Jelenlegi hely

Kisgyerekkel a természetbe – életreszóló élményt adhatsz neki!

Egy aktív életet élő pár mindennapjai óriási fordulatot vehetnek, amikor kisbaba érkezik a családba. Az addigi jövés-menés helyett több lesz az otthon ücsörgés – legalábbis az első időkben mindenképp. De nem kell, hogy ez mindig így maradjon, ugyanis babával, kisgyerekkel is lehet aktívan élni, ha megvannak az ehhez szükséges felszerelések.

Az ugyanis tény, hogy már nem fog ugyanúgy működni az eljárkálás, mint korábban. Egészen biztosan nem fogod már csak úgy felkapni a hátizsákodat, és a pénztárcád, a telefonod, valamint egy kulacs ital és egy szendvics társaságában útnak indulni, hiszen egy kisgyerek sok gönccel jár, és olykor némi szervezést is igényelnek a kiruccanások. Még akkor is, ha alapvetően rugalmasak vagytok. Néhány eszköz azonban, mint egy könnyű sport babakocsi, egy jól pakolható pelenkázótáska, esetleg egy alulról szigetelt pokróc, nagymértékben megkönnyíthetik a kirándulásokat.

De miért is nehezebb gyerekkel a természetben?

Tartani kell a napirendet

Mert sok a cucca, amikre szükség van a mindennapok során, és mert a kicsiknek van némi igényük az állandóságra. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem lehet menni velük sehová, lehet őket valamilyen szinten rugalmasságra szoktatni, de mindenki jobban jár, ha a napirendjüket nem bolygatja meg. Azaz kalkuláld bele, hogy például alvásidőben tudjon egyet kényelmesen aludni – a sport babakocsi erre kiváló megoldást nyújt.

Azt gondolhatnád, hogy a természetben nem tudod a babakocsit használni, de ez tévedés. Vannak olyanok, amelyek kifejezetten alkalmasak terepen való használatra is. Ha sokszor jártok olyan helyekre, ahol nincs aszfaltozott út, érdemes lehet egy ilyenre beruházni. Így a kicsi pihenése is biztosított, miközben Ti nyugodtan kirándulhattok.

Figyelni kell a szükségleteire

Gondoskodnod kell továbbá arról is, hogy a pici a szokott időben kapjon enni, és ha már nagyobb, kalkuláld bele a szabad mozgást is – garantáltan nem fog neked egész nap békésen üldögélni a babakocsiban, bármilyen kényelmes is.

Egy mászó baba igényli, hogy mászhasson, ezért legyenek betervezve megállók, ahol lerakhatod a fűbe felfedezni egy kicsit. A járó kisgyereknek is kell egy kis séta. Ha ő sétál, sokat haladni nem fogtok, de fontos a komfortérzetéhez.

Ha a baba még pici, akkor szüksége lehet a szülei közelségére, amihez jó szolgálatot tehet egy hordozókendő, amivel magadra kötheted a babát. Így nem kell tartanod őt, nyugodtan folytathatjátok a sétát miközben ő is jól fogja érezni magát. Egy ergonomikus csatos hordozó nagyobb gyerek esetén is jól jöhet, ha elfáradt.

Kevesebbet kell cipekedni

A sport babakocsit már csak azért is jó ötlet magatokkal vinni egy kirándulásra, mert kevesebb holmit kell cipelni, hála a babakocsi alján lévő csomagtartónak. Be tudtok oda pakolni gyakorlatilag mindent, amire szükség lehet, a pelenkázótáskák zöme pedig úgy van kialakítva, hogy felakasztható a tolókarra, így kéznél van, amire szükség lehet.

A megfelelő eszközökkel egyáltalán nem túl sok macera kimozdulni egy kisbabával. Ha szeretnétek aktívak maradni a pici mellett is, érdemes ilyen felszerelésekre beruházni. A kicsinek hatalmas élmény, késpbb szép emlék lesz minden ilyen közös kiruccanás!

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Naná, hogy nincs juharszirup!

Naná, hogy nincs juharszirup!

Ha kedd, akkor palacsinta nap – hangzott szigorúan az Esőember c. filmben. És bárhol jártak, palacsintázni kellett kedden. A lányaimmal kitaláltuk, hogy nyáron mi is keddenként palacsinta napot tartunk.
Retró emlékek, amiket csak a nagyinál láttam

Retró emlékek, amiket csak a nagyinál láttam

Ma, azaz július 13-án tartjuk a Nagymamák világnapját. Bizony a nagyiknak is van világnapja! Ebből az alkalomból összegyűjtöttem 10 db retró tárgyat és édességet, melyek megidézik a gyerekkoromat és a nagymamámnál töltött csodás napokat. Ezeket látva feldereng rengeteg emlék, illatok, ízek, együtt töltött boldog pillanatok. Gondoljunk ma (is) sokat a mamikra és ünnepeljük őket! Nosztalgiára felkészülni, íme a fotók:
Hideg meggyleves: a nyári hideg levesek sztárja

Hideg meggyleves: a nyári hideg levesek sztárja

Felülmúlhatatlan. Ha a receptem szerint készíted el, családod imádni fogja.
Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.
Ugrás az oldal tetejére