Jelenlegi hely

Gyermek Kresz-park, ahol jogsit is kapnak a kis autósok

Kresztergom egy mini Kresz-pálya, ahol a 5-12 éves gyerekek játszva megtanulják a közlekedés szabályait, az elméleti és gyakorlati oktatás után pedig vezethetik az elektromos kisautókat.

Az Esztergomi Gyermek Autós Park 2018 márciusában nyitotta meg kapuit a városba látogató gyerekek és családjaik előtt. Óvodásoknak, iskolásoknak szakképzett oktatók megtanítják a Kresz alapjait. Az elméleti oktatást követően indulhat is a vezetés az elektromos Suzuki Vitara kisautókban.

Minden gyerek saját fényképes, plexi jogosítványt is kap névvel születési dátummal ellátva. A jogosítvány hasonlít a felnőtt hivatalos engedélyhez, ami nagy büszkeséggel tölti el a kicsiket.

A pályán szinte minden közlekedési szituációt megtanulhatnak a gyerekek: vannak gyalogos-átkelőhelyek, táblák, parkoló, jelzőlámpák, körforgalom és benzinkút is.

A program csúcspontja: a megszerzett tudás birtokában, a sikeresen elvégzett tanfolyam végén mindenki egyedül vezetheti az autót. A program 30 perces, csoportokat és egyéni látogatókat is fogadnak. A programon való részvételhez előzetes időpont foglalás szükséges.

A Kresz-park tanítási időszakban hétvégénként, a nyári szünidőben pedig minden nap nyitva tart majd.

ITT TALÁLJÁTOK A BUDAPESTI KRESZ-PARKOKAT!

Forrás

- Budapestimami -

Esztergomi Gyermek Autós Közlekedési Park, 2500 Esztergom, Mátyás király utca 30. (Tesco parkoló)