Jelenlegi hely

MA van holnap!

Néha- néha már újra süt a nap, s bár most viharok is dúlnak, ott a remény, hogy HOLNAP nyárhoz méltó, szebb idő lesz.

Az elmúlt hónapok kényszerű szabályai is lazulnak, így hamarosan visszatérhetünk a korábbi hétköznapokba.

Garantáltan simulnak az összezártság, online tanulás, jövőtől való félelem okozta ráncok és újra lendületbe jőve vesszük fel a megszokott tempót.

Örülve az újra eljött „szabadságnak”, valószínű ismét rohanunk a dolgaink után, a karanténos napi rutinok, sok-sok közös tevékenység talán elmaradnak, s a naponta aggódva megejtett „mamatelefonok” is ritkulnak majd.

Edzésre már a munka okozta fáradság miatt nem marad időnk, energiánk. Az ügyesen bevezetett és betartott diétás étkezések pedig újra átcsapnak az hamis örömet okozó, esti, talán TV nézés közben megejtett féktelen falatozásokba.

A gyerekekkel már nem lesz annyi időnk, kedvünk a karanténos szuper indiánosdit játszani, s a munkás napok végén a korábbi nyugodt, nosztalgikus ölelkezések is ritkulnak majd…

Szóval minden visszazökken a múltba és jön majd az ismert varázs mondat:

Holnap… felhívom anyut… kirándulunk egyet… megfőzöm a kedvencedet… elmegyünk edzeni… beszélgetünk egy jót…

HOLNAP!


Ma van holnap!

Pedig az bizony MA VAN!!!

Ma hívd fel, kezdd el, menj el, mondd el!

Ez jutott az eszembe, amikor azt olvastam, hogy egy fiatal, fantasztikus eredményekkel és sok tervvel teli remek ember,  háromgyerekes szuper apuka, szeretett és szerető férj, a medencék balkezes királya minden igyekezet ellenére ma hajnalban elindult az ég felé.

Ne felejtsd: MA van holnap…  

T. R.Fotó: Behír.hu

Benedek Tibor (1972 -  2020)

Háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó, 2013 és 2016 között a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

1996-tól Olaszországban élt, ahol 1998. augusztus 3-án megházasodott, majd nem sokkal később 1999. február 20-án megszületett lánya, Ginevra, akinek édesanyjától később elvált. 2004 óta ismét Magyarországon élt. Epres Panni modellel nyolc év együttélés után 2010-ben kötött házasságot. 2007. június 24-én született meg közös kisfiuk, Mór, 2009 augusztusában pedig kislányuk, Barka. Jól beszélt angolul és olaszul, hobbija a vitorlázás és az olvasás volt.

Ötéves korában került először kapcsolatba a sporttal, édesanyja vitte el úszni gerincproblémái miatt. Később ismerkedett össze édesapja által Csapó Gábor olimpiai bajnokkal, akinek révén bekerült a KSI-be. Innen igazolta le az őt az UTE, ahol fiatalkori éveinek legnagyobb klubsikereit érte el 1980 és 1989 között. Középiskolai tanulmányait a II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban végezte, majd sporttevékenysége okán, magántanulóként érettségizett itt. 1991-ben a Testnevelési Főiskolán edzői oklevelet szerzett, 1993-tól pedig a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának történelem szakos hallgatója lett, ahol 2006-ban vehette át diplomáját.

2010 áprilisában Kemény Dénes szövetségi kapitány felkérte, hogy edzőként segítse a válogatott nyári felkészülését, ezután Kemény Dénes állandó segítőjévé vált.  2012-ben Kemény Dénes utolsó válogatott mérkőzésein Benedek irányította a csapatot a kispadról, majd 2013 januárjában kinevezték a férfi válogatott szövetségi kapitányává. Irányításával a csapat 2013-ban világbajnok lett. 2014-ben, Dubajban, ezüstérmet szereztek a vízilabda-világligában és a Budapesten rendezett Európa-bajnokságon is. 2014 augusztusában az Almatiban megrendezett Világligán, csapatával ezüstérmet szerzett. 2016. október 20-án bejelentette, hogy lemond a szövetségi kapitány posztról, 2020. május 1-jével pedig váratlanul visszavonult minden vízilabdával kapcsolatos tevékenységtől.

Nyugodjon békében!

Eredményei:

1989: ifjúsági Európa-bajnok
1991: Magyar bajnok, Magyar Kupa-győztes, Világbajnoki 3. hely
1992: olimpia 6. és a torna gólkirálya (Barcelona)
1993: Magyar bajnok, Magyar Kupa-győztes, Eb 2. hely, LEN-kupa-győztes
1994: Magyar bajnok, Szuperkupa- és BEK-győztes
1995: Magyar bajnok, Világkupa-győztes, Eb 2. hely
1996: olimpia 4. (Atlanta), Bp. Unicum Kupa 2.
1996/1997: olasz Országos Bajnokság 2., Olasz Kupa 1., Kupagyőztesek Európa Kupája 2.
1997: Európa bajnok (Sevilla), athéni Világkupa 3., Róma 1., Bp. Unicum Kupa 1., Sopron Hunguest Kupa 2., Bari 2.
1998: Világbajnoki 2. hely Perth, Bp. Unicum Kupa 2.
1999: Olasz bajnok, Mataro 1., Portugalete 1., Bp. Unicum Kupa 1.
1999/2000: olasz Országos Bajnokság 3.
2000: Split 2., Bp. Unicum Kupa 1.
2000: olimpiai bajnok (Sydney)
2001: Eb 3. hely, Világbajnoki 5. hely
2002: Világliga 3., Unicum Kupa 1. hely, olasz bajnok (Pro Recco)
2003: BL-győztes (Pro Recco), Világliga győztes, Világbajnoki 1. hely (Barcelona), Eb 3. hely
2004: Olasz szuperkupa 1. hely (Pro Recco), Világliga 1. hely, Unicum-kupa 1. hely
2004: olimpiai bajnok (Athén)
2008: Euroliga győztes (Pro Recco)
2008: olimpiai bajnok (Peking)

Forrás: wikipédia

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Naná, hogy nincs juharszirup!

Naná, hogy nincs juharszirup!

Ha kedd, akkor palacsinta nap – hangzott szigorúan az Esőember c. filmben. És bárhol jártak, palacsintázni kellett kedden. A lányaimmal kitaláltuk, hogy nyáron mi is keddenként palacsinta napot tartunk.
Retró emlékek, amiket csak a nagyinál láttam

Retró emlékek, amiket csak a nagyinál láttam

Ma, azaz július 13-án tartjuk a Nagymamák világnapját. Bizony a nagyiknak is van világnapja! Ebből az alkalomból összegyűjtöttem 10 db retró tárgyat és édességet, melyek megidézik a gyerekkoromat és a nagymamámnál töltött csodás napokat. Ezeket látva feldereng rengeteg emlék, illatok, ízek, együtt töltött boldog pillanatok. Gondoljunk ma (is) sokat a mamikra és ünnepeljük őket! Nosztalgiára felkészülni, íme a fotók:
Hideg meggyleves: a nyári hideg levesek sztárja

Hideg meggyleves: a nyári hideg levesek sztárja

Felülmúlhatatlan. Ha a receptem szerint készíted el, családod imádni fogja.
Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.
Ugrás az oldal tetejére