Jelenlegi hely

Pelenka újszülöttek számára

Óriási esemény egy újszülött érkezése és sokszor hosszú hetek, ha nem hónapok kellenek ahhoz, hogy beszerezzük a legszükségesebb kiegészítőket a már meglévő babaholmik és - bútor mellé.

Pelenka nagy mennyiségben

Sokáig lesz szükség pelenkára, így jó, ha ez mindig elegendő mennyiségben van otthon és nem kell folyton a boltba futni, ha elfogyott. A pelenka, ami ugye eléggé nagy fogyóeszköz, ugyancsak megterhelheti a pénztárcánkat, ezért jó, ha tudjuk, hol lehet beszerezni a nagy kiszerelésű pelenkás csomagokat, illetőleg pelenkás dobozokat, popsitörlőket és egyéb szükséges babaterméket a legjobb akciós áron. Segítséget tud nyújtani ebben például az Lidl akciós újság is, ahol könnyen és gyorsan tudunk eligazodni az online leértékelések gyűjteményében.

Milyen pelenkát válasszunk?

Mindenképpen megbízható pelenkába fektessünk pénzt, ennek akciós kiválasztásában az Lidl újság is megoldást nyújthat. Manapság a pelenka gyártásánál is figyelembe veszik a fenntarthatóságot, jelen esetben a felelős erdőgazdálkodást, ugyanúgy, mint a digitalizált formátumú szórólapoknál. Nem árt ellenőrizni a pelenka csomagolásán, hogy vajon bőrgyógyászatilag tesztelve van-e és rendelkezik-e megfelelő védelmi tanúsítványokkal, ami a mai világban már elvárás egy ilyen terméknél.

Mire figyeljünk a pelenka kiválasztásakor?

Amire szükség lesz, az a kifejezetten puha, bársonyos tapintású légáteresztő anyagokból készült pelenka. Külön figyelmet érdemel a pelenka köldök közeli része, hiszen az újszülötteknél a köldök gyógyulása akár heteket is igénybe vehet, így oda még finomabb anyagok kellenek a pelenka elülső részének a kialakításában.

Ezen kívül odafigyelést igényel, hogy szivárgásmentes legyen a pelenka derékgumírozás része és ne irritálja az újszülött érzékeny bőrét. Nagyon fontos kritérium, hogy a pelenka tartalmazzon úgynevezett nedvességjelző csíkot, hogy időben ki lehessen cserélni egy szárazra az újszülött higiéniája és komfortérzete érdekében. Ha nem cseréljük elég gyakran a pelenkát, a nedvesség egy idő után már nem marad a pelenkában, hanem kiszivárog belőle és ez zavarhatja kisbabánk bőrét. Nézzük meg, hogy az újszülöttnek melyik méretű újszülötteknek való pelenkára van szüksége, mert többféle méretben árusítják azokat. Az 1-es és a 2-es méretű pelenkák általában védelmet nyújtanak a köldök teljes gyógyulásáig és ideálisak 2-8 kg közötti kisbabák számára.

Sok pelenka márka testápoló anyagokat is tesz a pelenkák szövetébe, ami ugyancsak tapasztalást igényel, hogy az újszülöttünk mennyire érzékeny ezekre a kémiai anyagokra kezdetben. Figyelnünk kell, hogy ha testápolóval itatott pelenka használatakor észreveszünk pirosodást, netán allergiás reakciót a kisbaba érzékeny bőrén, forduljunk a gyermekorvoshoz vagy a védőnőhöz tanácsért. Vannak testápolómentes, újszülötteknek készült pelenkák, így az elején talán jobb, ha azokból szerzünk be nagyobb mennyiséget és ahogy nő a kisbabánk, úgy váltunk másikra. A rugalmasság egy másik fő szempont, amit ellenőriznünk kell, mert a baba méretéhez tökéletesen illik illeszkednie úgy, hogy az számára kényelmes legyen és ne okozzon semmiféle diszkomfortot.

Nézzük meg azt is, hogy milyen a pelenka belsejében a védőgátak kialakítása, hiszen ez a pelenka magja, amely ha éppenséggel két védőgáttal is rendelkezik, biztosíthat minket arról, hogy az adott pelenkának igen nagyfokú a nedvszívó képessége és szivárgásbiztos is egyben. A legpraktikusabb, ha a védőgátak elhelyezkedése a combok körül történik. Ebben is lehetnek variációk típusonként. Fontos, hogy megfelelően át tudjon lélegezni a pelenka anyaga és ne okozzon bepállást a folyadék felgyülemlése se. Amikor az állítható füleket vizsgáljuk, nézzük meg, hogy pontosan illeszkednek-e többszöri állítás után is, hiszen ellenkező esetben az illeszkedés nem lesz megfelelő és a pelenka idő előtt lecsúszhat, vagy elmozdulhat a kisbabáról.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Naná, hogy nincs juharszirup!

Naná, hogy nincs juharszirup!

Ha kedd, akkor palacsinta nap – hangzott szigorúan az Esőember c. filmben. És bárhol jártak, palacsintázni kellett kedden. A lányaimmal kitaláltuk, hogy nyáron mi is keddenként palacsinta napot tartunk.
Retró emlékek, amiket csak a nagyinál láttam

Retró emlékek, amiket csak a nagyinál láttam

Ma, azaz július 13-án tartjuk a Nagymamák világnapját. Bizony a nagyiknak is van világnapja! Ebből az alkalomból összegyűjtöttem 10 db retró tárgyat és édességet, melyek megidézik a gyerekkoromat és a nagymamámnál töltött csodás napokat. Ezeket látva feldereng rengeteg emlék, illatok, ízek, együtt töltött boldog pillanatok. Gondoljunk ma (is) sokat a mamikra és ünnepeljük őket! Nosztalgiára felkészülni, íme a fotók:
Hideg meggyleves: a nyári hideg levesek sztárja

Hideg meggyleves: a nyári hideg levesek sztárja

Felülmúlhatatlan. Ha a receptem szerint készíted el, családod imádni fogja.
Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.
Ugrás az oldal tetejére