Jelenlegi hely

Kisgyerekkel a természetbe – életreszóló élményt adhatsz neki!

Egy aktív életet élő pár mindennapjai óriási fordulatot vehetnek, amikor kisbaba érkezik a családba. Az addigi jövés-menés helyett több lesz az otthon ücsörgés – legalábbis az első időkben mindenképp. De nem kell, hogy ez mindig így maradjon, ugyanis babával, kisgyerekkel is lehet aktívan élni, ha megvannak az ehhez szükséges felszerelések.

Az ugyanis tény, hogy már nem fog ugyanúgy működni az eljárkálás, mint korábban. Egészen biztosan nem fogod már csak úgy felkapni a hátizsákodat, és a pénztárcád, a telefonod, valamint egy kulacs ital és egy szendvics társaságában útnak indulni, hiszen egy kisgyerek sok gönccel jár, és olykor némi szervezést is igényelnek a kiruccanások. Még akkor is, ha alapvetően rugalmasak vagytok. Néhány eszköz azonban, mint egy könnyű sport babakocsi, egy jól pakolható pelenkázótáska, esetleg egy alulról szigetelt pokróc, nagymértékben megkönnyíthetik a kirándulásokat.

De miért is nehezebb gyerekkel a természetben?

Tartani kell a napirendet

Mert sok a cucca, amikre szükség van a mindennapok során, és mert a kicsiknek van némi igényük az állandóságra. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem lehet menni velük sehová, lehet őket valamilyen szinten rugalmasságra szoktatni, de mindenki jobban jár, ha a napirendjüket nem bolygatja meg. Azaz kalkuláld bele, hogy például alvásidőben tudjon egyet kényelmesen aludni – a sport babakocsi erre kiváló megoldást nyújt.

Azt gondolhatnád, hogy a természetben nem tudod a babakocsit használni, de ez tévedés. Vannak olyanok, amelyek kifejezetten alkalmasak terepen való használatra is. Ha sokszor jártok olyan helyekre, ahol nincs aszfaltozott út, érdemes lehet egy ilyenre beruházni. Így a kicsi pihenése is biztosított, miközben Ti nyugodtan kirándulhattok.

Figyelni kell a szükségleteire

Gondoskodnod kell továbbá arról is, hogy a pici a szokott időben kapjon enni, és ha már nagyobb, kalkuláld bele a szabad mozgást is – garantáltan nem fog neked egész nap békésen üldögélni a babakocsiban, bármilyen kényelmes is.

Egy mászó baba igényli, hogy mászhasson, ezért legyenek betervezve megállók, ahol lerakhatod a fűbe felfedezni egy kicsit. A járó kisgyereknek is kell egy kis séta. Ha ő sétál, sokat haladni nem fogtok, de fontos a komfortérzetéhez.

Ha a baba még pici, akkor szüksége lehet a szülei közelségére, amihez jó szolgálatot tehet egy hordozókendő, amivel magadra kötheted a babát. Így nem kell tartanod őt, nyugodtan folytathatjátok a sétát miközben ő is jól fogja érezni magát. Egy ergonomikus csatos hordozó nagyobb gyerek esetén is jól jöhet, ha elfáradt.

Kevesebbet kell cipekedni

A sport babakocsit már csak azért is jó ötlet magatokkal vinni egy kirándulásra, mert kevesebb holmit kell cipelni, hála a babakocsi alján lévő csomagtartónak. Be tudtok oda pakolni gyakorlatilag mindent, amire szükség lehet, a pelenkázótáskák zöme pedig úgy van kialakítva, hogy felakasztható a tolókarra, így kéznél van, amire szükség lehet.

A megfelelő eszközökkel egyáltalán nem túl sok macera kimozdulni egy kisbabával. Ha szeretnétek aktívak maradni a pici mellett is, érdemes ilyen felszerelésekre beruházni. A kicsinek hatalmas élmény, késpbb szép emlék lesz minden ilyen közös kiruccanás!

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Különleges adventi naptárak a világból

Különleges adventi naptárak a világból

Kezdődik az ünnepi visszaszámlálás, az adventi kalendáriumok ablakai fokozatosan feltárulnak. De nem csak a gyerekszobákban találhatóak, hanem több helyen a városok utcáin is elkápráztatják az embereket.
5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

Itt van a csúnya, sötét november, és vele együtt a hajlam a búskomorságra, letargiára, depresszióra, amit csak súlyosbít az újra támadásba lendült vírus okozta emberpróbáló helyzet, mely még a reményt hozó, közelgő advent fényeire is árnyékot vethet. Itt az idő felvenni a kesztyűt, mielőtt túl mélyre süllyedünk!
S.O.S. Karácsony 2020, avagy hogy éljük túl az idei ünnepeket!

S.O.S. Karácsony 2020, avagy hogy éljük túl az idei ünnepeket!

Az évek alatt valahogy úgy alakult, az Adventi időszak, a karácsonyi készülődés sokak számára plusz teherként jelentkezik és stresszként élik meg. Miért kell ennek így lennie? Talán a 2020-as covid helyzet miatti korlátozások megmutatják nekünk az utat, a belső békénk és egy nyugodt karácsony felé.
Adventi koszorú-pánik - tippek,ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!
Ugrás az oldal tetejére