Jelenlegi hely

Pelenka újszülöttek számára

Óriási esemény egy újszülött érkezése és sokszor hosszú hetek, ha nem hónapok kellenek ahhoz, hogy beszerezzük a legszükségesebb kiegészítőket a már meglévő babaholmik és - bútor mellé.

Pelenka nagy mennyiségben

Sokáig lesz szükség pelenkára, így jó, ha ez mindig elegendő mennyiségben van otthon és nem kell folyton a boltba futni, ha elfogyott. A pelenka, ami ugye eléggé nagy fogyóeszköz, ugyancsak megterhelheti a pénztárcánkat, ezért jó, ha tudjuk, hol lehet beszerezni a nagy kiszerelésű pelenkás csomagokat, illetőleg pelenkás dobozokat, popsitörlőket és egyéb szükséges babaterméket a legjobb akciós áron. Segítséget tud nyújtani ebben például az Lidl akciós újság is, ahol könnyen és gyorsan tudunk eligazodni az online leértékelések gyűjteményében.

Milyen pelenkát válasszunk?

Mindenképpen megbízható pelenkába fektessünk pénzt, ennek akciós kiválasztásában az Lidl újság is megoldást nyújthat. Manapság a pelenka gyártásánál is figyelembe veszik a fenntarthatóságot, jelen esetben a felelős erdőgazdálkodást, ugyanúgy, mint a digitalizált formátumú szórólapoknál. Nem árt ellenőrizni a pelenka csomagolásán, hogy vajon bőrgyógyászatilag tesztelve van-e és rendelkezik-e megfelelő védelmi tanúsítványokkal, ami a mai világban már elvárás egy ilyen terméknél.

Mire figyeljünk a pelenka kiválasztásakor?

Amire szükség lesz, az a kifejezetten puha, bársonyos tapintású légáteresztő anyagokból készült pelenka. Külön figyelmet érdemel a pelenka köldök közeli része, hiszen az újszülötteknél a köldök gyógyulása akár heteket is igénybe vehet, így oda még finomabb anyagok kellenek a pelenka elülső részének a kialakításában.

Ezen kívül odafigyelést igényel, hogy szivárgásmentes legyen a pelenka derékgumírozás része és ne irritálja az újszülött érzékeny bőrét. Nagyon fontos kritérium, hogy a pelenka tartalmazzon úgynevezett nedvességjelző csíkot, hogy időben ki lehessen cserélni egy szárazra az újszülött higiéniája és komfortérzete érdekében. Ha nem cseréljük elég gyakran a pelenkát, a nedvesség egy idő után már nem marad a pelenkában, hanem kiszivárog belőle és ez zavarhatja kisbabánk bőrét. Nézzük meg, hogy az újszülöttnek melyik méretű újszülötteknek való pelenkára van szüksége, mert többféle méretben árusítják azokat. Az 1-es és a 2-es méretű pelenkák általában védelmet nyújtanak a köldök teljes gyógyulásáig és ideálisak 2-8 kg közötti kisbabák számára.

Sok pelenka márka testápoló anyagokat is tesz a pelenkák szövetébe, ami ugyancsak tapasztalást igényel, hogy az újszülöttünk mennyire érzékeny ezekre a kémiai anyagokra kezdetben. Figyelnünk kell, hogy ha testápolóval itatott pelenka használatakor észreveszünk pirosodást, netán allergiás reakciót a kisbaba érzékeny bőrén, forduljunk a gyermekorvoshoz vagy a védőnőhöz tanácsért. Vannak testápolómentes, újszülötteknek készült pelenkák, így az elején talán jobb, ha azokból szerzünk be nagyobb mennyiséget és ahogy nő a kisbabánk, úgy váltunk másikra. A rugalmasság egy másik fő szempont, amit ellenőriznünk kell, mert a baba méretéhez tökéletesen illik illeszkednie úgy, hogy az számára kényelmes legyen és ne okozzon semmiféle diszkomfortot.

Nézzük meg azt is, hogy milyen a pelenka belsejében a védőgátak kialakítása, hiszen ez a pelenka magja, amely ha éppenséggel két védőgáttal is rendelkezik, biztosíthat minket arról, hogy az adott pelenkának igen nagyfokú a nedvszívó képessége és szivárgásbiztos is egyben. A legpraktikusabb, ha a védőgátak elhelyezkedése a combok körül történik. Ebben is lehetnek variációk típusonként. Fontos, hogy megfelelően át tudjon lélegezni a pelenka anyaga és ne okozzon bepállást a folyadék felgyülemlése se. Amikor az állítható füleket vizsgáljuk, nézzük meg, hogy pontosan illeszkednek-e többszöri állítás után is, hiszen ellenkező esetben az illeszkedés nem lesz megfelelő és a pelenka idő előtt lecsúszhat, vagy elmozdulhat a kisbabáról.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Különleges adventi naptárak a világból

Különleges adventi naptárak a világból

Kezdődik az ünnepi visszaszámlálás, az adventi kalendáriumok ablakai fokozatosan feltárulnak. De nem csak a gyerekszobákban találhatóak, hanem több helyen a városok utcáin is elkápráztatják az embereket.
5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

Itt van a csúnya, sötét november, és vele együtt a hajlam a búskomorságra, letargiára, depresszióra, amit csak súlyosbít az újra támadásba lendült vírus okozta emberpróbáló helyzet, mely még a reményt hozó, közelgő advent fényeire is árnyékot vethet. Itt az idő felvenni a kesztyűt, mielőtt túl mélyre süllyedünk!
S.O.S. Karácsony 2020, avagy hogy éljük túl az idei ünnepeket!

S.O.S. Karácsony 2020, avagy hogy éljük túl az idei ünnepeket!

Az évek alatt valahogy úgy alakult, az Adventi időszak, a karácsonyi készülődés sokak számára plusz teherként jelentkezik és stresszként élik meg. Miért kell ennek így lennie? Talán a 2020-as covid helyzet miatti korlátozások megmutatják nekünk az utat, a belső békénk és egy nyugodt karácsony felé.
Adventi koszorú-pánik - tippek,ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!
Ugrás az oldal tetejére