Jelenlegi hely

Ismerd meg a Hacuka a jótett-hely használtruha üzletet, ahol bárki adományozhat és vásárolhat!

Jó állapotú ruha, hasznosítható használati tárgyak: hová tegyük őket, ha nincs rá szükségünk? Mi gondoltunk erre, és létrehoztuk a Hacukába a jó-tett hely üzletünket.

Amikor a jó állapotú használati tárgyaidat, ruháidat nem tudod kinek tovább adni, akkor ne dobd a szemétbe, keress meg minket, így a környezettudatosságot összekötheted a szociális jótékonysággal. Ha pedig szeretnél jó minőségű ruhákat, könyveket, játékokat vásárolni, akkor is térj be a Hacukába!

Hogyan működik a rendszer?

A  Hacukában a támogatók dönthetnek, hogy a behozott ruhaneműt adományként ossza szét az üzletet működtető Karitáció Alapítvány, vagy megvásárolható legyen.

Az adomány leadása után az üzletben komoly válogatás, logisztika zajlik önkéntesek bevonásával. A kiválogatott termékeket értékesíteni kezdik, vagy ha az adományozó úgy dönt, akkor igény szerint a mélyszegény célcsoportnak térítésmentesen továbbadják. Ha értékesítésre kerül az üzletben a behozott felajánlás, akkor az Alapítvány az évszaknak megfelelően juttatja el a lakosság részére, vagy  intézményeknek, közösségeknek nyújt belőle támogatást.

Fontos, hogy a felajánlásokból származó ruhák, tárgyak:

  • jó minőségűek legyenek,
  • tiszták,
  • nem szoruljanak javításra.

Az adományboltban bárki vásárolhat!

A jó minőségű ruhák mellett a polcon sorakoznak mesekönyvek és kötelező olvasmányok, játékok is. Ezek megvásárlásával azzal a tudattal térhetünk haza, hogy ezzel másokon is segítettünk. Emellett az is a célja az Alapítványnak, hogy olyanok is betérjenek ide és találjanak maguknak ruhát, akik kevesebb pénzből kell, hogy boldoguljanak.

Látjuk, az emberek nagyon szívesen adnak és adakoznak, csak kell egy megbízható szervezet, egy igazi cél és egy átlátható megvalósítás.

Együtt csodákra vagyunk képesek!

Keressd a Hacuka a jótett-hely használtruha üzletet Szegeden a Kálvária tér - Remény utca sarkán!

A Karitáció Alapítvány Masa Márton alapító és lelkes önkéntesek, szociálisan érzékeny fiatalok alapötlete után, 2008-ban született.  Az elmúlt 10 év rengeteg kihívást hozott számunkra, segítő programjaink keretében rászorulók ezreit tudtuk támogatni, legyen szó családokról, vagy nagyobb közösségekről, intézményekről.

Az Alapítvány munkatársai, önkéntesei egész évben segítik a nélkülöző gyermekek, családok, idősek, betegek hétköznapjait, hogy a rendelkezésünkre álló élelmiszer, ruhák, könyvek, játékok a lehető legjobb helyre kerüljenek.

Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy civil szervezetekkel, cégekkel és magánszemélyekkel együttműködve több egészségügyi intézménynek is tudtunk eszközöket, használati tárgyakat adományozni.

A kórházi körülmények között való gyógyulás segítése kiemelt szívügyünk, a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktorai az országot járva tesznek meg mindent, hogy a sérült, beteg gyermekek napjait egy kis vidámsággal könnyebbé tegyék. A sokszor állandó fájdalmat jelentő kezelések, a szülők hiánya, a kórházi napok nagyon nehezen elviselhetőek a kis betegek számára, ezért célunk mindezt nevetésre váltani, ezzel is terelve őket a gyógyulás felé.

Ha tetszett, mutasd meg barátaidnak, ismerőseidnek. Megosztásokat is köszönjük.

Köszönjük, hogy ajánlod a Szegedimamit!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!