Jelenlegi hely

Dolgozz Otthonról Nap - Dolgozz onnan, ahonnan jólesik!

Két évvel ezelőtt indult útjára az első magyarországi „Dolgozz Otthonról Nap”, melynek lényege, hogy a lehető legtöbb emberhez eljusson az üzenet: dolgozni nem csak a munkahelyről lehet. Az alkalmanként otthonról vagy egyéb alternatív helyekről történő munkavégzés ugyanolyan hatékony, és számos előnnyel jár mind a cégvezetés, mind az alkalmazottak számára.

 

A megvalósításához szükséges technológia a vezető cégeknél adott, csupán a munkáltatók elhatározása és a munkavállalók igénye szükséges, hogy Magyarországon is szélesebb körben elterjedjen a rugalmas munkavégzési forma. A 2012-ben megvalósult akció hamar rendkívül népszerű lett, több mint száz vállalat csatlakozott a kezdeményezéshez, és így többezer ember próbálhatta ki az otthoni munkavégzés előnyeit április 21-én. Idén május 10-én, ismét lesz „Dolgozz Otthonról Nap”. Csatlakozz te is, és dolgozz onnan, ahonnan jólesik!

 

A „Home office” kultúra és a technológia

Nem minden munkakörben kivitelezhető az otthonról történő munkavégzés: ez elsősorban szellemi foglalkoztatottak számára érhető el. A hordozható számítógépek, az okoskészülékek, a mobilinternet és a digitális megoldások mellett egyre több vállalat és munkavállaló számára teszik lehetővé, hogy kis ráfordítás mellett vállalati kultúrájuk részévé tegyék az otthoni munkát. A „Dolgozz Otthonról Nap” magyarországi kezdeményezője a Telenor és a Microsoft, ahol a nyugat-európai vállalatokhoz hasonlóan bevett gyakorlat, hogy egy-egy munkanapon az alkalmazottak otthon végzik a munkájukat és az idő- és energiaigényes utazás helyett inkább feladataikkal haladnak.

 

Bizalom

Nem az irodában dolgozni bizalmat jelent. Azt jelenti, a munkáltató megbízik alkalmazottaiban és támogatja, hogy munkájukat alkalomszerűen otthonukból végezzék. Azok a munkatársak, akik érzik a vezetőség bizalmát, lojális munkatársként magasabb szintű teljesítményt nyújtanak.

 

Munkahatékonyság

Ha a pörgős munkahelyi környezetet, a napi megbeszéléseket és a csapatmunkát szembe állítjuk az otthon nyugodt és kiszámítható körülményeivel, mindkét esetben találunk olyan érveket, amelyek a hatékony munkavégzés mellett szólnak. Sok esetben az ingergazdag környezet, de olykor inkább a csendes és nyugodt koncentráció segít, hogy hatékonyan haladjunk a munkánkkal.

 

Munka-magánélet egyensúlya

Ha időnként egy napot az irodán kívül dolgozunk, akkor megtakarítjuk a munkába jutásra és a hazatérésre fordított időt. Ezt a megspórolt időt magánéletünkre, családunkra, hobbinkra fordíthatjuk. Az otthoni munka szabadabb időbeosztással is jár, így tetszés szerint időzíthetjük aznapra tervezett feladatainkat. Az otthoni munkavégzés mellett fogadhatjuk a napközben címünkre érkező csomagot, beengedhetjük a gázművek szakemberét (aki általában napközben érkezik), ápolhatjuk beteg gyerekünket, vagy átvehetjük ajánlott levelünket a munkaidőnk vége előtt záró postán. Sőt, elképzelhető, hogy a szabadabb időbeosztás mellett egy kellemes napközbeni séta produktívabb délutáni munkaórákat eredményez.

 

Környezetvédelem, energiatakarékosság

Az sem elhanyagolható tényező, hogy egy-egy otthon töltött munkanappal a munkahelyre jutás ideje mellett utazásunk költségét és az ezzel járó károsanyag-kibocsátást is megspórolhatjuk. Képzeljük el, hogy egy esetleges szmogriadó esetén a vállalatvezetők felhívással kérik munkavállalóikat, hogy a kritikus napon dolgozzanak otthonról, így a modern gondolkodású cégek munkatársai utazásukkal nem terhelik tovább a környezetet. Ha a „Dolgozz Otthonról Nap” szemlélet széles körben elterjed, akkor a példában szereplő esetben akár rövid idő alatt is látványos eredmény érhető el.

 

Céged csatlakozna a kezdeményezéshez? Kattints ide a részletekért!

 

Forrás: dolgozzotthonrolnap.hu

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.
Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Meginvitálhatlak egy kis nosztalgiatáborozásra?
Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.
Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Akármennyire is gondos szülőknek tartjuk magunkat, bizony egy pillanat műve és a gyerkőc könnyen elveszhet nyaralás alatt (is).
Ugrás az oldal tetejére