Jelenlegi hely

Ha tombol a dínó láz - ezeket a helyeket érdemes felkeresni

A kisfiúkat az óvodás évek végén borítékolható, hogy elkapja a dínó láz. Nem, ez nem egy őskorszaki betegség. Annál talán jobb/rosszabb – mindenki döntse el maga. Amikor a gyerekszobából csak őshüllők neveit hallod és házimunka közben olyan keresztkérdések záporoznak feléd, mint: mekkora volt a Tyrannosaurus rex súlya, vagy hány kiló levelet evett meg egy nap a brachiosaurus?

Ha pedig nem latinul beszél hozzád, akkor dinoszauruszként üvölt a 6 évesed, vagy valamelyik elemmel működő dínójáték teszi helyette ugyan ezt. A szenvedélyre most még rá is erősített a legújabb Jurassic word című film megjelenése, amit a kicsiknek nem ajánlunk, de helyette tartalmas szórakozás lehet az egész családnak egy-egy kiállítás, vagy dínó park meglátogatása.

 

Budakeszi Dino Park

A park egy közel 2 hektáros erdőben található a Budakeszi Vadaspark területén. Egy több millió éve eltűnt világ tárul elénk a fák mögött megbúvó dinoszauruszokat látva. 25 életnagyságú dínót láthatunk ismeretterjesztő táblával ellátva, így a szórakozás mellett rengeteg hasznos információt is kapunk a 65 millió évvel ezelőtt, a Földet benépesítő élőlényekről. Érdekesség, hogy a közismert triceratops, T-rex és velociraptorok mellett az első magyar dínó, a Hungarosaurus is helyet kapott az árnyas fák között.

Jegyárak: felnőtt: 3.050, gyerek (2-14 év) 1.600 Ft, családi jegy (2 felnőtt 1 gyerek) 6700 Ft, gyermek pótjegy a családi jegyhez 800 Ft

Veszprémi Állatkert és Dínó Park

Az állatkerti séta részeként számos életnagyságú dinoszauruszt is megtekinthetünk Veszprémben. A park élményfoglalkoztatójában az egyik sátorban mini ásatást alakítottak ki, ahol a paleontológus jelöltek kiáshatják a dinoszaurusz csontokat és egyéb érdekes kincseket a homokozóban. A második sátorban papírra vethetik, milyen színűnek képzelik el a dinókat. A harmadik sátorban gipszbe öntött dinoszaurusz kivésésére van lehetőség. Az ehhez szükséges gipsztömböt az ajándékboltban lehet megvásárolni.

Belépőjegy: felnőtt 3000 Ft, gyermek: 2100 Ft, családi jegy 82 felnőtt + 1 gyerek): 7.600 Ft, gyermek pótjegy családi jegyhez: 1.700 Ft

Dinópark - Rezi

Megtudhatjuk, hogy milyen állatok népesítették be a földet 230 millió évvel ezelőtt, az életnagyságú dínók között sétálva, melyek mozognak és hangot adnak. A dínó park egyben kalandpark is, ahol kipróbálható a mászófal, kötélpályák, trambulin, ugrálóvár és dínó kisvasút.

Jegyárak: családi belépő: 3500 Ft/fő, egyéni belépő: 4000 Ft, 3 éves kor alatt ingyenes


Kép forrása: Ilovebalaton.hu

Eltűnt világok – A dinoszauruszok kora Magyarországon

A Magyar Természettudományi Múzeum állandó kiállításán tudományos szenzációk, igazi ritkaságok, a Magyarországon talált dínók, a 4 méteres Hungarosaurus tormai, a 6 méteres repülő dinoszaurusz, a Bakonydraco mutatkoznak be. Az összes Iharkúton előkerült leletet láthatjuk itt. Testrekonstrukciók, teljes csontvázak, eredeti leletek és interaktív számítógépes technika várja a múzeum látogatóit.

Jegyárak: felnőtt: 1.600 Ft, gyerek (6-26 év) 800 Ft


Kép forrása: Magyar Természettudományi Múzeum

Styrassic park, Ausztria

Ausztriában, Bad Gleichenbergben található park több, mint egy dínó kiállítás. Közel 5 hektáros erdőben található, ahol 85 élethű dinoszaurusz szoborral találkozhatnak a látogatók. A világ legnagyobb T-rex csontváz replikája is itt látható. A park bemutatja az emberek ősközösségének életének legfontosabb pillanatait, de mindezek mellett kipróbálható az erdei kalandpálya és az óráscsúszda.

Jegyárak: felnőtt: 13 Euro, Gyermek (2-14 év) 8 Euro, családi belépő (2 felnőtt+2 gyerek) 34 Euro


Kép forrása: Styrassic park
 

- Kaposvárimami - 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.
Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Meginvitálhatlak egy kis nosztalgiatáborozásra?
Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.
Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Akármennyire is gondos szülőknek tartjuk magunkat, bizony egy pillanat műve és a gyerkőc könnyen elveszhet nyaralás alatt (is).
Ugrás az oldal tetejére