Jelenlegi hely

Izgalmas meseösvények, amelyeket érdemes családdal felfedezni!

Itt a nyár! Szeretnétek hasznosan eltölteni időt, miközben kirándultok? Most olyan vidéken található meseösvényeket mutatunk be nektek, amelyek igazán tartalmas családi programot kínálnak.

Zalakaros – Égerösvény

A zalakarosi Égerösvény pallóösvényét Tőzike tündér őrzi. Az 5 állomásból álló természetismereti tanösvény a környező erdőrészlet élővilágát, a természeti értékeket, az erdő működését dolgozza fel látványos tájékoztató táblákkal, interaktív elemekkel, mesefigurákkal.

A megközelítés tömegközlekedéssel, kerékpárral, autóval is könnyen lehetséges, számos tábla jelzi a helyszínt. A 250 méter hosszú pallóösvényen padokat is elhelyeztek, játszótér és mosdó is van a közelben.

Külön örvendetes, hogy a mozgáskorlátozottakra is gondoltak, mivel mind a fogadótér, mind az itt található indítótábla megközelítése akadálymentes. Az első táblánál pedig Braille írásos táblák kerültek kihelyezésére.

További infókat itt találsz!

Katalinpusztai Kirándulóközpont - Gyadai Tanösvény

Ismerd meg! a szabadon látogatható tanösvényeket, melyek számodra egész napos elfoglaltságot biztosíthatnak. Kérheted szakvezetők segítségét is, akik az ittlétet még több ismeretanyaggal és élményekkel tölthetik meg.

Amenyiben a Katalinpusztai Látogatóközpont közelében található Gyadai Tanösvényt választjátok, HanGYA DAni fog titeket megismertetni az erdő, a rét életével. Az öt kilométeres szakaszon betekinthettek az erdészek életébe is.

Az óvodásokat számos izgalmas kaland várja a „Legyél te is Kiserdész! élményösvényen. Emellett található még itt egy madástani ösvény és egy kincskereső tanösvény is.

Még több infóra van szükséged? Keresd fel a honlapjukat, vagy a Facebookos oldalukat!

Soproni Parkerdő – Boszorkány meseösvény

A szűk 1 kilométeres meseösvény 8 állomásán különböző ügyességi és logikai játékoknak köszönhetően boszorkánytörténetek elevenednek meg a gyerekek előtt.

Egy térkép segítségével barangolhatjátok be a helyszíneket, az egyes állomásokon pedig pecséteket gyűjthettek, amit a végállomáson válthattok be jutalomért cserében.

További képeket a meseösvényről itt nézhetsz meg!

Noszvaj – Meseút

Az ország első meseterápiás tanösvénye 10 palóc népmesét megelevenítő meseházzal, 7 próbatétellel és sok játékos feladattal várja a családokat.

A gyerekeknek készítettek egy ingyenesen letölthető Meseútlevelet is, amit magaddal vihettek és áttekinthetőbbé teszi az utatokat.

A Meseút egyik állomása a Mesekönyv-csere-bere pont, ezért jó ha otthonról hoztok néhány gyerek- vagy mesekönyvet, amit a ládában található könyvekre elcserélhettek. Egy másik állomáson lehetőség van apró meglepetésesket is elhelyezni a következő meseutas számára. Ezért jó ha otthonról hoztok néhány fölöslegessé vált apróságot, "kincset" amit ti is otthagyhattok.

Még több varázslatos élményre vagy kíváncsi a Meseúttal kapcsolatban? ITT és ITT tájékozódhatsz!

Kővágószőlős – Jakab-hegyi meseösvény

A természetvédelmi értékeket bemutató tanösvény mesés, szórakoztató formában mutatja be a környék természeti és kultúrtörténeti értékeit, valamint a környező erdők növény- és állatvilágát.

Az ösvény mentén elhelyezett mesetáblák gondoskodnak a tanulásról. Az útvonal mentén pedig hulladékgyűjtők segítenek a környezetre való odafigyelésben. A meseösvényt bányászati és földtani bemutató is kiegészíti.

Emellett a természetjáróknak is szuper tanulási, felfedezési lehetőséget biztosít a tanösvény, mivel 3 turistaútvonalat is érint.

Ha még több infót szeretnél tudni a meseösvényről, ITT bővebben is olvashatsz róla!

Összeállította: szági, Szegedimami

A képek forrásai: a feltüntetett weboldalak, valamint a Jakab-hegyi meseösvény esetében itt találod.