Jelenlegi hely

A játék összeköt – Új befogadó játszótér nyílt a belvárosban

Megnyitotta kapuit a Cifra Palota játszótér, ahol ép és fogyatékkal élő gyermekek együtt tudnak játszani. Találtok itt akadálymentes körhintát, meseházat, lehet zenélni és társasjátékozni.

Átadták a VIII. kerületi Német utcában található Cifra Palota elnevezésű befogadó játszóteret, ahol a fogyatékossággal élő gyerekek és egészséges társaik együtt élvezhetik a játék örömét. A játszóteret az ép és sérült gyerekek egyaránt használhatják, ami segíti az elfogadást és a társadalmi befogadást.

„Azt gondolom, hogy fiatal korban lehet a legjobban a gyerekeket megtanítani arra, hogy ha a sérült gyermekek az ép gyermekekkel együtt tudnak játszani, onnantól kezdve nekik természetessé válik és a felnőtt korukban is teljes értékűen tudják ezeket a dolgokat kezelni” – hangzott el a megnyitón.

A tér akadálymentesítése mellett a játszóeszközöket is aszerint választották ki, hogy azok hozzáférhetők és biztonságosak legyenek valamennyi fogyatékossági csoporthoz tartozó gyermek számára is. A kombinált homokozó, a fészekhinta, vagy épp az akadálymentes meseház kialakításának köszönhetően biztonságosan használható.

A körhinta is akadálymentes. Lehet zenélni, homokozni, társas- és logikai játékot játszani. Ezeket úgy tervezték meg, hogy a látássérült gyerekeknek is élményt nyújthasson. A játszótér a népmesék színes világát tükrözi.

A Cifrapalotát a Szerencsejáték Zrt. építtette a VIII. kerületi önkormányzattal együttműködve.

Forrás: jozsefvaros.hu

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Balett, pörgős szoknya és színes hajcsatok, vagy foci, toronyépítés és mászókáról ugrálás?
Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Alig várod, hogy elkezdődjön a vakáció, és végre együtt legyél a gyerekekkel. Tele vagy kreatív ötletekkel, ideákkal... aztán a nap végén már visszaszámolsz az első óvodai vagy tanítási napot várva. Ismerős?
Ugrás az oldal tetejére