Jelenlegi hely

A játék összeköt – Új befogadó játszótér nyílt a belvárosban

Megnyitotta kapuit a Cifra Palota játszótér, ahol ép és fogyatékkal élő gyermekek együtt tudnak játszani. Találtok itt akadálymentes körhintát, meseházat, lehet zenélni és társasjátékozni.

Átadták a VIII. kerületi Német utcában található Cifra Palota elnevezésű befogadó játszóteret, ahol a fogyatékossággal élő gyerekek és egészséges társaik együtt élvezhetik a játék örömét. A játszóteret az ép és sérült gyerekek egyaránt használhatják, ami segíti az elfogadást és a társadalmi befogadást.

„Azt gondolom, hogy fiatal korban lehet a legjobban a gyerekeket megtanítani arra, hogy ha a sérült gyermekek az ép gyermekekkel együtt tudnak játszani, onnantól kezdve nekik természetessé válik és a felnőtt korukban is teljes értékűen tudják ezeket a dolgokat kezelni” – hangzott el a megnyitón.

A tér akadálymentesítése mellett a játszóeszközöket is aszerint választották ki, hogy azok hozzáférhetők és biztonságosak legyenek valamennyi fogyatékossági csoporthoz tartozó gyermek számára is. A kombinált homokozó, a fészekhinta, vagy épp az akadálymentes meseház kialakításának köszönhetően biztonságosan használható.

A körhinta is akadálymentes. Lehet zenélni, homokozni, társas- és logikai játékot játszani. Ezeket úgy tervezték meg, hogy a látássérült gyerekeknek is élményt nyújthasson. A játszótér a népmesék színes világát tükrözi.

A Cifrapalotát a Szerencsejáték Zrt. építtette a VIII. kerületi önkormányzattal együttműködve.

Forrás: jozsefvaros.hu

- Budapestimami -