezésünk nem is erről szól. Mi csak annyit szeretnénk, hogy ne kelljen a játszótereken, tereken és közterületeken napi szinten szeméttel találkozni.

A cél az, hogy az összes szeméttel terhelt helyen legyenek önkéntesek, akár a miénkkel egy időben.

A jövőbeni tervek arra terjednek ki, hogy a város különböző pontjain, ahol a hétvégi bulik és/vagy egyéb rendezvények következtében felgyülemlik a hulladék, a reggeli órákban elvégzett szemétgyűjtési akció következtében a közterület visszanyerje eredeti kinézetét, illetve az illetékes hatóságok ráébredjenek annak szükségére, hogy a dolgozók számát növelni kellene és/vagy hatékonyabbá kellene tenni a munkavégzésüket.

Más szóval abban bízunk és annak örülnénk, ha mindenki felvállalja a felelősségét a szemetelés, szemétgyűjtés, vagyis környezetünk tisztántartása terén.

Szívesen csatlakoznál? Megteheted a Tisztább Szegedért Facebook oldalán!

Ha tetszett, mutasd meg barátaidnak, ismerőseidnek. Megosztásokat is köszönjük.

Köszönjük, hogy ajánlod a Szegedimamit!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A Mikulás titkai: kirándulás Mikulásfalvára

A Mikulás titkai: kirándulás Mikulásfalvára

Mikulásdalokat zümmögünk magunkban már novemberben és titkon reméljük felnőttként is, hogy eljön-e. Mikulásfalvára kirándultunk, hogy megnézzük, milyen az élet a sarkkörön, és hogy él a Mikulás.
Hogyan készítsünk mutatós kanadllót?

Hogyan készítsünk mutatós kandallót?

Az elmúlt években sok-sok facebook csoportban, fényképésznél készült karácsonyi családi képen tűnt fel egy-egy dekorációs kandalló képe, amit mindig irinykedve néztem. 
SOS KARÁCSONY 2020 -  Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

SOS KARÁCSONY 2020 - Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

Az idei karácsony egy kicsit más lesz, mint a többi: visszafogottabb, bensőségesebb, talán lassúbb is. Már most is érezzük, hogy nem zúdul ránk minden oldalról a karácsony marketingje, nem rohanunk boltról boltra, programról programra.
Karácsonyi zenék gyerekeknek - hangolódjunk az ünnepekre

Karácsonyi zenék gyerekeknek - hangolódjunk az ünnepekre

Klasszikus és modern karácsonyi dalok, melyek garantáltan meghozzák az ünnepi hangulatod! Készítettünk egy válogatást a legkisebbeknek is, fogadjátok szeretettel és hangolódjatok együtt az ünnepre!
Ugrás az oldal tetejére